,
  • BIST 10261.2
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 25 °C

Kahramanmaraş İl Müftüsü Tekin: Karanlık güçlere meydanı bırakmayız!

Kahramanmaraş İl Müftüsü Tekin: Karanlık güçlere meydanı bırakmayız!
Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, deprem bölgesinde misyonerlik faaliyeti yürütenlere meydanı bırakmayacaklarını vurguladı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremin üzerimdem 12 gün geçti. Kahramanmaraş İl Müftüsü Tekin, Diyanet İşleri Başkanlığının depremin ardından yaptığı çalışmalarla ilgili İLKHA'ya değerlenirmelerde bulundu.  

Cenaze defin işlemleri ve yardım faaliyetlerinin yanı sıra eğitim faaliyetlerini de ihmal etmediklerini söyleyen Müftü Tekin, 30 bölgede mescit için kurulan çadırlarda çocuklara eğitim verildiğini belirtti.

Misyonerlik faaliyetleri ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Tekin, emniyettin devreye girdiğini ve şu anda ilgilendiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta 20 din görevlimi hayatını kaybetti

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Tekin, "Rabbim böyle bir felaketi, böyle bir imtihanı bir daha milletimize, insanlığa göstermesin. Tabi bunların hikmetleri var, Cenab-ı Hak imtihan ediyor biz bunu millet olarak biliyoruz. Rabbim ölmüşlerimize rahmet eylesin, geride kalanlara sabrı cemiller nasip eylesin. Biz, depremi evlerimizde yaşadık, akrabalarımızdan, yakınlarımızdan birçok kaybımız oldu. 20 din görevlimiz, bazılarının ailesi, bazılarının ailesinden 18 kişi rahmanı rahmete kavuştu. Acılarımız büyük ama Cenab-ı Hak, 'her zorluktan sonra kalaylıklar var' diyor. Biz buna inanmışız. " dedi.

"Bütün müftülerimiz ekipleriyle seferber oldu"

Binlerce cenazenin namazının ayrı ayrı kılındığını ve her cenazeye bir hocanın görevlendirildiğini belirten Tekin, "İlk günden itibaren 18 il müftümüz tüm ekipleriyle depremin ilk gecesi buraya geldiler. Bölgede 10 ile bütün müftülerimiz ekipleriyle seferber oldu. İlk etapta tabi çok zorluklar yaşadık, milletimiz cenazesini getiriyor, burada Kaplıca Mezarlığında ilk gün 300-400 sonra 500-600 cenazemiz oldu. Bazen felaketlerde toplu cenaze namazları kılınır ama biz binlerce kişinin cenaze namazını ayrı ayrı kıldık. Cenaze sahipleri de ordaydı, ekibimiz çok kuvvetliydi, her bir kardeşimizin tekfin, teçhizi cenaze namazını ayrı ayrı kılındı. Defnedilirken de bir hocamız kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu. Bazen de şöyle oldu; cenaze ile ilgilenen din görevlisi, namazı kıldıran din görevlisi, cemaat olan yine din görevlisi oldu, hepsine tek tek sahip çıkıldı. Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.    

30 çadırda çocuklara eğitim verilecek     

Yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Tekin, "İlk günden Cumhurbaşkanımız geldi, ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bey ile 24 saat koordinasyon merkezinde olduk. Diyanet İşleri Başkanımız ve yardımcıları gelerek bütün hizmet binalarımızı gezdi. Mobil mutfakla kurarak günde 6 bin 7 bin şeklinde artarak 10 bin kişiye yemek dağıtıldı. Cemaatlerimiz ve iş adamlarımız kurdukları mobil mutfaklarla yardım ettiler. Bu bize şunu gösterdi; biz muazzam bir milletiz. Burada birçok çadıra gidiyorum, acılar büyük 30 yerde çadırlar kurduk. Bu çadırlar sadece cami görevi yapmayacak, 4-6 yaş eğitimi veren bayan hocalarımız çocuklarımıza burada olacaklar." şeklinde konuştu.

Dün basına yansıyan "misyonerlik faaliyeti" ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Tekin, "Bir camimizde misyonerlik faaliyeti yapılan çeşitli bildiriler ve ilanlar dağıtmışlar. Valiliğimiz, emniyetimiz hemen devreye geçti, şu anda ilgileniyorlar. Bizim 4-6 yaş hocalarımız, manevi rehberlerimiz şu anda sahadalar. Tabi böyle olumsuzluklar olacaktır bunlardan haberdarız. Hak olan yerde batıl yaşayamaz. Bizim sahada daha aktif, daha heyecanlı olmamız lazım. Bize düşen çok vazife var. Karanlık güçlere meydanı bırakmayız Allah'ın izniyle vatandaşımız müsterih olsun. Böyle durumla karşılaşılırsa bizlere bilgi verilirse gerekeni yaparız." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55