,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Kayseri'de "Dünya Şehit Çocukları Günü" dolayısıyla basın açıklaması

Kayseri'de "Dünya Şehit Çocukları Günü" dolayısıyla basın açıklaması
HÜDA PAR Kayseri İl Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze'deki saldırılarda şehid olan küçük Rim'in anısına ilan edilen "23 Aralık Dünya Şehit Çocukları Günü" münasebetiyle bir basın açıklaması düzenledi.

7 Ekim tarihinden bu yana geçen 78 günde Gazze'de işlenen katliamlara, barbarlığa değinilen açıklamada, şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuğun katledildiğine dikkat çekildi.

İşgalci siyonistlerin Gazze halkına yaşattığı vahşet nedeniyle bu yılın "Çocuk katliamı yılı" olarak kayıtlara geçtiğinin altı çizilen açıklamada, bu soykırıma siyonist çete kadar onlara destek veren ve olanlara sessiz kalanların da ortak olduğuna vurgu yapıldı.

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Selda Şavli okudu.

Şavli, "Gazze'de bebekler ve çocuklar, tüm masumiyetleriyle birlikte, hayattan koparılarak çocukluklarını yaşayamadan siyonist terör örgütü israilin barbarca saldırılarından dolayı şehit olmaktadırlar. Siyonist terör örgütü israile dur demek, uluslararası kamuoyunun vicdanını harekete geçirmek ve sivil inisiyatif alan tüm dünya halkları adına 23 Aralık gününü 'Dünya Şehit Çocukları Günü' olarak anıyoruz.' dedi.

"siyonist çeteler hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımıyor"

Can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına alan siyonist çetelerin 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katlettiğine vurgu yapan Şavli, "Gazze'ye yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist çeteler; cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerlerini bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırım karşısında birçok ülke yönetimleri sessizliklerini sürdürmekte, başta ABD ve Batılı kimi yönetimler ise sessiz kalmanın ötesinde insanlığa savaş açan siyonist terör örgütü israile açık destek vermektedir." ifadelerini kullandı.

"İslam ülkeleri cesaret göstererek Gazze'ye destek verip siyonist soykırımı durdurmalıdır"

Gazze'de çocukların katledilmesine alkış tutan batılı devlet liderlerinin başta kendi halkları olmak üzere geniş halk kitleleri tarafından büyük protestolara uğradığını ifade eden Şavli, "Dünya halkları tarafından lanetlenen siyonist terör örgütü israil ve batılı liderler çocuk katili olarak tarihin karanlık sayfalarında yerlerini almışlardır. Siyonist terör örgütü israil, Gazze'ye saldırdığı ilk günden bu yana batılı birçok devlet tarafından askeri, siyasi ve ekonomik olarak desteklenirken, İslam ülkeleri de cesaret göstererek Gazze'ye destek verip, siyonist soykırımı durdurmalıdırlar." dedi.

"Batının yayımladığı bildirgelerin hiçbir anlamı kalmamıştır"

Şavli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazze'ye yapılan saldırılar 'Çocuk katliamı yılı' olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alırken, şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuk vahşice katledilmiştir. Gazze'de yaşanan bu vahşetin aktörleri sadece siyonist çete olmamıştır. siyonist çete kadar, bu vahşete destek veren, sessiz kalanlar da ortak olmuşlardır. Dünyaya sözde medeniyet pazarlayan batının maskesi düşmüş, 'çocuk hakları' sadece efsanelerde geçen hayali söylemlere dönüşmüştür. Sözde 'insan hakları evrensel bildirgesi' adı altında Batının yayımladığı bildirgelerin hiçbir anlamı kalmamıştır. Söz konusu bildirgelerin sadece masaldan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır.

"Bugün, Dünya Şehit Çocukları Günü"

"Evet bugün, 23 Rim 2023. Dünya Şehit Çocukları Günü…" ifadeleriyle açıklamasına devam eden Şavli,

"Gazze'nin şehid çocuklarından biri de Rim adlı kız çocuk olmuştur. Ve bu çocuğun ilginç hikayesi tüm dünya halklarını ayağa kaldırmıştır.

Rim, dedesi ve ailesiyle yaşayan Gazzeli küçük bir kız çocuğuydu. Çocukların mutluluk yaşayamadığı bir coğrafyada Rim, şehadetinden birkaç gün önce muz ve karpuz istemişti dedesinden.

Ama bir gece moloz yığınlarının Rim'in üzerine düşmesiyle uyanan dedesi, Rim'i acılı ama tevekküllü bir şekilde sonsuzluğa yollamıştı. Rim'in küpesi ondan geriye kalan son hatıraydı dedesine. O Rim'in küpesini göğsünde şerefle taşırken bizim göğsümüzde ise tarifi zor bir acı yerini almıştı.

İnsan hakları, çocuk hakları, hak, hukuk, adalet… Hepsinin anlamını yitirdiği bu zamanda Rim'in cansız bedeni ölü kalpleri diriltti ve nice dirilişlere sebep oldu. Dedesinin Ruhumun Ruhu diye sevdiği Rim'i kaybetmesinin derin acısına rağmen; dedenin tevekküllü bakışları ve şanlı teslimiyeti dünyaya gerçek direnişi gösterdi.

'Ruhumun ruhu' diye sevdiği torununun zeytin gözlerine, ahirette kavuşmak dileğiyle son veda öpücüğünü konduran bir dedenin acısına sebep olan çocuk katili siyonist israil, tüm dünya hakları tarafından lanete uğramıştır." dedi.

Niçin 23 Aralık?

Şavli, açıklamasına şöyle devam etti:

"Filistin'e gönül vermiş vicdan sahibi kimi aktivistlerin çağrısı üzerine Rim'in doğum günü olan 23 Aralık, 'Dünya Şehit Çocuklar Günü' olarak ilan edilmiştir.

Rim'in dedesi bir röportajda 'O an video çekildiğini bilmiyordum. İnanın burada herkes bu acıyı yaşıyor.' ifadelerini kullanarak, Gazze'de katledilen çocukların ailelerinin ruh halini gözler önüne sermiştir.

Evet Gazze'de her baba, her dede, her anne her gün aynı acıları yaşıyor. Her gün ruhlarından bir parçasını kaybediyorlar. Gazze'de her gün çocukların gözlerindeki ışık siyonistler tarafından yok ediliyor. Artık bu vahşet öyle bir duruma geldi ki Gazze'de üç haftada şehid edilen çocuk sayısı, dünyada son dört yıldaki çatışmalarda katledilen çocuk sayısını geçti. siyonist israil, 10 dakikada 1 çocuğu, saatte 6 çocuğu ve 4 kadını katletmektedir. Tarih, siyonist terör örgütü israilin çocuklara yönelik işlediği suçları normalleştirmesini affetmeyecektir.

Gazze'de çocukların yaşayabilmesi için İslam ülkelerinin liderleri başta olmak üzere tüm vicdan sahibi liderleri ve devletleri sorumluluk almaya ve bu vahşeti durdurmak için somut adım atmaya davet ediyoruz. Ama bizler inanıyoruz ki bu masum şehit çocukların kanı yerde kalmayacak. Ve bizler İslam'ın izzetinin Rim gibi çocuklarımızın omuzlarında yükselişine şahit olacağız.

Bu vesileyle tüm şehit çocuklarımız için sembol ve timsal olan Rim'e ve Gazze'nin aziz şehidlerine Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu aziz şehitlerin dirilişimize vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55