,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Karacadağ Mayın Şehidleri yad edildi

Karacadağ Mayın Şehidleri yad edildi
PKK tarafından 1994 yılında Karacadağ bölgesindeki Yıllarca (Gogwerî) Mahallesi yoluna döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu katledilen 11 şehidin şehadetlerinin 30'uncu sene-i devriyesi münasebetiyle anma programı düzenlendi.

10 Mart 1994 yılında Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca (Gogwerî) Mahallesi'nde yola döşenen mayının infilak ettirilmesi neticesinde şehadete ulaşan 11 Müslüman, Şehidler Kervanı Platformu tarafından düzenlenen programla yad edildi.

Şehidlerin kabirleri başında düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda selamlama konuşması yapan Molla Recai Güler, düzenlenen mayınlı saldırıyla şehid edilenlerin tek suçunun "Rabbimiz Allah'tır" demesi ve zalimlere baş eğmemesi olduğunu dile getirerek başta Gazze olmak üzere günümüzde yaşanan zulüm ve katliamlara dikkat çekti.

"Bu şehidlerin davası Allah'ın ve Resulü'nün davasıydı"

Şehidlerin kanlarının bereketli olduğuna vurgu yapan Molla Güler, "Bugün bizlere düşen bu şehidlerin davalarını tanımak, ne için şehid edildiklerini bilmek, zalimlerin neden onları hedeflerine alarak kanlarını akıttıklarını öğrenmektir. Kardeşlerimizin şehid olduğu yıllara dönersek o dönemde bizler Allah'ın davasını ne kadar savunabiliyorduk? Fakat Allah, şehidlerin kanlarıyla davasını bu bölgeye, sonra Anadolu'ya ve Avrupa'ya kadar yaydı. Bu şehidlerimizin kanlarının döküldüğü yılları, zayıf bırakıldığımız günleri, mürtet örgütün baskılarını, zalim yöneticilerin yaptıklarını unutmayalım. Nitekim bu şehidlerin davası Allah'ın ve Resulü'nün davasıydı." dedi.

"Bizlere düşen bu şehidlerin davalarını unutmamak, sürdürmektir"

Molla Güler, "Allah Resulü'ne nasıl ki zulüm ve işkenceler yapıldıysa onun davasını sürdüren bu Müslümanlara da mürtet örgüt tarafından saldırılar düzenlendi, kanları döküldü, belki Mekkeli müşriklerin uyguladığı boykotun aynısına maruz bırakıldı. Bizlere düşen bu şehidlerin davalarını unutmamak, sürdürmektir. Çocuklarımıza Allah Resulü ve sahabelerin hayatlarını öğrettiğimiz gibi bu davaya hizmet edip bedel ödeyenleri de öğretmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Elimizdeki imkanları kullanarak Gazze'ye maddi destekte bulunalım"

Gazze'de devam eden katliamlardan da söz eden Molla Güler, "Şehidlerden bahsederken Gazze'ye değinmemek olmaz. Bu bölgede 2 bin şehidimiz varsa Gazze'de Yaklaşık 5 ay içerisinde belki yüzbinlerce Müslüman şehid ediliyor. İçerisine gireceğimiz Ramazan ayında onlar için dua etmeliyiz. Elimizdeki imkanları kullanarak maddi destekte bulunalım. Orada Müslümanlar kıt imkanlarla cihad ediyor. Allah o cihadı yeryüzündeki tüm ümmete farz kılmış fakat ümmet şu an gaflet uykusuna dalmış durumda. Bugün basiretsiz devlet yöneticileri ise zillet örtüsüne bürünmüş, emperyalistlerin etkisinde kalmış ve altlarındaki koltuğu kaybetmenin korkusuna kapılmış." şeklinde konuştu.

Güler'in selamlama konuşmasının ardından Özlem Ajans ilahi sanatçılarının şehid edilen Müslümanlara ithafen bestelenen ezgi ve nağmeleri seslendirmesiyle devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin HÜDA PAR Çınar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut bir konuşma yaptı.

"siyonistlere karşı bir avuç Müslüman sırtlarını Rabblerine dayamış mücadele ediyor"

Şubat ayı şehadet ayı olduğu gibi mart ayının da mazlum ve mustazafların ayı olduğunu söyleyen Turgut, 30 yıl önce yaşanan katliama atıfta bulunarak şunları kaydetti:

"10 Mart günü Kürdistan'daki hainler, bu yola mayın döşeyerek Müslümanların şehid olmalarına neden oldu. O dönemde bir yandan dağdaki vahşiler, bir yandan derin devlet ve karanlık güçler bu davanın erlerine saldırarak binlercesi katletti, yaraladı. Yaklaşık 25 bin kişiyi işkencelere tabi tuttular. Sahabelere yapılan işkence ve zulümler karşısında nasıl ki sessiz kalındıysa, güç yetirilemediyse bugün Filistin'de siyonist Yahudiler Gazze'ye saldırıyor, taş üstüne taş bırakmıyorlar. O siyonistlere karşı bir avuç Müslüman; Ashab-ı Kehf gençleri, Hazreti Hüseyin ve arkadaşları, Uhud ashabı, Karacadağ yiğitleri ve Kürdistan'daki cengaverler gibi sırtlarını Rabblerine dayamış mücadele ediyor ve bu mücadele Allah'ın izniyle zafere ulaşmaktadır." diye belirtti.

Gazze'de yaşanan katliamlara karşı insanlığın içerisinde bulunduğu duruma dikkat çeken Turgut, "Ramazan ayına girmekteyiz. Ellerimiz açıp 'Allah'ın bizleri affet' diyemiyoruz. Şu an her dakika Gazze bombardıman altında. Her saniye okullar, camiler, evler bombalanıyor; kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla tüm Gazze adeta bir soykırıma uğruyor. Dünya sessiz, liderler mevki-makam korkusundan ya da devlet çıkarlarından dolayı Gazze'ye yardım etmiyor." ifadelerine yer verdi.

"Gelin Gazze'deki mücahidler gibi malımızla, canımızla mücadele ederek hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtaralım"

Turgut, "Şehidler şehadete ulaşıp cennetteki nimetleri gördükten sonra tekrar dirilip dünyaya gönderilerek Allah yolunda şehid olmak isterler. Gelin! Elimizde fırsat varken bu şehidlerin huzurunda tövbe edip 'Allah'ın bizler gaflet uykusundan uyandık, davanı ve Peygamberini tanıdık, yolunda yürüyeceğiz, çocuklarımızı senin davanla büyüteceğiz, onların kalbine Senin ve Resulü'nün sevgisini nakşedeceğiz' diyerek Rabbimize söz verelim. Gelin! Bizler de Gazze'deki mücahidler gibi malımızla, canımızla mücadele ederek hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtaralım." dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55