,
  • BIST 10176
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Kassam Tugayları: İki esiri serbest bıraktık

Kassam Tugayları: İki esiri serbest bıraktık
Kassam Tugayları, Mısır-Katar arabuluculuğuyla ellerindeki iki esiri serbest bıraktıklarını duyurdu.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada,  Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz isimli iki esirin Mısır-Katar arabuluculuğu yoluyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, üstelik bu durumun işgalci rejimin, cuma gününden bu yana bu esirleri almayı reddettiği ve halen esirler dosyasını ihmal ettiğinin bilinmesine rağmen gerçekleştiği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, arabulucu kardeş ülkelerle gün içinde esirlerin teslimi sürecinde işgalci rejimin 8'den fazla prosedüre uymadığı, tüm bunlara rağmen zorunlu insani sebeplerle esirlerin serbest bırakılmasına karar verildiği kaydedildi. 

İşgal rejimi, esirleri almayı reddetmişti

Kassam Tugayları sözcsüsü Ebu Ubeyde, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Katarlı yetkililere Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz isimli esirleri serbest bırakacaklarını bildirdikleri aktarmıştı.

Esirleri, zorunlu insani nedenlerden dolayı ve tamamen karşılıksız olarak serbest bırakmak istediklerini vurgulayan Ebu Ubeyde, ancak işgal hükümetinin, esirleri geri almayı reddettiğini kaydetmişti.

Direnişin elinde 250 esir bulunuyor

Ebu Ubeyde, daha önce esir konusu hakkında yaptığı açıklamada, Aksa Tufanı operasyonu kapsamında sadece Kassam'ın yaklaşık 200 siyonist işgalciyi esir aldığını açıklamıştı.

Diğer direniş gruplarının ellerinde de siyonist esirlerin olduğunu aktaran Ebu Ubeyde, genel esir sayısının 200-250 arasında, hatta 250'nin üstünde olabileceğini bildirdi.

Ebu Ubeyde, ayrıca en az 22 siyonist esirin, işgal rejiminin Gazze'ye düzenledikleri saldırıda öldüğünü aktardı.

"Siviller bizim misafirimizdir"

Kassam Tugayları'nda farklı milletlerden bir grup esirin de ellerinde bulunduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, bunlara misafir gibi davrandıklarını ve onları korumaya çalıştıklarını vurgulamış nitekim dün ABD vatandaşı 2 kişiyi, geçtiğimiz günlerde de bir anne ve 3 çocuğunu serbest bıraktıklarını duyurmuştu.

Ebu Ubeyde: "Saha koşulları izin verdiğinde yabancı esirleri serbest bırakacağız ancak işgal ordusunda başka bir uyruğa mensup olup da savaşan kişiler doğrudan düşman olarak ele alınacaktır." diye belirtti.

Ebu Ubeyde, "Tüm dünyaya ve tutuklular meselesine müdahale etmek isteyen herkese, tutuklularımıza ve ailelerine ve kendimize verdiğimiz bir söz var: Allah'ın izniyle her Filistinlinin evine neşe getirmeye kararlı olduğumuzun garantisini veriyoruz." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55