,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

KDP'li Hiwa Geylani, Bese Hozat'a sert tepki gösterdi

KDP'li Hiwa Geylani, Bese Hozat'a sert tepki gösterdi
​PKK/KCK'lı Bese Hozat’a sert tepki gösteren KDP Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî, "PKK, yıllarca Kürt ve Kürdistanlıların meşru haklarına karşı durdu. Şimdi de kalkıp Kürtlüğü, Kürdistan halkına satmaya hakkı yok” dedi.

PKK/KCK'lı Bese Hozat, PKK’ya yakın medya kuruluşlarına dün yaptığı açıklamada KDP’nin “Kürt halkına zarar verdiğini” iddia etmişti.

Bese Hozat’ın yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan PDK Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî, “KDP, savaş çıkmasını istemiyor. Başkan Barzani, Kürd’ün Kürd’e savaşını haram kıldı. Uzun yıllardır KDP’nin de şiarı bu oldu.

Ancak bu şiar suiistimal edilerek bize savaş dayatılması kabul edilemez. Yıllardır biz savaştan kaçınıyoruz ama PKK bize savaş dayatmaya çalışıyor. Kürdistan halkının çıkarları zedelenmesin diye PKK’nın hak ihlallerini görmezden geldik” ifadelerini kullandı.

“PKK’ye Kürdistan Bölgesi’ne düşmanlık yapma ve KDP’ye savaş dayatma hakkını kim veriyor?" şeklinde tepki gösteren Hîwa Geylanî, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kürdistan halkının yıllardır hayalini kurduğu 'Kürt ulusal devleti'ne karşı olduğunu dile getiren PKK, şimdi kalkmış Kürtlük ve Kürdistanilik çağrısı yapıyor. Sizin bize Kürtlük satmaya hakkınız yok!” şeklinde tepki gösterdi.  

KDP Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî, PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki varlığının ne yasalara ne de uluslararası hukuka uymadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Kürdistan halkının çıkarlarının zarar görmemesi ve Kürtler arası savaş çıkmaması adına biz, birçok şeyi sineye çektik. Başkan Barzani, her daim Kürtler arası barış istediğini dillendirdi.

Ama temiz, barışçıl niyetlerimiz suiistimal edilerek Kürdistan Bölgesi topraklarının içlerine girmek ve iç işlerine karışmak kabul edilemez”

Hîwa Geylanî, "PKK yöneticilerinin bugünlerde yaptığı tüm açıklamalarında iç savaş kokusu gelmekte" değerlendirmesinde bulundu.

KCK'lı Bese Hozat’ın PKK’ye karşı Peşmerge’nin özel kuvvetlerinin konuşlandırıldığı iddiasına ilişkin ise KDP Yönetim Kurulu üyesi Hîwa Geylanî, şunları söyledi:

“Bu söylemeler, gerçekleri çarpıtmak ve Kürdistan halkının kafasını karıştırmak amaçlı yapılan açıklamalardır. PKK’nin her bir grubu farklı devletlerden talimat alıyor. Peşmerge Güçleri ise bir tek yerden talimat alır ve bir tek komutanı vardır: O da Başkan Barzani’dir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55