,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 24 °C

Kızılay ile Rusya Kızılhaçı’ndan afet yönetimi ve göç alanında işbirliği

Kızılay ile Rusya Kızılhaçı’ndan afet yönetimi ve göç alanında işbirliği
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Yasal Bölüm Direktörü Evgeniy Zagaynov ile bir araya geldi.

Kızılay Başkanı ve Uluslararası Kızılhaç Kızılay Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük ile 9-10 Nisan tarihleri arasında Moskova’da üst düzey temaslarda bulundu.

 

Kızılay ile Rus Kızılhaçı arasında köklü ilişkilerimiz bulunuyor

Dr. Kerem Kınık, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Yasal Bölüm Direktörü Evgeniy Zagaynov ile bir araya geldi. Suriye’ye sınır ötesi yardım kapsamında 40 bin kamyon yardım ulaştırıldığını belirten Genel Başkan Kınık, “Kuzey Suriye’de yapılabilecek yardımları memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kapsamda Rus Kızılhaçı ile birlikte çalışılabiliriz. Rus Kızılhaçı ile Kızılay arasında geçmişe dayanan köklü ilişkilerimiz bulunuyor. Bu sebeple mevcut ilişkilerin geliştirilmesi için somut adımlar atacağız.” diye konuştu.

Dr. Kınık, Rus Kızılhaçı ile işbirliği içerisinde etkilenen insanlara verilebilecek destekler üzerinde Türk Kızılayı’nın çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Görüşmede; Türkiye’de 4 milyona yakın mülteci bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Kınık, “Türk Kızılayı olarak 1,2 milyon Suriyeli mülteciye düzenli nakit temelli yardımı yaptık.Bu kapsamda 200 bin çocuğa da eğitim yardımında bulunuldu.” diye belirtti.

 

Afet yönetimi ve göç alanlarında işbirliği

Kızılay ve Rus Kızılhaçı arasındaki işbirliğinin memnuniyetle karşılandığını ifade eden Yasal Bölüm Direktörü Zagaynov, söz konusu işbirliğinin artarak devamının insani alanda fayda sağlayacağını belirtti.

Temasların ikinci kısmında Rus Kızılhaçı Genel Merkezi’ni ziyaret eden heyet, Rusya Kızılhaçı Başkanı Raisa Lukuttsova ve beraberindeki mahiyeti ile birlikte Rus Kızılhaçı’nın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Görüşmede afet yönetimi ve göç alanlarında işbirliği tesisine yönelik görüş birliğine varıldı. Ayrıca Ukrayna ve Kırım’daki insanî krizin etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, iki ulusal dernek insani ihtiyaçları karşılamak amacıyla bir dizi faaliyet üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55