,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

İTTUHADUL ULEMA kan davalı aileleri barıştırdı

İTTUHADUL ULEMA kan davalı aileleri barıştırdı
Adana'da iki aile arasında bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası, İTTİHADUL ULEMA'nın araya girmesi sonucu sulh ile sonuçlandı.

 

Adana'nın Seyhan ilçesinde Hamdullah Güzel'in (25) öldürülmesi olayının ardından Güzel ve Erdoğan aileler arasında başlayan kan davası, HÜDA PAR Seyhan İlçe Başkanı Fethullah Beyazçiçek'in girişimi ve İTTİHADUL ULAMA'nın araya girmesiyle sulh ile sonuçlandı.

Alınan bilgiye göre, Seyhan ilçesi Obalar Caddesi'nde 23 Nisan 2023'te Hamdullah Güzel'in öldürülmesinin ardından Güzel ailesi ve Erdoğan ailesi arasında kan davası başlamıştı.

HÜDA PAR Seyhan İlçe Başkanı Fethullah Beyazçiçek'in girişimleri ile İTTİHADUL ULEMA Üyeleri Molla Abdulkuddus Yalçın, Molla Kerbela Şanlı, Molla Mehmet Şenlik ile Molla Ekrem Derdiyok'un taraflar arasında yaptıkları sulh görüşmelerinin olumlu sonuçlanması üzerine Mustazaflar Cemiyeti'nde barış merasimi düzenlendi.

Merasime Güzel ve Erdoğan ailelerinin büyükleri, akrabaları ve çok sayıda davetli katıldı.

Barış heyeti, salâvatlar eşliğinde gelen misafirleri kapıda karşılayarak tek tek tokalaşırken, program Veysi Sonkaya'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an tilavetinin ardından barışın ehemmiyetine işaret eden konuşmalar yapıldı.

Barış merasiminde konuşan İTTİHADUL ULEMA üyesi Abdulkuddus Yalçın, ailelere barış için gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti.

Yalçın, "Çok önemli bir mesele için burada bulunuyoruz, Allah'a hamdolsun. Peygamber Efendimiz (Aleyhissalatu Vesselam)'in Hilfü'l Fudûl'dan bahsettiği zaman ki Hilfü'l Fudûl Mekke'de cereyan etmiştir. Haksızlığa uğrayan birinin hakkını vermek üzere, Mekke ileri gelenleri zorba kişiden haksızlığa uğrayan kişiye hakkını vermek üzere toplanmışlardır. Bundan sonra da Mekke'de herhangi bir haksızlığın meydana gelmeyeceğine dair yemin etmişlerdir ve bunun adına da Hilfü'l Fudûl denmiştir yani iyiliklerin anlaşması. Bu anlaşmaya Peygamber Efendimiz genç olmasına rağmen olgunluğundan ve emanette doğruluğundan dolayı kendisi de çağrılmıştır. Zulme uğrayan kişinin hakkı verilmiş ve daha sonra ayrılmışlardır." şeklinde belirtti.

"Müminler ve Müslümanlar birbirinin kardeşidir"

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Abdulkuddus Yalçın

Müslümanların kardeş olduklarına vurgu yapan Yalçın, "Değerli Müslümanlar, biz hepimiz Adem (Aleyhisselam)'in çocuklarıyız, Adem (Aleyhisselam) de topraktandır. Peygamber Efendimiz'in buyurduğu gibi ne Arap'ın Acem'e ne Acemin Araba bir üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takva ve Allah'tan korkmak iledir. Muhterem kardeşlerimiz, müminler ve Müslümanlar birbirinin kardeşidir, düşmanı değildir. Allah Resulü (Aleyhisselatu Vesselam) Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, onu yalnız bırakmaz ve hadis-i şerif devam eder. Demek ki Müminler birbirinin kardeşidir. Kardeşler arasındaki münasebet nasıl ise, müminlerin de birbirlerine bu şekilde davranmaları lazım.  İslam silm'den, yani barış'tan gelir. Allah hep birlikte barışa, huzura ve teslimiyete gelin diye emreder." diye konuştu.

"Fasık birisi haber getirdiği zaman hemen inanmayın, araştırın"

Fasık birinden gelen söze inanılmaması ve işitilen bir sözün doğruluğunun araştırılması uyarısında bulunan Yalçın, şunları kaydetti:

"Bir tane Fasık Peygamber Efendimize haber getirdi. Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatu Vesselam) orduyu kurarak günahsız bir kabilenin üstüne çökecek ve onları kılıçtan geçirecekti. Ama vahiy vardı, vahiy geldi ve bu işi engel oldu. Fasık birisi haber getirdiği zaman hemen inanmayın, araştırın. İşte bu bize ders oldu. Vahiy gelmez ama vahiy bize rehberlik eder her zaman. Hatta fasıklar, münafıklar, Yahudiler ve bunların dostları her zaman Müslümanların arasını karıştıracaklardır. Çünkü Müslümanların sulhünde barışında kardeşliğinden kafirler hiç hoşnut olmaz çünkü onlar zarar görür. Müslümanlar Birlik olursa güçlü olur. Müslümanlar birbirlerini severlerse, Müslümanlar cennetlik olur. Birbirlerine kardeşçe davranırsa ticaretlerinde ve zirailerinde bereket, huzur olur. Elhamdülillah bu iki güzide kabile, Allah hepsinden razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin. Şeytanı kızdırdılar, şeytanı, Yahudi ve münafık'ı razı etmediler, Allah'ı ve resulünü razı ettiler. Allah eksikliğinizi vermesin, her iki kabilenin tüm fertlerine ebediyen hem dünya hem ahirette mutluluk versin. Rabbim bir daha böyle nahoş olaylar göstermesin."

Kanaat Önderi İhsan Kaplan

Ailelerin bir araya gelmesini istemeyenlerin olabileceğini vurgulayan Kanaat Önderi Mele İhsan Kaplan,  "Biz bugün Rabbimize bir söz verelim.  Yarın bir gün bir fasık bize bir haber getirirse, mutlaka takibini yapın doğru mu yalan mı? Seydamızın dediği gibi biz şeytanı kızdırdık, Resulullah (Aleyhisselatu Vesselam) 'ın keyfini hoş ettik." dedi.

Düzenlenen barış merasiminde aileler adına konuşan temsilciler, HÜDA PAR'a ve İTTİHADUL ULEMA  temsilcilerine barış için gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti.

HÜDA PAR Seyhan İlçe Başkanı Fethullah Beyazçiçek

Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Seyhan İlçe Başkanı Fethullah Beyazçiçek ailelere teşekkür ederek, "Hem Erdoğan hem de Güzel ailesinin şahsımı ve teşkilatımı kendilerine kefil ve vekil olarak tayin ettiklerinden dolayı her iki tarafa da şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bu programımızı hayırlara vesile eylesin. Malum hepimizin çocukları, evlatları var. Yemeyip yedirdiğimiz, giyinmeyip giydirdiğimiz, içmeyip içirdiğimiz, hastalandığında sabaha kadar başında beklediğimiz çocuklarımıza Allah için sahip çıkalım. Hep birlikte Allah'ın rızasına nail olmak adına, Peygamber efendimizin buyurduğu gibi: 'Bir insanın hidayetine vesile olmak, bütün dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır' şiarıyla el ele verelim ve çocuklarımıza sahip çıkalım.  Bizler HÜDA PAR olarak,  üyeler ve bileşenlerimizle beraber sizlerin emrinizdeyiz. Zaman mefhumu olmaksızın, çocuklarımızın hidayetine vesile olmak ve geleceği için emrinizdeyiz. Bunun için üzerimize düşen bir sorumluluk varsa gece gündüz hazırız. Bu anlamlı buluşma için her iki aileye şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Molla Mehmet Şenlik

Programda bir konuşma gerçekleştiren İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Şenlik, her iki ailenin örnek bir olgunluk gösterdiğine dikkat çekerek, gittikleri yerlerde ailelerde gördükleri bu güzel hasletleri örnek olarak aktaracaklarını belirtti.

Merasim, her iki ailenin Kur'an'ı Kerim altından geçtikleri, birlikte yemek yedikleri ve kıldıkları namaz ile devam etti.

Program, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ekrem Derdiyok'un yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55