,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 20 °C

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şimşek: Alimler Buluşması'ndaki mesajların daha fazla yayılması gayreti içerisinde olacağız

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şimşek: Alimler Buluşması'ndaki mesajların daha fazla yayılması gayreti içerisinde olacağız
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, 8. Alimler Buluşmasına ilişkin, "Sonuç bildirgesi dünya kamuoyu ile paylaşıldı. İnşallah bizler de bu mesajları daha fazla insana ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız." dedi.

İTTİHAD ULEMA, her yıl İslam coğrafyasından âlim, akademisyen, siyasetçi, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlediği Alimler Buluşması'nın sekizincisini düzenledi.

Bu yıl "İslami Uyanışa Rehberlik Etme" temasının öne çıktığı buluşma, dün ve bugün olmak üzere 4 oturumla gerçekleştirildi. Buluşma, Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan sonuç bildirgeleri ile nihayete erdi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, İLKHA'ya sona eren Alimler Buluşması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Her şeyden önce kendilerini böyle bir günü yaşatan Allah'a ham ettiklerini vurgulayan Şimşek, Türkiye başta olmak üzere İslam coğrafyasını farklı bölgelerinden gelerek programa iştirak eden herkese şükranlarını sundu.

Şimşek, "Rabbim hayırlara vesile kılsın. Rabbim, daha güzel programlarla halkımızın huzuruna çıkmayı bizlere nasip etsin." temennisinde bulundu.

Buluşmadaki oturumlar ve mülahazalarda dile getirilen beyanatların neticesi olarak sonuç bildirgesinin dünya kamuoyu ile paylaşıldığını ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

"İnşallah bizler de bu mesajların daha fazla insana ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Çünkü önemli mesajlar var. Bu mesajların başında Kudüs geliyor. Kudüs meselesinde alimlerimiz, ulemamızın görevlerine dair mesajlar verildi. Kur'an'a yapılan saygısızlıklar ile ilgili alimlerin vazifeleri hususu var. Aynı şekilde aileye yapılan saldırılar konusu var. Gençlik üzerinden yapılmak istenen manevi tahribatlar var. Ayrıca gençlere İslami hassasiyet kazandırmak için dikkat edilmesi gereken dil ile ilgili uyarılar var. Kürt meselesi ile ilgili mesajlarımız var. Toplum olarak muzdarip olduğumuz bütün problem ve sorunlara yönelik mesajlarımız oldu sonuç bildirgesinde. Tüm bu mesajların yerini bulmasını temenni ediyoruz."

"Program bitti diye işimiz bitmedi"

Bütün sorun ve problemlerin ancak İslam ile çözülmesinin mümkün olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Rabbim hayırlı neticeler nasip etsin. Burada sadece konuşmakla kalmıyor, misafirlerimizle ziyaretlerimiz diyaloglarımız devam edecek. Burada söylenenlerin somutlaştırılması için de kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalarımız devam edecek. Program bitti diye işimiz bitmedi. Konuştuklarımızın arkasında durarak yine misafirlerimizle inşallah zaman zaman bir araya gelecek ve bu konuşulanları somut hale getirmek için çalışmalarımızı olacaktır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55