Kilis'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Kilis'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Kilis Valiliği, artan yangın riskine karşı ormanlık alanlara girişlerin 31 Ekim tarihine kadar yasaklandığını açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla il genelinde çeşitli tedbirlerin hayata geçirildiği belirtilirken, Kilis il sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişlerin 10 Haziran 2026 ile 31 Ekim 2026 tarihleri arasında yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ormanlık sahalarda sürek avı yapılması, orman içi ve kenarındaki tesisler, çadırlı kamp alanları, piknik alanları, düğün ve eğlence organizasyonlarında havai fişek, dilek balonu, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılması yasaktır. Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabilecektir. Mesire alanlarında bulunan ocaklar dışında ateş yakılması yasaktır. Gerekli hallerde Valiliğimizin emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır."

Açıklamada ayrıca, alınan karar ve tedbirlere uymayan kişiler hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında idari ve adli işlem uygulanacağı bildirildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.