,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Kudüs sevdalısı halk: Filistin için fedakârlık yapmaya hazırız

Kudüs sevdalısı halk: Filistin için fedakârlık yapmaya hazırız
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkilerini dile getiren Batman halkı, soykırıma sesiz kalan Müslüman liderlere seslenerek birlik olmaları çağrısında bulundular.

 

İşgalci siyonistler, 7 Ekim'den bu yana Gazze halkına yönelik vahşice ve barbarca saldırılarına devam ediyor.

Gazze'de işgal rejiminin katliamlarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Batmanlılar, işgal rejiminin Gazze'deki soykırımına sessiz kalmayacaklarını ve boykot, dua ve maddi desteklerde bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

Müslüman ülkelerin lider ve halklarının bir olmasıyla Filistin'de yaşanan zulmün sol bulacağını belirten Batmanlılar, İLKHA mikrofonuna konuşarak artık birlik zamanı olduğunu ve Gazze'de yaşan katliamın son bulması gerektiğini söyledi.

"Filistin için fedakârlık yapmaya hazırız ve razıyız"

Mehmet Atalay

Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımdan dolayı huzurlarının kalmadığını ifade eden Mehmet Atalay, "Filistin'de yaşananlardan dolayı eve gittiğimizde hiçbir şeyden huzur alamıyoruz. Rahat bir nefes alamıyoruz. Maddi ve manevi olarak kendimizi sıkıntı içerisinde hissediyoruz. Filistinli kardeşlerimiz bu durumdayken hayat bizlere zehir olmuş durumdadır. Çoluğumuz ve çocuğumuzla Filistin için fedakârlık yapmaya hazırız ve razıyız. Devlet yetkililerinden biraz fedakârlık yapmalarını ve Filistin'e bir el uzatmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Onlar bizim için ve dini İslam için mücadele ediyorlar"

İsmail Başak

Kudüs'ü ve oradaki direnişçileri kalpleriyle ve bütün ruhlarıyla sevdiklerini vurgulayan İsmail Başak, "İlk kıblemiz Kudüs'tür. Peygamber Efendiniz oradan miraca çıkmış ve orada 124 bin peygamberin önünde namaz kılmıştır. Kudüs'ü ve oradaki kardeşlerimizi kalbimizle ve bütün ruhumuzla seviyoruz. Çünkü onlar bu ümmetin bir parçasıdır. Onun için kalbimizle ve ruhumuzla dua etmek zorundayız. Çünkü onlar bizim için ve din-i islam için mücadele ediyorlar. İslam'ı zafere ulaştırmak için mücadele ediyorlar. Allah Teâla onları muzaffer eylesin ve duamız onlarla beraberdir ve israil zalimini kahr-u perişan eylesin." şeklinde konuştu.  

"Boykot, onlara benzememek için bir tepkidir"

Abdurrahman Kardaş

Boykot ile ilgili hatırlamada bulunan Abdurrahman Kardaş, "İnşallah tez zamanda bu zulüm ortadan kalkar ve İslam âlemi gerçek anlamda Kudüs'e sahip çıkar. Boykotu sürdüren bürün vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. bu onlara benzememek için bir tepkidir ve bunu devam ettirmemiz lazım."

"İslam ülkeleri birleşebilirlerse çok şey yapabilirler"

Nezir Arslan

Gazze'de yaşanan katliam ve acılara kimsenin kayıtsız kalmaması gerektiğini belirten Nezir Arslan ise şunları söyledi:

"Filistin'de zulüm yapılıyor ama bütün Müslümanların bu acıyı hissetmesi lazım. Eğer bizler acı duymuyorsak ve sadece onların direnişlerini seyrediyorsak bu bir sorundur. Çünkü hepimize gücümüz ölçüsünde bir sorumluluk düşüyor. İslam ülkeleri birleşebilirlerse çok şey yapabilirler."

"Dua müminin silahıdır"

Metin Çelik

Filistin için dua etmeye devam edilmesi gerektiğini ifade eden Metin Çelik, "Gazze'de 17 bin insanın katledilmesinde sonra daha kim ne yapacak? Ve bu sayı 20 bine doğru artıyor. Dua müminin silahıdır. Allah Teâlâ buyuruyor ki 'duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var' her namazda ve zamanda dualarımızı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Filistin'e maddi ve manevi desteklerimiz devam etmeli"

Burak Gündüz

Siyonistlere destek veren bürün ürünlerin aralıksız ve kalıcı olarak boykot edilmesi gerektiğini belirten Burak Gündüz, "Siyonizm'in ülkemizde ve tüm dünyanın genelinde yıkılası gerekiyor ve ürünlerinin boykot edilmesi gerekiyor. Elimizden geldiğinde israile destek veren hiçbir ürünü almamamız gerekiyor ve yerli ürünleri almamız gerekiyor. Onun dışında şu anda dua etmemiz, boykot etmek, maddi ve manevi olarak Filistin'e destek vermemiz gerekiyor." dedi.

"İslam ülkelerinin liderleriyle ilgili bir hayal kırıklığımız var"

Melek Yıldız

Vatandaşlardan Melek Yıldız, "Filistinli çocukların, kadınların ve insanların şu anda yaşadıkları çaresizlikler karşısında bizler de çaresiz kalıyoruz ve çok üzülüyoruz. Ellerinden bir şey gelen insanlar da bir şey yapmıyor. İslam ülkelerinin liderleriyle ilgili bir hayal kırıklığımız var maalesef. Allah israillilerin de daha fazlasıyla canını yaksın." ifadelerini kullandı.

"Müslüman ülkelerin liderleri artık durmasınlar"

Fahriye Yılmaz

Müslümanların elinden ne geliyorsa onu yapması gerektiğini belirten Fahriye Yılmaz, "Allah Kahhar ismiyle siyonistleri kahreylesin. O küçük çocukları ve beşikteki bebekleri katlediyorlar. Müslümanların elinden ne geliyorsa onu yapması gerekmektedir. Müslüman ülkelerin liderlerinin de artık durmamaları ve ellerinden ne geliyorsa yapmaları gerekiyor. Allah siyonistlerin bütün işlerini bozsun ve Allah Filistin'e yardım etsin." dedi.

"Müslüman liderleri bir olsaydı Filistin'de bu zulüm yaşanmazdı"

Firuze Yılmaz

Dünyanın bütün Müslüman halk ve liderlerine seslenen Firuze Yılmaz, "Müslüman ülkelerin halkı ve liderleri bu derin uykudan uyanıp, bu zalim israile karşı ayağa kalkıp Filistin direnişine destek vermeleri gerekiyor. Şayet Müslüman liderleri bir olsaydı Filistin'de bu zulüm olmazdı. Bunun için hepsinin bir olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Bu katliamın sona ermesini istiyoruz"

Şüheda Yansıt

Elinde kefene sarılı temsili bebek olan Şüheda Yansıt ise şunları söyledi:

"Şu an Filistin'de bir katliam oluyor ve bu katliamın sona ermesini istiyoruz. Kahrolsun israil, yaşasın Ebu Ubeyde ve yaşasın Filistin." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55