,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

İTTİHADUL ULEMA, Şehid Sacit için taziye ziyaretinde bulundu

İTTİHADUL ULEMA, Şehid Sacit için taziye ziyaretinde bulundu
Geçtiğimiz cumartesi günü HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'na yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıda şehid olan Sacit Pişgin için taziye ziyaretleri sürüyor.

 

HÜDA PAR Adana İl Binasında cumartesi günü saldırı gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen saldırıda HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir yaralanırken İl Sekreteri Sacit Pişgin ise şehid oldu.

Erkeklerin taziyeleri Türkocağı Mahallesi’ndeki HÜDA PAR Adana İl Binası önünde kabul edilirken bayanların  taziyeleri ise şehidin baba evinde kabul ediliyor.

Şehid Sacit’in taziyesine İTTİHADUL ULEMA'dan bir heyet katıldı. Heyeti, HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu ile Mersin Milletvekili Faruk Dinç karşıladı.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan'ın yanı sıra Molla Mehmet Şenlik, Molla Abdulkudüs Yalçın, Molla Muhammet Özer, Molla Vahdettin Kaya, Molla Abdurrahman Özekinci ve İTTİHADUL ULEMA üyesi bir heyet katıldı.

Yapılan taziye ziyareti sonrası İLKHA muhabirine konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İslam’da şehadetin önemine vurgu yaptı.

Samimi ve muttaki bir Müslüman’ın şehadetinin kendilerini derinden üzdüğünü belirten Kılıçarslan, “Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir Hadis-i Şerefinde ‘Şehidin, akrabasından 70 kişiye şefaat etmesine izin verilecektir.’ buyurduğunu belirtti. Şehid kardeşimiz namazdayken şehid edildi. Tarihte belki böyle bir hadise olmamıştır. Peygamber Efendimiz, insanların hidayeti için gönderdiği 70 ashabı, ihanete uğrayıp şehit edilmişler. Siyonist işgalciler Filistin’de namaz üzerinde katliamlar yapmışlardır. 70-72 yaşlarındaki biri, ferdi olarak o kadar kindar bir şekilde 2 tane Müslümanı, namazdayken bıçaklamış.” dedi.

“İslam ve Müslümanlara karşı bu kindarlığı yapanların yerleri cehennemdir”

Molla Enver Kılıçarslan

Allah-u Teâlâ'nın, şehide mükâfatını vereceğini belirten Kılıçarslan, devamında şunları aktardı:

“Allah-u Teâlâ şehadet mükâfatını verdikten sonra şehide tüm dünya mülkü verilse bile dünyaya gelmek istemezler. Dolayısıyla İslam ve Müslümanlara karşı bu kindarlığı yapanların yerleri cehennemdir. Allah-u Teâlâ inşallah dünyada da ahirette de onlara cehennemi yaşatacak. Bizim arkadaşlarımızdan Yasin Börü'nün şehadeti bütün Türkiye’de yankı yaptı. Aytaç Baran’ın şehadeti de Türkiye’de yankı yaptı. Şehid Sacit’in şehadeti inşallah onlarınkinden de daha fazla yankı yapar. Türkiye Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcısı, Bakanlar ve neredeyse herkes tepki gösterdiler. Bu olaya bir yandan mahzun oluyoruz. Bir yanda da şehadete layık olanlar şehid oluyorlar. Bu davanın tabiatı budur. Allah-u Teâlâ bir ayeti kerimede 'hak etmeden cennete gireceğinizi mi zannediyorsunuz.' Allah’ın cenneti o kadar güzel ki insanın ne gözü görmüş, ne kulağı işitmiş ve ne de kalpler üzerinden teessür etmiş. Allah’ın cenneti ucuz değildir. Üstad Bediüzzaman, ‘cennet ucuz değil, cehennemde lüzumsuz değildir.’ diyor. Allah-u Teâlâ cenneti salih kulları için yapmıştır. Allah-u Teâlâ, ‘siz cihat etmeden, cihadın eziyet ve meşakkatlerine sabır etmeden cennete gireceğinizi mi sanıyorsunuz’ diyor.”

“Kim şehadeti gerçekten istiyorsa yatağında bile ölse Allah-u Teâlâ o mükâfatı verir”

Müslümanlar'ın, Allah’ın dinini hakim kılmak için hizmet etmeleri gerektiğinin altını çizen Kılıçarslan, “Dünya hizmet yeridir. Eziyet ve meşakkatleri görecek Allah’ın huzurunda mükafatlarını alacaklar. Peygamber Efendimizin ashabından şehit olmayanlar ağlıyordu. Biz de bu asırda Allah’a şükürler olsun bir yandan seviniyoruz bir yandan da üzülüyoruz. Elhamdülillah bizim camiamız gerçekten Peygamber Efendimize ve Ashabına tabidirler. Ashap şehit olup seviniyordu bizim arkadaşımız kardeşimiz Sacit'in şehadete sevdalı olduğunu söylüyorlar. Peygamber Efendimiz ‘kim şehadeti gerçekten istiyorsa yatağında bile ölse Allah-u Teâlâ o mükâfatı verir.’ Rabbimizden umudumuz ki Allah-u Teâlâ dinini hakim eder ve inşallah bizim payımız da olur. Seçimden sonra son zamanlarda arkadaşlarımızdan, davamızdan bahsedilirken ben inanmışım ki Allah-u Teâlâ bazı görevleri bize yükleyecek ama sabırlı olmamız gerekiyor. Takvamızı, amelimizi ve ibadetimizi artırmalıyız. Allah’a doğru gitmemiz lazım. Allah-u Teâlâ, 'bana yürüseniz ben size süratle geleceğim.' buyuruyor. Allah, Nusret’iyle bize yardım eder. Allah-u Teâlâ bizleri bu kardeşimizin şefaatinden mahrum etmesin. Onu bizlere şefaatçi yapsın. Cennette bizi beraber Hazreti Resulullah’a komşu yapar inşallah.” temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55