,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Kars'tan Gazze direnişine destek

Kars'tan Gazze direnişine destek
Kars Kafkas Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Aksa Tufanına destek açıklaması düzenledi.

3 aydır Filistin'de yaşanan katliamda 20 binin üzerinde masum sivil hayatını kaybetti.

Yaşanan katliamı kınamak ve Filistinli mücahidlerin başlattığı ve Aksa Tufanı ismini alan direnişe destek vermek için Kafkas Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Merkez kampüs yerleşkesinde gerçekleştirilen basın açıklamasını kulüp Başkan Yardımcısı Mustafa Erce okudu.

Bir asırdır Filistin halkına sistematik işgal ve katliamın devam ettiğine işaret eden Erce, işgalci siyonistlerin toplu bir soykırımın hedefi ile hareket ettiğin ve her geçen gün işgali genişletme çabasında olduğunu söyledi.

"İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır." diyen Erce sözlerini şöyle sürdürdü:

Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Hergün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini

selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlum olmak erdem değildir, zulme karşı direnmek

erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı

gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır."

Açıklamasında Aksa Tufanının birçok ilki barındırdığının altını çizen Erce, "Aksa Tufanı olarak bildiğimiz bu süreç yani israil saldırısı olmadan ilk kez bir taarruz olması, birçok ilki barındırmaktadır. İlk defa bir operasyona yahut saldırıya karşılık olarak değil; doğrudan ilk kapsamlı saldırı hareket tarafından yapıldı. Gazze’ye giriş kapısının kontrolünün alınması, yerleşim yerlerindeki kontrolün sağlanması, Yahudilerin yaşadığı yerlerde kontrolün sağlanması bunu göstermektedir. Hareket bu saldırı için çok yoğun bir mühimmat kullandı. israilli yerleşimciler bölgelerini hızlı bir şekilde terk etmeye başladı. Bu savaş israil’de yaşayan herkes için bir değişimin başlangıcıdır. Bundan sonra nerede yaşıyor olurlarsa olsunlar tüm siyonistler bu endişeyi taşıyacaklardır." ifadelerini kullandı.

Aksa Tufanı'nın Mossad ve israil için prestij kaybı olduğunu söyleyen Erce, "Çizmeye çalıştıkları imaj, verdikleri büyük güvenlik zafiyeti nedeniyle yerle bir oldu. Bu görüntüler aksi bir dalga oluşturma ihtimali barındırsa da, israil komutanları dâhil bu görüntülerin verilmesi, Filistin direnişi adına büyük bir zaferdir. İlk kez Filistinliler israil’e büyük bir aşağılanma hissi yaşatıyor. israil 1973 sonrası en büyük şoku yaşıyor demek daha doğru olur. Hedef alınan yerler Filistin topraklarıdır. Hedef alınanlar sivil değil, hepsi asker hükmünde olan silahlı yerleşimcidirler. Söylem olarak burada yaşayan hiç kimsenin sivil olmadığının altını defaatle çizmek gerekir. Dolayısıyla ölen siyonistler için çocuk, kadın ve sivil edebiyatı yapmak vicdan yoksun siyonist sevicilerin işidir. Onlara kulak vermemek ve prim vermemek lazımdır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55