,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Kayapınar Belediyesi’nden 100 engelliye akülü araç desteği

Kayapınar Belediyesi’nden 100 engelliye akülü araç desteği
Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediyesi, ilçe sınırlarında ikamet eden 100 engelli vatandaşa akülü araç desteğinde bulundu.

 

Bünyesinde Huzurevleri, Musa Anter Engelsiz yaşam Merkezi, Otizm Yaşam Merkezi, engelli ile özel gereksinimli çocuk ve gençlere yönelik hizmetlerini sürdüren Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde ki dezavantajlı ve araç gereksinimi duyan 100 vatandaşa akülü araç desteği verdi.

Akülü araçlar, Kayapınar Belediyesi’nde düzenlenen dağıtım töreni ile engelli vatandaşlara teslim edildi. Düzenlenen törende konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, engelli vatandaşlara belediye olarak birçok hizmeti yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, "Belediyemiz bünyesinde Huzurevleri, Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezimiz ile Otizm Yaşam Merkezimiz var, bunların sayısını artırmayı hedefliyor, onların hayatını nasıl iyi bir hale getirebiliriz gayreti içerisindeyiz." dedi.

Belli bir raporu olan ve birtakım eksikliklerini karşılayamayan engelli vatandaşlar için akülü araç temin ettiklerini sözlerine ekleyen Karaman, "Yaklaşık 100 aracımızı burada hepinizin huzurunda bugün onlarla buluşturacağız. Rabbimden temennim onların hayatta eksik kalan taraflarına bir nebze çare olmaktır. Dağıtılacak tüm araçların buradaki vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu. 

Bedensel Engelliler Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan ise, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Arif Karaman’ın uzun süreden bu yana engelli bireylere akülü ve tekerlekli sandalye vereceğine işaret ederek, "Dağıtımın finalini bugün yaptılar. 300 bin TL maliyetli 100 adet akülü tekerlekli sandalye dağıtımının diğer ilçe belediyelerinin de yapmasını arzu ediyoruz. Zaman zaman bu tür etkinlikleri yapan belediyelerimizde yok değil. Sayın Kaymakamıma engelli dostlarımın adına yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından akülü araçlar engelli vatandaşlara dağıtıldı. Akülü engelli araçlarına kavuşan ihtiyaç sahibi engellilerin büyük mutluluk yaşadığı gözlendi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55