,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

İTTİHADUL ULEMA Sekreteri Molla Özer: Yapılan saldırılar gelişi güzel gelişen olaylar değildir

İTTİHADUL ULEMA Sekreteri Molla Özer: Yapılan saldırılar gelişi güzel gelişen olaylar değildir
İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Diyarbakır'da Fatih Camii'nde bir adamın Kur'an eğitimi alan çocuklara bıçak sallaması olayının sıradan gelişen hadiseler olmadığını ve organize girişimlere karşı uyanık olması uyarısında bulundu.

Son zamanlarda başta Kur'an-ı Kerim'e olmak üzere İslami mukaddesatlara yönelik yapılan saldırıların ardından Diyarbakır'da bir adamın camide Kur'an eğitimi alan çocuklara bıçak çekmesi olayını değerlendiren İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle camilerde çocuk gürültülerinin fazla olabileceğini, geleceğin inşası için cami cemaati ve imamların tahammül göstermesi gerektiğini söyledi.

İslami mukaddesatlara ve mekanlara yönelik yapılan saldırıların organizeli girişimler olabileceğini kaydeden Özer, "Bilindiği üzere Türkiye'de son dönemlerde İslami mukaddesatlara ve mekanlara yönelik ciddi manada saldırılar yoğunlaşmış. Özellikle sosyal medyada İslam şeriatına yönelik çok kirli ifadeler, Fatih Camii imamına yapılan saldırı ve en son Diyarbakır Fatih Camii'nde yaşlı bir adamın çocuklara yönelik bıçaklı tehdidi öylesine gelişmiş şeyler olarak görmek mümkün değildir. Belki organizeli bazı girişimlerdir. Bu noktada bütün Müslümanların, cami cemaati ve imamın uyanık olması, bu saldırıya yeltenebilecek kişilerin de bu mekanlardan uzak durması gerekir." dedi.

"Tüm cemaat ve cami imamlarına çağrım: çocuklarımızı camiye götürelim, gürültülerine tahammül edelim"

Camilerin, Müslümanların hayatının merkezinde olan mekân ve mabedler olduğunu hatırlatan Özer, "Bir mahalledeki camii, o mahallenin ana merkezidir. Çocuklar orada Kur'an okur, oynar; yaşlılar ve gençler namaz kılar, sohbet yaparlar. Hatta İslam'ın ilk dönemlerine gittiğimizde Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhivesellem camileri toplanma merkezi; hadis, tefsir ve fıkıh halkalarının olduğu, hatta savaş kararlarının alındığı mekanlar şeklinde kullanmıştır. Caminin birçok fonksiyonu vardır. En büyük fonksiyonu da ibadet ve ilimdir." ifadelerini kullandı.

Özer, "Birkaç gün sonra Şaban Ayı bitecek ve Ramazan Ayı'na gireceğiz. Camiler daha yoğunlaşacak ve çocuklar elbette gürültü yapacak, koşacaklar. Cemaatin buna muhakkak tahammül göstermesi gerekir. Çocukları kendi yanlarına alıp onlara namaz kılmayı öğretmesi gerekir. Yoksa bugün camiye gelmeyen çocuklar ileri yıllarda toplumun başına bela olabilecek musibet olabilir. Ondan dolayı tüm cemaat ve cami imamlarına çağrım, çocuklarımızı camiye götürelim, gürültülerine tahammül edelim, yanımıza alıp onlara namaz kılmayı öğretelim. Bu şekilde yaparsak geleceğimizi garanti altına almış olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55