,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

KADEM'in "mini etek" savunuculuğuna tepki

KADEM'in "mini etek" savunuculuğuna tepki
Geçtiğimiz gün İstanbul'da bir duruşmada, mini etek giydiği gerekçesiyle hakim tarafından uyarılan bir avukata destek çıkan KADEM, büyük tepki çekti.

KADEM'in, duruşmada mini etek giydiği gerekçesiyle hakim tarafından uyarılan bir avukata destek çıkması tepkilere neden oldu.

Aile yapısının altına dinamit koyan yasalara her fırsatta arka çıkan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), yaptığı açıklamalarla halkın değerlerine aykırı davranmaya devam ediyor.

KADEM'in, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, "İstanbul'da bir hâkim tarafından, kadın avukatın tercih etmiş olduğu giyim tarzına karşı sergilenen hukuksuz ve gayri ahlâki tavır; hak ve özgürlüklere yapılmış bir müdahaledir. Yargının güvenirliğinin korunması adına görevden uzaklaştırma kararı sevindirici bir gelişmedir." paylaşımına tepki gösteren kullanıcılar,  Batı'nın yaşam tarzının savunulmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundular.

HÜDA PAR GİK üyesi Gök: Örtünme 'Hakimler Hakimi'nin emridir

KADEM'in paylaşımına tepki gösterenlerin arasında HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Aydın Gök ile Yazar Sema Maraşlı da vardı.

Gök: "Örtünme 'Hakimler Hakimi'nin emridir. Hiçbir beşeri kanun ( adamı) bu hükmü tağyir ve ilga edemez. Yer, zaman ve üslup ne olursa olsun Allah'ın hoş görmediği bir giyim tarzına dikkat çekmeyi gayr-i ahlaki görmek; ahlakı, hayayı, iffeti, mahkum etmektir. Bir #KADEM'e daha düştünüz…" paylaşımında bulundu.

Yazar Maraşlı: Müslümanları kırdınız, dinsizlere de yaranamadınız

Maraşlı ise "Batıl ile izzetleneni Allah zelil eder' derler. Müslümanın izzeti kendi dinindedir. İstanbul Sözleşmesini imzaladınız, 6284 (yasa) getirdiniz, süresiz nafakayı savundunuz, mini eteği savundunuz. Sonuç, Müslümanları kırdınız, dinsizlere de yaranamadınız. Ne yaparsanız yapın sizi sevmeyecekler." dedi.

KADEM'e gösterilen tepkilerde bazıları şöyle:

"Siz istediğiniz kadar kapalı olun, başınızı örtün hatta peçe giyin. Ertesi gün gelip daha da cesaretlenmiş bir şekilde bacak bacak üstüne atarak poz veren bu kadını savunduğunuz sürece ondan hiçbir farkınız yok. Aynı eteği giyip adliyede poz verdi."

"İşin özgürlük, hukuki kısmı filan bir yana da sizin için ahlâkın kaynağı nedir acaba, ben onu merak ediyorum?"

"Çarşaflı sakallı insanların kılık kıyafetine müdahale eden laiklere de bir çift sözünüz olsaydı keşke."

"Gerçekten demokratik hak diye ahlakın dibine bomba koyup ateşliyorsunuz, bravo yani."

"Düşmanına benzemek, Stocolm sendromu…Siz bizden değilsiniz. Bizde sizden…"

"Şaşırtmıyorsunuz. Aksine AB'nin size vermiş olduğu göreve layık olmaya gayret ediyorsunuz. Lâkin Allah'a nasıl hesap vereceksiniz?"

"Nedir bu sizin mini etekli savunuculuğunuz. Eğer tüzüğe aykırı giyinmişse uyarılmalıdır.  Biz yıllardır kanuna aykırı diye okulların kapılarından geri çevrildiğimizde kimse mini etekliye gösterilen hassasiyeti göstermedi.  Nereye şirinlik yapıyorsunuz? KADEM neyin, kimin temsilcisi?"

Yapılan paylaşıma yaklaşık 150 yorum yapıldığı görülürken tamamımın KADEM'i eleştiren ve tepki gösteren içeriğe sahip olması dikkat çekti.

Kadın avukat yönergeye aykırı davrandı

Söz konusu hakimin etek boyuna itiraz etme nedenine bakıldığında ise "mini etekli avukatın" ne kadar haksız ve keyfi davrandığı görülüyor.

"Avukatların Resmi Kılık Yönergesinin 5'inci maddesi şöyle belirtiliyor:

"a. Kadınlar: Elbiseler temiz, düzgün ütülü sade; ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı; görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış; tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.

Pantolon, kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55