,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

​"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz"

​"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz"
Siirt'te fidan dikimi programında öğretmen ve öğrenciler, "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" Hadis-i Şerifinin mesajını verdiler.

​Siirt’te de 2 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine katılan öğretmen ve öğrenciler, Hazreti Muhammed'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" mesajını verdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde olduğu gibi Siirt’te de öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleşti. Fidan dikimi programında öğretmen ve öğrenciler, "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" Hadis-i Şerifinin mesajını verdiler.

Orman ve Su İşleri ve Mili Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettikleri "Fidanlar Fidanlarla Büyür" projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde 81 ilde olduğu gibi Siirt’te de 2 bin öğrencinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleşti.

Ülkede yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ile orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Siirt’te 20 dekar alan üzerinde 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Kezer Yerleşkesinde bulunan Emine Erdoğan Kent Ormanı’nda düzenlenen törene; Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Güzelcan, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kurum amirleri, Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle sohbet eden Atik, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan 'Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor' projesi kapsamında bugün il merkezimizde eş zamanlı olarak fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bugün ilgili kurumlarımız ve öğrencilerimizle birlikte, 2 bin fidanı toprakla buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

“İnşallah Siirt’imiz için hayırlı olur”

Güzel bir etkinliğe imza attıklarını belirten İl Mili Eğitim Müdürü İsa Güneş, "Tahsis ettiğimiz 55 araçla 2 bine yakın öğrenciyi Emine Erdoğan Ormanı'na taşıyarak, Cumhurbaşkanımızın himayesinde yürütülen 'Fidanlar Fidanlarla Büyür' projesini hayata geçirerek için çocuklarımızla beraber fidanlarımızı diktik. İl Mili Eğitim Müdürü olarak bende bir fidan diktim, dolayısı ile benimde bir fidanım olmuş oldu, inşallah Siirt’imiz için hayırlı olur. Bu vesile ile güzel ormanlara kavuşuruz." dedi.

"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz"

80’inci Yıl Okul Müdür Yardımcısı Semih Danış ise fidan dikmenin önemine değinerek, Hazreti Muhammed'in "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" Hadis-i Şerifini aktardı.

Danış, "Öğretmen ve öğrencilerimizle beraber fidan dikmek için gelmiş bulunuyoruz. Çevremizi daha güzel ve daha yeşil hale getirmek için uğraşıyoruz ve uğraşmaya devam edeceğiz. Bizler öğretmenler olarak bu bilinci çocuklarımıza aşılamak için buradayız, hep beraber elimizden geldiğince fidan dikmeye çalışacağız. Dünyamızı ve Siirt’imizi daha güzel hale getirmek için her şeyi yapacağız. Peygamber Efendimizin şu güzel Hadis-i Şerifini de hatırlatmak istiyorum: Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz." şeklinde konuştu.

"Diktiğimiz fidanlar bizimle beraber büyüyecek"

80’inci Yıl Ortaokulu öğrencilerinden Ender Kızılay ve Furkan Erdemci, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte fidan dikmeye geldiklerini ve diktikleri fidanların kendileriyle beraber büyüyeceğini söylediler. Öğrenciler, amaçlarının Siirt’i yeşillendirmek ve doğayı korumak olduğunu belirttiler.

Tören, öğrencilere çeşitli hediyeler ve broşürler dağıtılması ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55