,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

İTTİHADUL ULEMA üyesi alimler: Kur'an'ı Kerim'i tahrif etmeyi değil tamamen ortadan kaldırmayı istiyorlar

İTTİHADUL ULEMA üyesi alimler: Kur'an'ı Kerim'i tahrif etmeyi değil tamamen ortadan kaldırmayı istiyorlar
Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e olan saldırıları lanetlemek ve tepki göstermek için düzenlenen "Kur'an'a Saygı Mitingi'ne katılan İTTİHADUL ULEMA üyesi alimler, asıl amacın Kur'an-ı Kerim'i tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirttiler.

 

Peygamber Sevdalıları tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen ve büyük bir katılım sağlanan "Kur'an'a Saygı Mitingi'nde İLKHA mikrofonlarına konuşan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Vahdettin Kaya, İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Şimşek ve İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdülkuddüs Yalçın, Kur'an düşmanlarının Müslümanların uyanışından korktukları için bu saldırıları yaptıklarını ifade ettiler.

"Kuran güneş gibidir, üflemekle sönmez" 

Kur'an-ı Kerim'in bir nur olduğunu belirten İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Vahdettin Kaya, bu nura gözlerini kapatanların sadece kendilerine karanlık ettiklerini ifade etti. Kaya, "Kur'an, Allah'ın vahyidir, semavidir, iman ehlinin düsturudur. Kur'an nurdur, hidayettir. Kur'an'ın karşısına dikilenler, Kur'an'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Lakin Allah'u Teâlâ, Saff Suresi 8. Ayette diyor ki: "Oysa Allah, kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile.". Kur'an güneş gibidir, üflemekle sönmez. Bu nura karşı gözlerini kapatanlar bilsinlerki, sadece kendilerine karanlık olur. O dinsiz insanlar ki onlar ne dini ne de Allah'ın Resulünü bilmezler, yarasalar gibi nurdan/aydınlıktan korkarlar. Yarasanın gözleri ışık olduğunda kapanır, önünü göremez. O yüzdendirki Kur'an'ın nuru dendiği zaman nurdan önünü göremeyen dinsizlerin tahtları sallanmaya başlar." dedi. 

"Allah'u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'e karşı duranları kahru perişan etsin" 

Müslümanların uyanmaması için gösterdikleri çabanın tam tersine Müslümanları uyandırdıklarını ifade eden Kaya, "Müslümanların uyandığı görünce korkuyorlar çünkü biliyorlar ki Müslümanlar uyanırsa kimse karşılarında duramaz. Bu yüzden kendilerince Kur'an-ı Kerime eziyet etmeye çalışıyorlar. Çünkü biliyorlar ki Kur'an yeryüzüne hâkim olursa onların yaptığı tüm çirkeflik ve rezillikler ortaya çıkacaktır. Allah'u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'e karşı duranları kahrı perişan etsin. Ve Allah Kur'an-ı okuyup anlayan ve amel eden Müslümanlara da yardım etsin ki Kur'an'ın hükümleri yeryüzünde hâkim olsun." şeklinde konuştu. 

"Bugün Müslümanın her zamankinden fazla Kur'an'ı koruması ve sahip çıkması gerekir" 

Yapılan çirkef saldırılardan sonra Müslümanların her zamankinde fazla Kur'an'a sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Beşir Şimşek ise şunları söyledi: 

"Bugün Diyarbakır için, Diyarbakır'ın şanı için güzel bir gündür. Çünkü bugün bir kez daha Diyarbakır'da Amed halkı, Batman halkı, Mardin halkı ve memleketimizin her yerinden burada toplanan bu halk Kur'an-ı Kerimlerine sahip çıkıyorlar. Bu çok önemli bir durum. Zira günbegün Kur'an'a olan hakaret ve saldırılar artmaktadır. Kur'an'ımız parçalanıyor, yakılıyor. Kur'an Müslümanların namusudur, Kur'an Müslümanların hidayetidir. Kur'an insanı Allah'u Teâlâ'ya bağlayan halattır. Bugün Müslümanın her zamankinden fazla Kur'an'ı koruması ve sahip çıkması gerekir." 

"Bu Haçlıların, Müslümanlara karşı bir savaşıdır" 

Bu saldırıların Haçlıların, Müslümanlara karşı bir savaş olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Bu, Haçlıların Müslümanlara karşı bir savaşıdır. Geçmiş zamanlarda kafirler Haçlı Seferleriyle Müslümanları esir almak istiyorlardı. Bugün o savaşı, maneviyatımıza, kültürümüze, medeniyetimize karşı veriyorlar. Bu şekilde Müslüman milletini kör etmek, sağır etmek ve Allah'tan uzaklaştırmak istiyorlar. Onları tek bir vücut ve güç haline getirenleri halatları yırtmak istiyorlar. Bu da ancak bizleri Kur'an'dan uzaklaştırırlarsa mümkün olabilir. Haliyle Kur'an'ın özelinde yapılan bu savaş Müslümanlara karşı yapılan bir savaştır. Artık Müslümanların uyanması, Kur'an'ı Kerimlerine sahip çıkması gerekiyor. Kur'an Allah'ımızın, Peygamber'imizin aleyhisselam emanetidir. Kur'an'ı hayatımız, dünya ve ahiretimizdir. Eğer bugün bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmazsak yarın Rabbimizin katında cevap veremeyiz. Allah ve Resulü bu Kur'an'ı Kerimi bizlere soracaklar. "Bu Kur'an için ne yaptınız?" diye soracaklar. İnşallah bu meydan bizlere şahit olacak. Diyeceğiz ki, "Allah'ım bizler Diyarbakır meydanda toplandık ve bizler kafirlere ve yaptıklarına karşı memnuniyetsizliğimizi böyle dile getirdik. "Umut ediyoruz ki bu toplanma ve miting alemi İslam'a karşı yürütülen bu savaşın durmasına vesile olur. Allah hayırlara vesile kılsın." ifadelerini kullandı. 

"Kur'an, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın ebedi mucizesidir" 

Kur'an'ı Kerim'i diğer mucizelerden ayıran şeyin ebedi olması olduğunu belirten İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdülkuddüs Yalçın, "Kur'an, Allah'ın kitabıdır ve O'nun yanındadır. Allah'u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'den önce de peygamberlere kitaplar göndermiştir. Son olarak ise Kur'a-'ı Kerim'i göndermiştir. Kur'an-ı Kerim bütün bu kitapları nesh etmiş ve kıyamet gününe kadar baki kalacaktır. Allah Kur'an-ı Kerim'de diyor ki "… O kitap, budur…" Kur'an-ı Kerim'in yanında diğer kitaplar kutsal kitap olarak sayılmazlar. Başka bir ayette de diyor ki, "…Şüphesiz bu Kur’an, en doğru yola iletir…" yani Kur'an da hidayet vardır. Kur'an Peygamber efendimiz Aleyhisselam'ın ebedi mucizesidir. Diğer mucizeler olduğu vakitlerinde oldular ve bittiler ancak Kur'an ebedi bir mucizedir ve kıyamete kadar da bu mucize baki kalacak. Kur'an'ı kerimin bir diğer mucizesi şudur ki şu ana kadar muhafaza edilmiştir. Yine Allah Hicr Suresinde diyor ki, "Kur'an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız." Hakikaten de korundu. Kur'an-ı Kerim'in çok fazla düşmanı oldu, nazil olduğu günden bugüne kadar da düşmanları vardı. Tahrif etmeyi değil Kur'an-ı Kerim'i tamamen ortadan kaldırmayı istiyorlar. Fakat ortadan kaldırmayı boş verin tek bir harfini dahi değiştiremediler. Nazil olduğundan bugüne kadar Kur'an'ı olduğu gibi kalmıştır. Bu yüzden de birisi içten ve tarafsız bir şekilde Kur'an'ı okursa ne kadar düşmanda olsa Kur'an'a teslim olur. Buna birçok defa şahid olunmuştur. Bu yüzden de kafirin Kur'an ile savaşı çok zordur. Bugün dahi Kur'an'a saldırı için gelen birçok kişi Müslüman oluyor. Dinleri teftiş eden ve Kur'an-ı Kerim'i de teftiş etmek yana araştırmak için okuyanlarda teslim oluyorlar." diye konuştu. 

"Onlar belki Kur'an'ın üzerine basıyorlar ama onların arkasından gelecek olan nesilleri Kur'an'ı bağırlarına basacaklar" 

Kur'an'ı Kerimin kıyamete kadar baki kalacağını belirten Yalçın son olarak şu sözleri kullandı: 

"Her halükârda İslam'a, alemi İslam'a, Kur'an'a düşmanlık ettiler. Evet belki çok Müslümanı şehit ettiler, evet belki çok Müslümanı cahil bıraktılar fakat bu Kur'an'ı ortadan kaldıramadılar. Bu yüzden de kinlerini zaman zaman yere atarak, yakarak üstüne basarak ve bunun gibi rezilce şeylerle gösteriyorlar. Bu da onların mağlup olduklarının alametidir. Allah'ın izniyle Kur'an kıyamete kadar olacaktır. Onlar belki Kur'an'ın üzerine basıyorlar ama onların arkasından gelecek olan nesilleri Kur'an'ı bağırlarına basacaklar ve Allah'ın izniyle Kur'an hep hâkim olacak. Kur'an'a sarılacaklar kurtuluşa ereceklerdir. Düşmanlık edenlerse rezil ve zelil olacaklardır. Ancak bizim halkımızdan, İslam ümmetinden isteğimiz, talebimiz şudur ki, Kur'an'a amel ederek O'na sahip çıkın. Kur'an'a saldıranlar belki üstüne basıp yakıyorlar ancak gençlerimiz ve kızlarımız namazlarını kılmayıp açık-saçık giyinince onlarda Kur'an'ın ayetlerine basmış ve yakmış oluyorlar. Bundan dolayı da Müslüman halkımızdan, İslam ümmetinden isteğimiz şudur ki derhal Kur'an'ı Kerime dönsünler ve Kur'an'ı Kerimi kalplerinde, hayatlarında, topluluklarında, devletlerinde ihya etsinler. Kur'an'ı Kerimi önce kalplerinde sonra da devletlerinde hâkim kılsınlar. Allah'ın izniyle işte o zaman İslam'ın ve ümmetinin şeref ve izzeti geri gelecektir. Kafirlerde hep rezil ve hüsrana uğrayacaklardır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55