,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Karadaği'den dünya Müslümanlarına "tefrika" uyarısı

Karadaği'den dünya Müslümanlarına "tefrika" uyarısı
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri el-Karadaği, Müslümanların, tefrikayı bir kenara bırakarak asıl amaçlarına hizmet edip birlik ve beraberliği sağlamaları; izzetli Gazze halkına yardım için elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Karadaği, sosyal medya hesabı X platformu üzerinden tefrikaya karşı Müslümanlara karşı uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

"Ey dünyadaki Müslüman erkekler ve kadınlar! Sözlerinizdeki tefrikaya karşı dikkat edin" diyen Karadaği, Müslümanlar arasındaki çekişmelerin başarısızlığa yol açtığını belirtti.

"Mazlumlara destek olmak için fetva beklenmez"

Karadaği, "Gün, asli davamıza hizmet etmek, birlik ve beraberlik, Gazze'deki izzetli halka hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapma günüdür. İlim ve hak ehline karşı, dininize karşı gelenleri ve davanızın düşmanlarıyla gizli anlaşma yapmaktan sakının. Hiçbir Müslümanı yargılamayın, aksine Müslümanların düşmanlarına karşı sözlerinizi birleştirin. Mazlumlara destek olmak için fetva beklenmez. Mazlumlara yardım etmek, gücü nispetinde Müslümanlara farzdır." dedi.

Samimi ve ayrışmaya girmeyerek tek bir söz haline gelen sözlerin yenilmez bir güç olduğunu vurgulayan Karadaği, "Ancak Müslümanlar dağılınca, sözleri değişince, aralarında ayrılıklar çıkınca İslam sözü, gücünün ve nüfuzunun büyük bir kısmını kaybeder. Günümüzde söz ve eylemlerde aşırılık ve radikallik çokça görülüyor ve bu da Müslümanlar arasında tefrika ve ayrılığa yol açıyor." ifadelerini kullandı.

İçinde bulunduğumuz dönemde alim ve vaizlere yöneltilen suçlamaların, İslam'ın ve Müslümanların imajının bozulmasına ve İslam toplumunun parçalanmasına yol açtığına dikkat çeken Karadaği, şunları kaydetti:

"Alimlere ve vaizlere yöneltilen ithamlarda dikkatli olunmalı, delillere ve mantıksal açıklamalara dayanılarak araştırılmalı. Nitekim kınama ve itham etme konusunda aceleci davranmak caiz değildir.

Hiçbir Müslümanı yargılamayın, Müslümanların düşmanlarına karşı sözlerinizi birleştirin.

Acele yargılamalar ve kınamalar Müslümanlara zarar verir ve İslam birliğini olumsuz etkiler. İyi bir araştırma yapmadan ve gerçekleri incelemeden hiçbir Müslüman hakkında hüküm vermemeliyiz.

Müslümanların iç çatışmalarla ve aşırıcılıkla meşgul olmak yerine, birlik ve örgütlü bir şekilde Müslümanların düşmanlarına karşı sözlerini birleştirmeleri gerekmektedir.

Siyasi hoşgörüsüzlük ve siyasi bölünmeler, Müslümanları zayıflatır ve onları uluslararası çatışmaların ve dış saldırıların kolay kurbanı haline getirir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55