,
  • BIST 9990.96
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 29 °C

Kaldırılan enkazlar sonrası Nurdağı'nın son hali havadan görüntülendi

Kaldırılan enkazlar sonrası Nurdağı'nın son hali havadan görüntülendi
Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrası büyük yıkımın yaşandığı ve ağır hasar alan Gaziantep'te enkazlar kaldırıldıkça oluşan boşluk havadan görüntülendi.

 

6 Şubat'taki asrın felaketinde büyük bir hasar alan illerin başında gelen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan ve ağır hasarlı olduğu için acil yıkılacak binaların enkazları kaldırılmaya devam ediyor.

Çok sayıda iş makinesinin çalıştığı kent merkezinde enkazlar kaldırıldıkça cadde ve sokaklardaki boş alanlar da genişliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden büyük bir oranda etkilenen ve derin acıların yaşandığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Depremlerden en çok etkilenen yerleşim yerlerinin başında gelen Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki yıkım depremlerin boyutunu gözler önüne seriyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından aralarında Gaziantep'in de olduğu 11 ilde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmiş, acı, hüzün, yıkım, gözyaşı ve büyük dramın yaşandığı Nurdağı ilçesinde binlerce kişi hayatını kaybetti.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremlerin ardından neredeyse yıkılmayan veya hasar görmeyen ev ve iş yeri, cami ile okul kalmamıştı.

Büyük yıkımın meydana geldiği ve büyük depremlerle adeta enkaz alanına dönen Nurdağı ilçesinde ekipler enkaz bölgelerinde yoğun çalışma yürütüyor.

Görüntülerde ilçede, yıkılan birçok binanın altında kalan araçların da kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ilçede, ekipler tamamen yıkılan ve çöken yüzlerce sayıda binanın enkazını kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Meydana gelen depremlerde yıkımın büyük olduğu Nurdağı'nda yıkılan ya da ağır hasarı olduğu için yıkım kararı alınan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları ekiplerce gerçekleştiriliyor.

Yıkım ve enkaz kaldırma işleminin yapıldığı alanlarda polis ve jandarma ekipleri de geniş güvenlik önlemi alıyor.

Öte yandan, enkaz altından çıkarılan hasarlı araç sayısı bini geçerken adeta hurdalığı andıran bölge drone ile görüntülendi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55