,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Kur'an düşmanlarına karşı radyolardan ortak yayın

Kur'an düşmanlarına karşı radyolardan ortak yayın
Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçakça saldırılar karşısında ortak yayın kararı alan yerel radyolar, yapılacak haber, ilan ve duyuruları dinleyici kitleleriyle paylaşacak.

 

Avrupa ülkelerinde hükümet kontrolünde yapılan Kur'an'a yönelik saldırılar gün geçtikçe artıyor. Kur'an düşmanlarının saldırıları karşısında tek bir ağızdan ümmetin sesi olma amacıyla bir araya gelen radyolar; Diyarbakır'da Çağrı FM, Batman'da Aksa FM, Siirt'te Botan FM, Van'da Serhad FM, Gaziantep'te Kervan FM, Mardin'de Cemre FM, Şanlıurfa'da Radyo Urfa, Adana'da Vuslat FM, ve Bingöl'de Bingöl FM ortak yayın yapıyor.

Yürütülecek ortak yayın ve yapılacak programlar hakkında bilgi veren Çağrı FM program sunucularından Abdulvahap Kaplan, "Ortak yayın yapmamızın nedeni özellikle ocak ayından bu yana İslam düşmanlığı körüklenip Kur'an-ı Kerim'imize hakaretler ediliyor, Kur'an-ı Kerim'imiz yırtılıyor. Bizler de 9 kardeş radyo olarak buna sessiz kalamazdık. Her zaman sahip çıktığımız gibi yine sahip çıkmaya devam edeceğiz ve yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda inşallah büyük bir etkinlikle Kur'an'a sahip çıktığımızı tüm dünyaya göstereceğiz. 100 binlerin toplandığı o meydan buna şahitlik etmiştir geçmişte. Yarın inşallah yine o meydan Kur'an-ı Kerim'e, mukaddesata, İslam'ın şiarlarına nasıl sahip çıktığını gösterecektir." ifadelerini kullandı.

9 kardeş radyo olarak bugün saat 15.00 itibarıyla canlı yayına başladıklarını belirten Kaplan, "Konuklarımız var. Peygamber Sevdalıları, Kur'an Nesli Platformundan bazı başkanların duygu düşüncelerini alacağız. İnşallah Müslümanlar olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz. Kur'an-ı anlayacağız, anlatacağız ve en önemlisi yaşayacağız, bunu şahsımızda somutlaştıracağız. Kafirler de İslam düşmanları da bu gibi şeylere cüret edemesinler. Yarın inşallah yine 14.00'te buradayız. Yine etkinlik öncesi buradan bu mikrofonlardan kardeş radyolar olarak bu güzel programı icra edeceğiz." Şeklinde konuştu.

Programlarını adının "Kur'an'a Saygı Özel Programı" olduğunu belirten Kaplan son olarak, "Programımızda 'Kur'an'a saygı nasıl olur? Kur'an'a nasıl sahip çıkılır.? Özellikle yarın yapılacak olan mitingde üstümüze düşen nelerdir? Neler yapmamız gerekiyor.?' konusu üzerinde duracağız. Diyoruz ki herkes en azından bir Kur'an-ı Kerim getirsin. Orada Kur'an-ı Kerim'imizi kaldıralım. Orada ona sahip çıktığımızı, bu yolda ölebileceğimizi tüm dünyaya göstermemiz lazım." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55