,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

Konya'da Gazze için direniş nöbetine devam

Konya'da Gazze için direniş nöbetine devam
HÜDA PAR Konya İl Başkanlığının başlatmış olduğu direniş nöbeti devam ediyor. İl Başkanlığının davetiyle başlayan direniş nöbetine katılan vatandaşlar, işgal rejimine lanetler getirip sloganlar attı.

Direniş nöbeti, Karatay ilçesi Kayalıpark meydanında akşam saat 19.30'da başlayan nöbet, gece saat 21.00'e kadar devam ediyor. Saat 19.30 ile 21.00 arasında ise meydanda Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir, dua programı ve konuşmalar yapıldı.

Açılış konuşmasını HÜDA PAR Konya İl başkanı M. Zülfi Tan yaptı. Ardından basın açıklamasını HÜDA PAR Selçuklu ilçe başkanı Ramazan Erman okudu.

Erman, "Katil siyonistler 14 gündür karadan ve havadan vahşete devam ediyorlar. Bütün dünya seyrediyor. Ne ev ne cami ne de hastane dinliyor. Savaşın bütün kurallarını, uluslararası bütün sözleşmeleri hiçe sayarak vahşiliğini ortaya koyuyor. Ne vicdansız dünya ve ne de Müslüman ülkeler ses çıkarabiliyor!

Bu iş artık size düştü. Devletlerin korkaklığı ve pısırıklığı bu katliamı durdurmaya yetmeyecek. Onların çekinmeleri bu işi sonlandıramayacak. Dolaysıyla ya biz devletleri zorlayacağız müdahale etmeleri için ya da bunları es geçip sınırlara, meydanlara ve yardıma koşacağız, yürüyeceğiz.

Batı devletleri barbar siyonistten daha siyonist, Amerika katilden daha katil... Hepsi sırayla siyonistin yardımına koştu, kimi silah kimi para verdi. Yakında asker de gönderecekler. Çünkü Allah onların birbirlerinin dostu olduğunu söylüyor. Ey Müslümanlar! Eğer siz de birbirinize yardım etmezseniz, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesadın başlayacağını söylüyor.

Emin olun ki, bugün batı en zayıf halkamız olan Filistin'den başladı. Sırayla bunu genişletecek. Her seferinde bir bahane bulacak. Filistin, Lübnan, Ürdün Suriye adım adım gidecek. Kendini emniyette görenler ya ahmaktır ya da korkaktır. Çünkü er ya da geç, bu siyasetleri ile sırayı kendilerine daha erken getirecekler. Hâlbuki eğer biraz cesaretli olsalar Allah'ın da yardımıyla bu fitne daha küçükken bitecek. Bu ateş daha yeni başlamışken sönecek, bu yılanın da küçükken başı ezilecek. Bunu görmeyenler ya kör ya da ferasetsizdir.

Artık sözün bittiği yerdeyiz. İcraat yapmayan bütün yönetimler bu işin sorumlusu olacaktır.

Bu iş artık kınamalarla değil icraatlarla çözülecektir. Çünkü düşman laf söylemiyor. Eylem yapıyor. Şiddeti ve savaşı lafla bitiremezsiniz. Onu ancak şiddetli darbelerle boyun eğdirerek bitirirsiniz. Bugün artık bunun günüdür. Halklar bunu istiyor. Bırakın haçlılar sefere çıksınlar. Onu karşılayacak hazırlığı sizin yapmanız lazım. Siz yapmıyorsanız çekilin yapanlar gelsin, yapsınlar.

Her gün canlı yayında kardeşlerimizin, bebeklerimizin, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın ölümlerini, parçalanmış cesetlerini görmekten perişan olduk. Bu acıya kimse dayanamaz. Bu bir soykırımdır. Alçak düşman sadece sivillere saldırıyor. Mücahitlerden yediği darbelerin acısıyla kudurmuş köpeğe dönüşmüş. Cesaret edip de askerlerin karşısına çıkamıyor. Savaşa girmeye korkuyor. Çünkü onlar dünyayı çok seven bir millettirler. Çünkü onlar korkak bir millettirler. Çünkü onlar cesaretsiz bir millettirler. Onların kendi aralarında birlikleri de yok aslında. Tarihte hep birbirlerini boğazlamışlar.

Ey Müslümanlar! Bu direniş bugün bizim omuzlarımızda. Bu dava bizim davamız. Onu bunu bırakalım. Kendimize ve ne yaptığımıza bakalım. Bugün ya tarihe geçeceğiz ya da tarihi yazacağız.

"Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün, şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır..." ifadelerine yer verdi."

Basın açıklamasına, işgalci çeteyi protesto amacıyla küçük kız çocukları ellerinde kanlı oyuncak bebekler getirdi.

HÜDA PAR Konya il gençlik kollarından Enes Ödemiş şiirlerini okudu.

Ardından Peygamber Sevdalıları Konya Koordinatörü Celal Ödemiş'in okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55