,
  • BIST 9987.45
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 29 °C

Kassam Tugayları: Esirlerden biri işgal bombardımanlarının etkisiyle panik atak sonucu öldü

Kassam Tugayları: Esirlerden biri işgal bombardımanlarının etkisiyle panik atak sonucu öldü
Kassam Tugayları, Gazze'de esir olarak tuttukları bir siyonistin, işgalci rejimin bombardımanlarının etkisiyle panik atak geçirerek öldüğünü duyurdu.

Kassam Tugayları, ellerindeki siyonist esirlerden "Aryeh Zalmen Zdmanovich" isimli bir kişinin, yaşadığı kalp ve kronik hastalıklar nedeniyle yoğun bakıma alındığını ve tedavisinin ardından gözaltı yerine geri getirildiğini açıkladı.

Kassam, gözaltı yerinin işgal tarafından defalarca bombalandığını; bunun üzerine söz konusu kişinin geçirdiği panik ataklar sonucu öldüğünü bildirdi.

HAMAS Siyasi Bürosu üyesi Halil El-Hayye, geçtiğimiz gün esirler dosyası hakkında yaptığı açıklamada, terörist siyonist işgale karşı Katar ve Mısır aracılığıyla ciddi müzakereler yürüttüklerini söyledi.

Ayrıca yardımların Gazze Şeridi'nin her bölgesine istisnasız ulaştırılacağı insani ateşkese doğru ilerlediklerini de belirten El-Hayye, ancak bunun işgalci rejimin ertelemeleri nedeniyle henüz gerçekleştirilemediğini kaydetti.

İşgalci rejimin esirler konusunu sürekli ertelediğini, açıklamaları ve prosedürleri bahane ettiğini ve yabancı esirler ile siyonist esirler arasında ayrım gözettiğini vurgulayan El-Hayye, "İşgal tek bir amaç uğruna esirlerini serbest bıraktırmak istemiyor; o da Gazze Şeridi'ndeki öldürme, bombalama ve yıkıma devam etmek için bunu yapıyor. İşgal, tıpkı annesi ve babasının Netanyahu ve ordusuna her gün binlerce kez lanet etmek zorunda kaldığı israilli esiri öldürdüğü gibi, tüm tutuklularımızı da öldürmek istiyor." ifadelerini kullandı.

"İşgal, esirlerinin ailelerini aldatıyor"

HAMAS Siyasi Büro üyesi Halil El-Hayye, "Gözaltına aldığımız yabancıların, çocukların ve kadınların serbest bırakılmasını teklif ettik ancak terörist siyonist işgal bunu reddetti ve yalnızca israilli esirlerin serbest bırakılmasını talep etti. İşgal, esirlerinin ailelerini, onları serbest bırakmaktan yana olduğunu söyleyerek aldatıyor, bunun için her fırsatı reddediyor ve Gazze Şeridi'nde katliam ve yıkımın devamında ısrar ediyor." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55