,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C

Küçük Yağmur altın küpesini Yemen için bağışladı

Küçük Yağmur altın küpesini Yemen için bağışladı
Yemen’deki insanların özellikle de çocukların durumunu sosyal medyada bir fotoğrafta gören İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yağmur Çoban, babasının kendisine hediye olarak aldığı altın küpesini Yemen'e göndermeye karar verdi.

9 yaşındaki Yağmur Çoban, babasının geçen sene kendisine hediye olarak aldığı altın küpesini örnek bir davranış sergileyerek insanlık dramının yaşandığı Yemen için bağışladı.

2014 yılından bu yana çatışmaların ortasında kalan Yemen halkı, beslenme yetersizliği ile mücadele ederken özellikle çocuklar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Suudilerin öncülüğündeki koalisyonun saldırıları ve ülkede yaşanan iç karışıklık nedeniyle açlık ve susuzluğun pençesinde kalan Yemen halkı, tam bir insani dram yaşıyor.

Yemen'de, tam 14 milyon insan açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, 28 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazlası da yardım ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Yemen’deki insanların özellikle de çocukların durumunu sosyal medyada bir fotoğrafta gören İlkokul 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yağmur Çoban, Yemenli Müslümanların bu durumundan etkilenerek, babasının kendisine hediye olarak aldığı altın küpesini Yemen'e göndermeye karar verdi.

Bu kararını Mavi Marmara Gazisi olan babası Yusuf Çoban ile paylaşan küçük Yağmur, altın küpelerini Yemen'deki mağdur insanlara göndermek istediğini söyledi. Kızının bu örnek davranışından etkilenen baba Çoban, kızı ile birlikte Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şubesi'nin Yemen halkı için başlattığı kampanyaya destek verebileceğini söyledi.

Sosyal medyada gördüğü Yemenli bir çocuğun fotoğrafından etkilenen küçük Yağmur, geçen yıl aldığı ve çokta severek taktığı altın küpesini makbuz karşılığında Yemen'e teslim edilmek üzere babası Yusuf Çoban ile birlikte Yedi Başak İnsani Yardım Derneği yetkililerine verdi.

Küçük Yağmur’un bu örnek ve takdir edilecek davranışından etkilenen dernek yetkilileri, Yemen’de bir insanı dramın yaşandığına dikkat çekerek, bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, örnek ve takdir edilecek bir davranış sergileyen küçük Yağmur’u ve ailesini tebrik ettiğini belirterek, bu durum karşısında çok etkilendiğini söyledi.

“Tüm halkımızı Yemen’e destek vermeye davet ediyorum”

Yemen'e karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Bulut, “Yağmur kızımızı, onu yetiştiren ailesini tebrik ediyoruz. Peygamber Efendimizin de ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ çağrısına uyarak evdeki küpesini Yemen için bağışta bulundu. Bu kardeşimizi tebrik ediyoruz. Bizler de tüm halkımıza seslenmek istiyoruz. Yemen'de çok ciddi bir dram var ve Yemen'de Birleşmiş Milletlerin ifadesi ile her 10 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor. Bu çığlığı duyup halk olarak buna duyarlı olmamız gerekiyor. Tüm halkımızı Yemen’e destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

“Kızımın bu davranışı karşısında mutlu oldum”

Baba Yusuf Çoban ise kızının bu örnek davranışı karşısında mutlu olduğunu belirterek, “Aile arasında sürekli Yemen için ne yapılabilir diye konuşuyorduk. Daha önce kendi çevremizden bir miktar yardım toplamıştık. Sonra çocuklarda biraz katkıda bulundular. Sonra kızım annesine söylemiş. ‘Küpelerimi Yemen’e göndermek istiyorum’ demiş. Allah razı olsun kendi inisiyatifiyle kendisi düşünmüş. Küpesini istemesi bizim bile aklımıza gelmemişti. Kızımın bu davranışı karşısında mutlu oldum.” ifadelerini kullandı.

“Küpemi seviyordum ama Yemen’deki insanlara bağışlamam kadar önemli değil”

Evde babasının ve annesinin Yemen’e yardım ile ilgili konuşmalarına kulak misafiri olduktan sonra sosyal medyada gördüğü fotoğraflardan etkilendiğini belirten Yağmur Çoban da annesine bu altın küpesini Yemen'deki mağdur insanlara göndermek istediğini söyledi.

Altın küpeleri Yemenli çocuklar için gönderdiğini ifade eden Yağmur Çoban, "Yemen’deki insanlar ve çocuklar açlar. Bu yüzden bende yardımda bulunup küpemi vermek istedim. Zaten babam da daha önce konudan bahsetmişti. Ben de fotoğrafları görünce içim acıdı. Bu küpemi de oradaki çocuklar için gönderiyorum. Gördüğüm fotoğraftan çok etkilendim. Fotoğrafta gördüğüm çocuk bir deri bir kemik kalmıştı. Küpemi seviyordum ama oradaki insanlara bağışlamam kadar önemli değil.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55