,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Kahramanmaraş’ta depremzedelere döner ve halka tatlı ikram edildi

Kahramanmaraş’ta depremzedelere döner ve halka tatlı ikram edildi
Umut Kervanı Vakfı, Kahramanmaraş aşevinde depremzedelere döner ve sıcak tatlı ikramında bulundu.

Deprem bölgesinde yardımlar sürüyor. Kahramanmaraş’ta bulunan Umut Kervanı Vakfına ait aş evinde Bingöllü döner ve tatlı ustaları depremzedelere, yerinde döner ve sıcak tatlı ikramında bulundu.

Depremzedelerin ilgisini, çeken ikramda üç farklı döner tezgâhı kuruldu. Aş evi önünde kurulan sıcak halka tatlı dökümü ise depremzedeleri bir nebze de olsa sevindirdi.

“Allah bir daha böyle depremleri göstermesin”

Mehmet Ağa Gürbüz

Depremde 35 yakınını kaybeden 63 yaşındaki depremzede Mehmet Ağa Gürbüz, uygulamanın çok güzel olduğunu ifade ederek, “35 yakınımı kaybettim ama binlerce şükürler olsun. Kendimizi bir şekilde kurtardık. Bacımı da toprağın altından kurtardım. Allah bir daha böyle depremleri göstermesin. Kahramanmaraş’ımız ağır bir depremden geçti. Türkiye’nin her tarafından olduğu gibi Bingöllü kardeşlerim de buradalar ve döner ikramından bulunuyorlar. Allah kendilerinden ve herkesten razı olsun. Umut Kervanı Bingöl’e şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Umut Kervanı Vakfına da teşekkür ederim.” dedi.

“Elimizden gelenin fazlasını yaparak zor durumda olanlara yardımcı olmalıyız”

Hakan Arpa

Geçmişte döner ustalığı da yapmış olan sağlık personeli Hakan Arpa, “Deprem dolayısıyla herkese geçmiş olsun. Vefat edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da şifa diliyorum. Sağlık personeliyim, boş zamanlarımda Umut Kervanı Vakfına yardımcı oluyorum. Geçen hafta Malatya ilimizde Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde döner ustası olduğum için döner ikramında bulunduk. Bu hafta da Kahramanmaraş’ta bulunduk. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz inşaallah elimizden gelenin fazlasını yaparız. Tabi ki bu hizmetler halkımızın desteği ve derneğin desteği ve bize verilen görevlerle olur. Sağlık sektöründe de elimizden geleni yapıyoruz. Burada arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Bazen uykumuzdan, bazen işimizden, bazen de ailemizden feragat ediyoruz ki kimseyi zor durumda bırakmayalım.  Zor durumda olanlara yardımcı olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yardımlar devam ederse hizmetimiz de devam edecektir”

Şefik Börü

Tatlı ustası Şefik Börü ise, “Umut Kervanı Bingöl olarak bugün Kahramanmaraş’ta aş evinde nöbeti devraldık. Ekip olarak gelip döner ve tatlı ikramında bulunuyoruz. Umut Kervanı Vakfı’na yardım eden kardeşlerimiz görsünler ki yapılan yardımlar depremzedelere aş olarak dönüyor. Depremzede kardeşlerimize yerinde tatlı yapıp vermeye çalışıyoruz. Rabbim hayır yapan tüm kardeşlerimizden razı olsun.” diye belirtti.

Yardımseverlere de seslenen Börü, “Eğer yardımlarınız devam ederse bizim de bu hizmetlerimiz devam eder. Yardımlarınızı bekliyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bu acıyı bir daha bizlere yaşatmasın.” dedi.

“Menülerde çeşitlilik yapmamız gerekir”

Doğan Gökalp

HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanı ve Umut Kervanı gönüllüsü Doğan Gökalp, “21 kişilik bir ekiple Bingöl’den geldik. Menümüzde döner ve tatlı var. Öncesinde Malatya ve Adıyaman’da bu hizmeti sunduk. Bugünkü nöbetimizde Kahramanmaraş’tayız. 3 bin kişiye ekmek arası döner, ayran ve tatlı ikramımız olacak inşaallah. Buradaki depremzedeleri ve özellikle küçükleri sevindirmek ve farkındalık oluşturmak için bu döner ve tatlı ikramında bulunduk. Depremzedelerin farklı yemek beklentileri var ve bizler de bu hizmette bulunduk. Hayırseverlere çağrımız, buradaki insanları yalnız bırakmasınlar. Önümüz Ramazan. Yardımlar geliyor şükürler olsun ama bu yardımlar sürmeli, Umut Kervanı Vakfının hizmetleri devam edecektir. Depremzedeleri unutmayalım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55