,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Küçükkösen: Emekliler hayat şartlarını zorluklarla göğüslemektedirler

Küçükkösen: Emekliler hayat şartlarını zorluklarla göğüslemektedirler
Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, vaat verilmesine rağmen beklentilerin karşılanmamasının emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

 

Başta memur ve emekliler olmak üzere milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli zamları konusundaki emeklilerin beklentilerini İLKHA muhabirine anlatan Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, vaat verilmesine rağmen beklentilerin karşılanmamasının emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

"Emekliler mağdurdur"

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen

Emeklilerin mağdur olduğunu ifade eden Küçükkösen, "Emekliler hükümetin memura vermiş olduğunun aynısını beklemekteydi. Bu konuda ümit taşıyorduk. Lakin zam artışı yapıldığında memurlara verilenin aynısı yani seyyanen 8 bin 77 lira memura verilen zammın emekliye verilmemesi bu konuda vadin olmasına rağmen verilmemesi emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştır. Ama ilerleyen zamanlarda tabi tepkiler oluştu. Hem emekliler bazında hem siyasi parti genel başkanları bazında emeklilere yanlış yapıldığı seyyanen zam verilmemesini uygun bulmadıklarını belirten açıklamalar yaptılar. Bizde bu bağlamda gerekli açıklamayı yaptık. Emekliler mağdurdur. Aylık bağlama oranındaki düşüşten tutun aile yardımının kesilmesi, çocuk yardımının kesilmesi ve ek yardım alamaması neticesinde emekliler gerçekten hayat şartlarını zorluklarla göğüslemektedirler." dedi.

Zamların yapılacağı duyumunu aldıklarını belirten Küçükkösen, "Duyumumuz odur ki ekim ayında bayram ikramiyesi yanında 29 Ekim’e denk düşen ‘üçüncü bayram edeceklelerdir emeklide’ şeklinde duyumlar alıyoruz. Seyyanen veya oransal şeklinde bir zam yapılacağı konusunda emeklileri merakla beklentiye iten bir açıklama yapılmıştır. Haliyle emeklilerin zor şartlardan bir an evvel yılın sonunu beklemeden ekim ayı içeresinde verilmesi muhtemeldir diye söylenen hata açıklama yapan insanların açıklamaları da bu yöndedir. Bir an önce emeklilerin umudunun gerçeklemesi bağlamında beklentimize olumlu cevabın verilmesi bizi mutlu edecektir. Yoksa hayat şartları gerek mutfak alışverişi, gerek kira artışları vesaire gerçekten günbegün emekliler biraz daha zorlukları göğüslemek durumundadırlar." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55