,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısı

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısı
Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı tarafından Gaziantep’te düzenlenen “Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu programda, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmanın her Müslüman'ın en önemli görevi olduğu vurgulandı.

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı Gaziantep’te İstasyon Meydanı’nda halkın ilgisine sunuldu.

Dün Adana’dan Gaziantep’e gelen ve halkın ziyaretine açılan Minia Kudüs tırı yoğun bir ilgi görürken siyonist işgalci rejimin hedefinde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşturulması adına organize edilen etkinlik kapsamında Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciği tarafından “Kudüs ve Mescid-i Aksa” konulu bir program düzenlendi.

Minia Kudüs tırının bulunduğu İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programa halk yoğun ilgi gösterdi. Enes Bayar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İnzar sanatçılarının Kudüs’ü konu alan ilahi ve ezgileri seslendirmesiyle devam etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısı

 

Programda bir konuşma yapan Molla Müfit Yaray, Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa davası için ayağa kalkmaları gerektiğini belirtti.

“Müslümanların her birisi bir kova su dökse bütün israili sel alır”

Müslümanların dağınıklığından, dünya sevgisine kapılmalarından ve ölümden korkmalarından dolayı Müslümanlara göre sayıca çok az olan Yahudilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı işgal ettiğini belirten Yaray, “Ümmmeti Muhammed bugün yaklaşık olarak 2 milyar nüfusa sahiptir. Yahudilerin nüfusu ise toplasanız 12 milyon değil. Müslümanların her birisi onlara küçük bir darbe vursa, bir kova su dökse bütün israili sel alır. Sayıca Müminlerin ve Müslümanların karşısında hiçbir kıymetleri yok. Ama maalesef Resulullahın tabiriyle Müslümanların kalbine vehm düşmüş. O vehm dünya sevgisi ve ölüm korkusudur. O vehm ki insanların dünyaya sarılmaktan ve dünyevileşmekten dolayı Allah’ın kendisine yüklediği görev ve sorumluluklara yüz çeviren, bu konuda gaflete dalmaya neden olan bir hastalıktır. Ne zaman ki müminler dünyayı sevdiler ve ölümden korktular maalesef bu duruma düştü. Müslümanların karşısında bir yok hükmünde olan Yahudi milleti bugün bütün Müslümanlara zulüm edecek ve haksızlık edecek bir konuma geldi.” dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısı

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunan Müslümanlara destek verilmesi gerektiğini belirten Yaray, bunun en önemli görev ve sorumluluk olduğunu vurguladı.

“Kudüs’ümüzü ve Mescid-i Aksa’mızı korumaya çalışan mücahit kardeşlerimize destek olmalıyız”

Yaray, “Peygamber Efendimizin, ‘Muhakkak Mescid-i Aksa’yı ziyaret edin. Gidin orada namaz kılın ve eğer gidemezseniz kandillerinde yakılmak üzere yağ gönderin’ buyurduğu mübarek Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Bu hadis Mescid-i Aksa'nın Kurtuluş formülüdür. Elbette hepimiz Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs için bir şeyler yapmak istiyoruz. Fakat Filistin’deki kardeşlerimize ‘nasıl yardım edelim?’ diye soruyoruz. Belki bugün kandil gönderemeyiz ama orada canla, başla, kanlarıyla, ruhlarıyla mücadele edip Kudüs’ümüzü ve Mescid-i Aksa’mızı korumaya çalışan mücahit kardeşlerimize destek olmak üzere gerekli teçhizatın sağlanılması hepimizin üzerindeki en büyük görev ve sorumluluktur. Az da olsa elimizden geldiği kadar her birimiz maddi olarak oradaki Müslümanları destekleyebiliriz. Ama emin olun bu son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısı

 

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’na böyle güzel bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür etti.

Gök, Kudüs’e 3 defa gittiğini ve bir ziyaretinde Mescid-i Aksa muhafızlarından birinin kendisine Müslümanların Mescid-i Aksa’yı sürekli ziyaret etmelerini ve sahipsiz bırakmamalarını istediğini anlattı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın işgal altında olduğuna dikkat çeken Gök, “Filistin hiç olmadığı kadar zor durumları yaşıyor. Bizlere düşen her şeyden önce Filistin’i, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa'yı yüreğimizde taşımaktır. Filistin’i, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa'yı çocuklarımızın gündemine oturtmak ve kendi gündemimizde bulundurmaktır. O yüzden ben bu organizasyonu çok anlamlı buldum. Organizasyonu gerçekleştirenlerden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Filistin’deki anılarını katılımcılarla paylaşan Gök, siyonist işgalcilerin Filistin halkına uyguladığı zulmü anlattı.

“Filistin adım adım işgal ediliyor”

Filistin’in bugün açık bir cezaevine dönüştüğüne dikkat çeken Gök, “On yılı aşkın süredir cezaevlerinde tutuklu olan insanlar var. 10 yıl boyunca bir tek duruşmaya çıkmamış, hüküm giymemiş ve tutuklu olarak cezaevinde tutuluyor. Böyle bir zulüm dünyanın başka bir yerinde olsa hani o ‘Batı’ dediğimiz sözde demokrasi havarileri ayağa kalkarlar. Filistin'in birçok yeri duvarlarla örülmüş durumda. Halk bir sabah kalkıyor ve bakıyor ki evlerinin önünden bir duvar geçmiş, duvarın karşısında iş yeri, tarlası, bağı, bahçesi ve çocuğunun okulu var ama kimsenin umurunda değil.” diye konuştu.

Bu şekilde siyonistlere yerleşim alanlarının açıldığını belirten Gök, evleri ve arazileri işgal edilen Filistin halkına bu şekilde zulüm edildiğini ifade etti.

Filistin halkının zorla evlerinden çıkarıldığını, işgal edilen ev ve arazilere Yahudilerin yerleştirildiğini belirten Gök, dünyanın gözü önünde bir zulüm yaşandığını ve herkesin bu duruma seyirci kaldığını vurguladı.

Filistin’e yıllardır gayri meşru bir ambargo uygulandığını belirten Gök, insanların en temel ihtiyaçlarına bile ulaşamadığını bildirdi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma çağrısı

 

“Bir an önce İttihad-ı İslam’ı gerçekleştirmek için harekete geçilmesi gerekiyor”

Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı her zaman gündemlerinde tutması gerektiğini belirten Gök, şunları söyledi:

“Biz ne zaman birleşirsek  burada ne siyonist işgalci israil kalır ne ABD ne de diğerleri gelip bu zulmü yapabilir. Bir an önce İttihad-ı İslam’ı gerçekleştirmek için harekete geçilmesi gerekiyor. Bunu kim yapacak? Bunu kim yaparsa biz onu destekleyeceğiz. Kim Müslümanları bir araya getirmeye çalışıyorsa biz onun yanında olmak zorundayız. İslam ümmetinin liderlerini bu noktada göreve çağırmak zorundayız. ‘Ümmetin onuru, kutsallarımız çiğnenirken bir araya gelmeyecekseniz ne zaman geleceksiniz?’ diye sormamız lazım. Bunu sadece bizim değil, bütün İslam ülkelerinin halklarının kendi devletlerine sorması gerekiyor.”

Programa HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilcisi Eyüp Yüzgeç, Peygamber Sevdalıları Gaziantep Temsilcisi Mehmet Taş, Diyanet- Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Umut Kervanı Gaziantep Başkanı Mustafa Özaslan, Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Müslüm Yıldız, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı İzzettin Beyaz, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55