,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

KDP: PKK'nın amacı hiçbir zaman Kürd meselesi olmamıştır

KDP: PKK'nın amacı hiçbir zaman Kürd meselesi olmamıştır
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından yapılan açıklamada, "PKK, defalarca Kürdler arasında savaşa ve kan dökülmesine sebep olmuştur. Meşru Kürd davasına büyük zarar vermiştir. PKK'nın siyaseti milli bir siyaset değildir." denildi.

PKK’nın amacının hiçbir zaman Kürd meselesinin çözümü olmadığı belirtilen açıklamada, PKK'nin KDP ve KDP Lideri Mesut Barzani ile ilgili ifadelerine yanıt verildi.

PKK'nın olayları yorumlamada spekülasyon ve Kürdistan Bölgesi’ne savaş satıcılığı yaptığı ifade edilen açıklamada, PKK’nın, tarihi ve siyasi hata içerisinde olduğu kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"PKK, şu gerçeği bilmelidir; Kürdistan’ın mücadeleci halkı, PKK’nin mahiyet ve hakikatini anlamakta ve bilmektedir. PKK, Kuzey Kürdistan olan çalışma alanını bırakmış ve Güney Kürdistan’da Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve onun resmî kurumlarına savaş ve çatışma satmaktadır.

Tarihsel bir gerçeklikten bahsetmemiz gerekmektedir. Bu gerçek, PKK kuruluşundan bugüne ulusal bir güç gibi özgürlükçü siyasi çalışmalarını sürdürememiştir. Asıl sahasında bir planı yoktur.

PKK sadece bu rol ve planı görmezlikten gelmekle kalmıyor. Tam tersine buna karşı olumsuz bir rol oynamaktadır ki bunu anlatmak uzun bir bahisle mümkündür.

Burada sadece Kürdistan halkına savaşı dayatması, Kürdistan Parlamentosu, hükümeti ve demokrasisine düşmanlık yapmasıyla bu olumsuz rolüne işaret etmekle yetinebiliriz."

"PKK, çocukları kaçırmaktan köyleri yıkmaktan vazgeçmeyecek"

"PKK’nın siyaseti ulusal ve milli bir siyaset değildir. PKK, defalarca Kürtler arasında savaşa ve kan dökülmesine sebep olmuştur. Meşru Kürd davasına büyük zarar vermiştir." denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"PKK’nin amacı hiçbir zaman Kürd meselesi olmamıştır. Eğer bir yerde Kürt meselesini gündemlerine almışlarsa da siyasi ve medyatik paragrafları süslemek için kullanmışlardır. Ulusal olmayan bu siyasete bağlılıkları tüm samimi ve demokrasi savunucuları nezdinde şüphe ve soru işaretlerine neden olmuştur. Bu soru işaretleri ve şüpheleri PKK her geçen gün daha da güçlendirmektedir.

PKK hiçbir mantığın kabul etmeyeceği, çocukları kaçırmak, yaşlılara eziyet etmek, köyleri yıkmak, çiftçilere eziyet etmek, bağ ve bahçeleri yakmak ve şehitlerin kanıyla kazanılan Kürdistan Parlamentosu ve hükümetine karşı olmak gibi eylemlerine devam etmektedir."

"Kürdistan Bölgesi'nin statü elde etmesinin ardından PKK, KDP ve Barzani düşmanlığına başladı"

Kürdistan Bölgesi'nin statü elde etmesinin ardından PKK'nın KDP ve KDP Lideri Mesud Barzani düşmanlığına başladığı belirtilen açıklamada, "Buna yönelik her türlü uygulamayı üstlendi. PKK’nın 90’lı yıllarda KDP ve KYB’ye karşı 4 defa savaşa girişmesi bu gerçeği ispatlaması açısından belge hükmündedir ve yeterlidir." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55