,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Kabristanlarda yoğun yağmura rağmen arefe günü yoğunluğu

Kabristanlarda yoğun yağmura rağmen arefe günü yoğunluğu
Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, Ramazan Bayramı öncesi yoğun yağmura rağmen kabristanlara akın etti.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakan vatandaşlar Ramazan Bayramı arefesinde, yağan yağmura rağmen günün erken saatlerinde kabristanlara akın ederek yakınlarını ziyaret etti.

Kent merkezinde bulunan asri mezarlıklara giderek vefat eden yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, kabristanda Yasin ve Fatiha surelerini okuyarak sadaka dağıttı.

"Fırsat buldukça mezarlık ziyareti yapıyoruz"

Mezarlık ziyaretine kardeşleriyle beraber geldiklerini belirten İlham Çelik, "Bugün arefe günü ve babamın, annemin ve ninemin mezarlarını ziyaret edip Fatiha okuduk. Buraya kardeşlerim ve bacımlarımla beraber gelip ölmüşlerimize dua atik. Her zaman fırsat bulamadığımız için ara sıra mezarlık ziyaretini yapıyoruz. Allah herkesin ölmüşüne rahmet etsin." ifadelerini kullandı.

"Allah herkesin ölmüşüne rahmet etsin"

Yağmura rağmen kabristan ziyaretlerini yaptıklarını ifade eden Faik Çelik, "Bugün Ramazan ayının son günü ve arafe günüdür. Yakınlarımızın mezarlarını ziyaret edip dua ettik. Bu yağmurlu günde tüm ölmüşlerin ruhuna Fatiha süresi okuduk. Allah herkesin ölmüşüne rahmet etsin. Başta Gazze olmak üzere bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

"En son geleceğimiz ev mezarlık"

Eşinin ve akrabalarını mezarını ziyaret eden Havva Altsoy ise özellikle gençlere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

"Mezarlığa geldim Yasin okudum. Kur'an okudum. Hem kendimize hem de herkessin bağışlanması için Allah'a dua ettim. Bugün güzel ve hayırlı bir gündür. Buradan diğer mezarlıklarda bulunan akrabalarımızın da mezarlarını ziyaret edeceğim için tek başıma geldim. Eşim burada olduğu için her Perşembe günleri mezarlığa geliyorum. Amcam ve birçok akrabamın da mezarı buradadır. Hava yağmurlu da olsa hepsini ziyaret etmeye çalışacağım. Gençlere ve herkese tavsiyem en son geleceğimiz ev mezarlık yani burasıdır. Daha erken ve geç olmadan herkesin namazlarını kılmalarını, Kur'an okumalarını ve dinlerini öğrenip ona göre yaşamalarını tavsiye ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55