Japonya'daki yanardağı patladı

Japonya'daki yanardağı patladı
Japonya'daki Shinmoedake yanardağının patlaması sonucu alarm seviyesi 2'ye getirildi.

Japonya'nın Kagoshima ve Miyazaki illerinin sınırındaki sıradağlarda bulunan Shinmoedake yanardağı, faaliyete geçerek 2018'den bu yana ilk kez patladı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), patlamanın yerel saatle 16:37 civarında meydana geldiğini ve kraterin 500 metre yukarısına bir kül bulutu gönderdiğini bildirdi.

Ulusal yayın kuruluşu NHK'nın bildirdiğine göre, duman doğuya doğru Miyazaki prefektörlüğüne doğru sürüklendi ve şu ana kadar düşen volkanik kayalara dair herhangi bir veri doğrulanmadı.

Kraterin yakınlarına girişi kısıtlayan volkanik uyarı seviyesi 2 bölge için geçerliliğini koruyor. Yetkililer, yaklaşık 1 kilometrelik alanda büyük volkanik kayalar ve piroklastik akışlar riski nedeniyle kraterin 2 km yarıçapında dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Özellikle rüzgâr altı tarafında, kül ve küçük kayaların uzun mesafelere taşınabileceği göz önüne alınarak bölge sakinlerinin dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.