,
  • BIST 9997.17
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Keskin, Bakan Albayrak'a esnafın sorun ve taleplerini ilettiklerini söyledi

Keskin, Bakan Albayrak'a esnafın sorun ve taleplerini ilettiklerini söyledi
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MOSEB) Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası iş yerleri zarar gören esnafımızın dışında diğer esnafımızın da iş yapamadığını, esnafımızın yaralarının bir an önce sarılmasını gerektiğini ifade etti.

​"Esnafın derdini masa değil sahada çözmek gerekir." diyen MESOB Başkanı Keskin, Malatya'yı ziyaret eden ve Valilikteki Değerlendirme ve Koordinasyon toplantısına katılan Bakan Albayrak'a, esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini dile getirdi.

MOSEB Başkanı Keskin, esnaf ve sanatkârın sorun ve taleplerini Malatya'yı ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilettiklerini kaydetti.

"Esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl faizsiz kredi verilecek"

Keskin, "İlimizi ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile birlikte depremden hasar gören yerlerde incelemelerde bulunarak Malatya da çok şükür ki can kaybının çok olmadığını ama maddi hasarın çok daha fazla olduğunu yerinde ifade ettik. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın başkanlığında, Malatya Valiliğindeki Değerlendirme ve Koordinasyon toplantısına katılarak, burada esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini dile getirdik." dedi.

Keskin, "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın, deprem bölgesinde esnafın kredi borçlarının bir yıl faizsiz ertelenmesi ve esnafa 50 bin liraya kadar 5 yıl faizsiz kredi verilmesi müjdesi esnaf ve sanatkâr camiamız adına umut vericidir." dedi.

Hükümetten esnaf ve sanatkârlar için istenen talepler

Keskin, hükümetten esnaf ve sanatkârlar için yaptıkları talepleri şu şekilde sıraladı:

- "Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinden" ve " KOSGEB"den kredi kullanan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın bir yıllık taksit ve faizlerinin silinmesini,

-Depremde evleri veya iş yerleri zarar gören tüm esnafımızın meslek ayrımı yapılmadan KOSGEB aracılığı ile verilen faizsiz kredilerden yararlanmasını,

-Faizsiz kredi desteklerinde kobilerle esnafın payının ayrılmasını ve en az yüzde 45 esnafa ayrılmasını,

-Bölgemizde ve ilimizde mağdur olan esnaf ve sanatkarımızın 3 ay ertelenen SGK, Bağ-Kur Primleri Gelir Vergisi, Elektrik ve Doğalgaz Faturalarını devletimizin en az 6 ay süreyle bu giderleri karşılamasını,

-İlimizdeki esnafımızın elektrik, doğalgaz ve su kullanım ücretlerinde indirim yapılmasını,

-Belediyelerimizin de elini taşın altına koyarak emlak, tabela, çevre ve temizlik vergisinden esnaf ve sanatkârlardan bir yıl vergi alınmamasını,

-Depremde zarar gören esnaf ve sanatkarlarımıza faizsiz Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinden 50 bin TL ile 100 bin TL arası kredi imkânı sağlanmasını ve faizinin TESKOMB tarafından ödenmesini talep ediyoruz."

"Esnafın derdini masa başında değil sahada çözmek gerekir"

Keskin, "Esnafın derdini masa başında değil sahada çözmek gerekir. İş yerleri zarar gören esnaflarımızın dışında diğer esnaflarımız da iş yapamıyor. Hayatın normal akışına dönmesi için depremden sonra esnaflarımızın yaralarının bir an önce sarılması gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55