,
  • BIST 10005.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Karacadağ Şehidleri mezarları başında yad edildi

Karacadağ Şehidleri mezarları başında yad edildi
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca Mahallesi'nde (Gogweri) 1994 yılında PKK tarafından yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehid olan Müslümanlar, düzenlenen programla anıldı.

 

Çınar ilçesine bağlı Yıllarca (Gogwêri) köyünde ''Karacadağ Mayın Şehitlerini Anma Programı'' soğuk ve karlı havaya rağmen halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

10 Mart 1994 tarihinde PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehid olan İbrahim Dağtekin, Mele Hıdır Akyol, Bedri Soysal, Muhammed Halil Gülçer, Muhammed Emin Gülçer, Tacettin Parlak, Halil Demir, Kutbettin Ayhan, Muhammed Ayhan, Hacı Ramazan Yeşil, Ramazan Gülçer şehadetlerinin 28'inci yıldönümünde kabirleri başında düzenlenen programla yad edildi.

Şehitler Kervanı Platformu tarafından düzenlenen program, Nurullah Temelli'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut ve beraberinde birçok partilinin de katıldığı programın açılış konuşmasını Mervan Akyol yaptı.

Karacadağ Şehidleri mezarları başında yad edildi

 

Programda bir konuşma yapan bölge alimlerinden Molla Nihat Çelik, bu aziz şehidlerin pak kanları vesilesiyle Yüce Allah'ın memleketlerimizde yapılan zulümleri kaldırdığını dile getirdi.

Karacadağ Şehidleri mezarları başında yad edildi

 

"Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar Allah katında yiyip içiyorlar." Ayet-i Kerime'sini hatırlatarak konuşmasına başlayan Çelik, "Bütün sohbetlerimizde ve programlarımızda şehidlerin mükafatlarından bahsediyoruz. Allah Kur'an-ı Kerim'de, 'Müminlerden, Allah'a verdiği söze bağlı kalan öyle erler var ki, onlardan bir kısmı bu uğurda canını vermiştir. Bir kısmı ise verdikleri sözü hiç değiştirmeden bunu beklemektedirler.' Allah bu ayette iki zümreden bahsediyor. Birincisi, hayatlarını ve imanlarını şahit kılarak Allah yolunda şehid düşenlerdir. İkincisi, Allah'a söz verip onun yolunda şehid düşenlerin arkasında kalan, davalarını ve yolunu yürütenlerdir." şeklinde konuştu.

"Şirin olan ruhlarını feda eden bu kardeşlerimiz gibi bizler de onların davasını yürütmeliyiz"

Karacadağ Şehidleri mezarları başında yad edildi

Molla Nihat Çelik

Çelik, "Şehadet mekteplerinde büyüyen, okuyan ve kayıt olmak isteyenler; Allah'a, Peygamber Efendimize, imanlarında, itaatlerinde, teslimiyetlerinde ve istikametlerinde sadık olmaları gerekiyor. Şehidlerin kanlarının bereketi ile bu memleket temizlendi. Şehid Aytaç, Şehid Cengiz, Şehid Ubeydullah, Şehid Muhammed Şerif, Şehid Hasan ve Şehid Yasin… bu şehidler, burada bulunan şehidlerin bereketi ile filizlenmişlerdir. Bundan dolayı ey şehidlerin annesi, babası, kardeşleri ve akrabaları… beni iyi dinleyin! Buradaki kardeşlerimiz şirin olan ruhlarını feda ettiler, bizler de onların yollarını ve davalarını yürütmeliyiz. Şehadette cinsiyet yoktur, gençler için de tek değildir. Şehadet, bazen Aytaç gibi bazen Yasin gibi bazen de Xale Meheme gibi karşımıza çıkar. Şehadet aramızda saklıdır, sahibini arıyor. Allah, ahdine ve sözüne sadık olanlara muhakkak şehadet şerbetini içirecektir." ifadelerini kullandı. 

Karacadağ Şehidleri mezarları başında yad edildi

"Çocuklarımızı ve neslimizi şehidlerin yolunda büyütelim"

Çelik, "Onların davasını yürütmemiz lazım. Çocuklarımızı ne neslimizi burada olan şehidlerin yolunda büyütelim. Şehidlerimize sadakatimiz ve hizmetimiz budur. Onların yoluna ve davalarına hizmet etmemiz gerekir. Allah sadık olan kullarını arıyor, biz de bunun için buradayız. Burada bulunan İslam'ın aziz şehidlerinin bulunduğu mekânda Allah'a söz veriyoruz ki davalarını yürüteceğiz, davalarına ve kanlarına sadık kalacağız. Allah, dinimize olan sadakatimizi, Peygamberimizin davası ve şehidlerin kanları için bereketlendirsin, bizi şehidlerin yolundan ve davalarından uzaklaştırmasın." dedi. 

Program okunan ezgi ve yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55