,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Konya esnafından "Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" seferberliği

Konya esnafından "Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" seferberliği
Konya'da, STK Platformu ile Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin organize ettiği, ulusal ve yerel yardım kuruluşlarının destek verdiği ''Bir Günlük Kazancım Gazze'ye'' seferberliği başlatıldı.

 

Valilik önü Sarraflar Yeraltı Çarşısı üstünde toplanan esnaf ve vakıf temsilcileri basın açıklaması düzenleyerek tüm esnafı bu seferberliğe destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Gazze'de işgalci siyonistlerin yaşattığı vahşetin bilançosunun dile getirildiği basın açıklamasını, Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan okudu.

116 gündür işgalci siyonistlerin saldırılarının devam ettiğini söyleyen Ceylan, evlerinden, barklarından, yurtlarından edilmiş insanların bu kış şartlarında derme çatma çadırlarda, okullarda veya camilerde yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

"Gazze'de açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi baş göstermiş durumda"

Ceylan, "Yıllardır israil tarafından uygulanan ambargo nedeniyle açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze'deki Müslüman kardeşlerimiz 116 gündür işgalci ve katil israilin saldırıları ve bombardımanı altındalar. Terörist israil Gazze'de soykırım ve katliama devam ediyor. Kana ve vahşete doymuyor. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre şehitlerin sayısı 30 bine, yaralı sayısı ise 70 bine yaklaştı.10 bin kişi hala enkaz altında. Maalesef yine savaştan en çok masum siviller kadın ve çocuklar etkileniyor. Şehit edilen 30 bin kişinin yaklaşık 14 binini çocuklar oluşturuyor. Şu an Gazze'nin yüzde 70'i yıkılmış, aylardır devam eden ağır bombardıman büyük bir yıkıma yol açmış durumda. Alt yapı tamamen tahrip edilmiş, insanlar evsiz ve yurtsuz bırakılmış, evleri yıkılan insanlar topluca göçe zorlanmışlardır. Bunun sonucu olarak orada yaşayan masum halk daha güvenli bölge diye Kuzey Gazze'ye yönlendirilmektedir. Evlerinden, barklarından, yurtlarından edilmiş insanlar çadırlarda, okullarda ve camilerde yaşam mücadelesi vermektedir. İnsanlıktan nasibi olmayan katil ve işgalci israil aynı zamanda içeriye insani yardım malzemelerinin, tıbbi malzeme ve cihazların, ambulansların girişine de izin vermemektedir. Gazze'de açlık, susuzluk ve salgın hastalık tehlikesi baş göstermiş durumdadır. Ekmek fırınları bombalanmış, un ve gıda bittiği için insanlar hayvan yemlerini öğüterek un haline getirip ekmek yapmaktadırlar." diye konuştu.

''Bir Günlük Kazancım Gazze'ye''

Gazze'deki masum ve mazlum Müslümanların acılarını bir nebze de olsun hafifletmek için harekete geçtiklerini kaydeden Ceylan, STK'lar olarak bu bölgede ellerinden geldiği ölçüde duyarlı insanların infak ve bağışlarıyla çok zor olsa da Gazze'ye yardım göndermek için günlerdir çaba gösterdiklerini belirtti.

Ceylan, "Çok güç de olsa Gazze'deki masum ve mazlum kardeşlerimize vicdan ve merhamet taşıyan onurlu insanlar adına STK'lar olarak yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile Konya esnaf, tüccar ve sanatkârları, iş adamları olarak Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için bu kampanyayı başlatıyoruz. Kampanyamız bugün başlayacak. Yazılı, görsel basında ve sosyal medya mecralarında yoğun bir şekilde duyurulacaktır. Afiş ve pankartlarla Konya'mızın tüm esnaflarına ulaşılacak, kampanyaya katılımları sağlanacaktır. 10 gün sürecek tanıtım ve bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyasından sonra 8 Şubat Perşembe günü kampanyaya katılan tüm esnaflarımız, tüccarlarımız, sanatkârlarımız ve iş adamlarımız proje ortağımız olan STK'lar vasıtasıyla o günkü kazançlarını Gazze deki kardeşlerine göndereceklerdir. Bu kampanyamızın hayırlı, bereketli olmasını, Gazzeli kardeşlerimizin yaralarına derman olmasını ve onların kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Şimdiden kampanyamıza katılan destek veren herkese en kalbi şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Bu kampanyanın tüm Türkiye'ye, dünyaya örnek teşkil etmesini ve bir çığ gibi büyüyerek yayılmasını arzu ettiklerini söyleyen Ceylan "Gayret bizden, Tevfik Allah'tandır." dedi.

Basın açıklamasının ardından esnafa, "Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" afişleri dağıtıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55