,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 18 °C

İzmirliler Gazze'deki katliama tepki göstermek için yürüyüş yaptı

İzmirliler Gazze'deki katliama tepki göstermek için yürüyüş yaptı
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) öncülüğünde, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla Gazze'de işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen soykırıma dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

Gazze'de işgal rejiminin katliamlarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bir tepkide İzmir'den geldi. işgal rejiminin Gazze'deki soykırımına sessiz kalmayan binlerce İzmirli, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce İzmirli, ellerinde Türkiye, Filistin ve Tevhid bayraklarıyla Konak Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

"HAMAS'a selam, direnişe devam", Kahrolsun israil" sloganlarıyla yürüyüşe geçen İzmirliler, Konak Meydan'ında basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Gökhan Temur, Gazze'de yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekti.

siyonist işgalcilerin 64 gündür Gazze'de, Kudüs'te yapmış olduğu insanlık dışı katliamı üzüntüyle takip ettiklerini belirten Temur, yapılanların bir savaş değil, katliam ve soykırım olduğunu söyledi.

Temur, "israil'in düzmece bir sebeple masum halkı bombalayıp, ambargo koyması savaş değil, katliamdır. israil'in amacı Gazze'yi insansızlaştırıp, Arz-ı Mev'ud projesini gerçekleştirmektir. Bu savaşın; Dünya İnsan Hakları Günü, Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi gibi tüm metinlerin, aslında zalimlerin zulümlerini örtme aracı olduklarını bizlere nasıl gösterdiğini sizlerle paylaşmak, katil israil'i lanetlemek, her daim aklımızda fikrimizde, her lahza dualarımızda olduğunuzu söylemek için geldik." dedi.

"Kudüs sadece Filistin'in davası değil, tüm Müslümanların davasıdır." diyen Temur, "Bugün ise mazlum Filistin, Gazze, tüm insanlığın, dünyanın davasıdır. Tüm dünyada sivil halk Filistin için gösteri ve boykot yapmaktadır. Neden korkuyorsunuz, sizi insan yerine bile koymayan zalimlerin önlerinize koyduğu bildirgeler ile daha ne kadar oyalanmayı düşünüyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? israil'in yaptığı soykırım sebebiyle diplomatik olarak dünyada gür bir şekilde sesinizi çıkarmanızı istiyoruz. Çifte vatandaşlığa sahip olup, katliam süreçlerinde asker, idareci olarak israil'de soykırıma katılanların vatandaşlıklarının iptali hakkında çalışma başlatılmasını istiyoruz. israil ile ticari ilişkilerde tedbirler uygulayarak, Gazze'ye fiili saldırılar devam ettiği müddetçe tüm taşımacılık faaliyetlerini, güvenlik ve insani nedenlerle geçici olarak durdurmanızı istiyoruz. Bunları yapın. Zira siyonist israil güçten anlıyor." ifadelerin eyer verdi.

Hüseyin Güneş Hoca'nın yaptığı dua ile sona eren programa, HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Mehmet Tayyip Duran'ın yanı sıra siyasi ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55