,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Kayseri’de 6 adet raylı sistem aracı alımı için imza atıldı

Kayseri’de 6 adet raylı sistem aracı alımı için imza atıldı
​Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, toplam bedeli 13 milyon 326 bin Euro olan 6 adet raylı sistem aracı alınacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan ile bürokratlar katıldı.

Büyükkılıç, imza töreninde yaptığı konuşmada, 13 milyon 326 bin Euro’luk yerli ve milli 6 yeni tramvay aracının alımına yönelik imza için bir araya gelindiğini belirterek, “Toplam 80 raylı sistem aracı ile Kayseri’ye ulaşım hizmeti veriyor olacağız. Bunlardan 42’si yerli ve milli. Her zaman bizlere yardımcı olan, uyumlu, iyi niyetli, ülkemizin gururu olan firmamıza teşekkür ediyorum. Kayseri’de ulaşım denilince sadece tramvaydan söz etmiyoruz. İşin otobüs, tramvay boyutu var, işin taşra boyutu var. Hepsini birlikte değerlendiriyoruz. Kayseri’mizde ulaşım ile ilgili konforu artırmak için gerek kavşak düzenlemeleri gerekse alternatif yollar açma yönündeki çalışmalarımız ile ulaşımda bir bakıma yol medeniyettir anlayışı ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Büyükkılıç, Belsin ve Talas bölgelerinde tramvay hatlarının tamamlandığında raylı sistem hatlarının uzunluğunun toplam 48 kilometreye ulaşacağını hatırlattı.

Konuşmaların ardından Büyükkılıç ve Bozankaya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Günay arasında imza protokolü gerçekleştirildi.

Yeni alınacak tramvayların özellikleri ile ilgili olarak, “İlk 2 adet sözleşme tarihinden 22 ay sonra, 2 adet 24 ay sonra ve son olarak 2 adet olmak üzere toplam 6 adet araç ile yedek parçalar 26. ay sonunda teslim edilecek. Alınacak tramvay araçları her iki ucunda kumanda kabinli, mafsallı, her iki tarafında her istasyondaki alçak peronlardan kolaylıkla ulaşılabilecek kapıları olan, kublajlar dahil yaklaşık 33 metre uzunlukta, yüzde 100 alçak tabanlı, 2 bin 650 mm genişlikte, kataner sisteminden enerji alan, her iki yönde sürücü kabinli ve öndeki aracın ön sürücü kabininden kontrol edilen iki araçlı dizilerin işletilmesine uygun elektrik-elektronik ve mekanik altyapıya sahip olacak.” denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55