İtalya’da teknoloji firması hakkında soruşturma
İtalya Rekabet Kurumu, bir yazılım programının abonelik hizmetlerindeki fiyat artışına ilişkin bilgilendirmeler nedeniyle ilgili teknoloji firması hakkında soruşturma başlattı. Şirketin fiyat artışına dair bilgileri kullanıcılara parçalı sunduğu ve aboneleri otomatik olarak daha yüksek ücretli yeni plana geçirdiği belirtildi.
Kurumdan yapılan açıklamada, fiyat artışına ilişkin bilgilerin tüketicilere dağınık şekilde sunulduğu ve hizmete entegre edilen yeni özelliklerin yeterince açık biçimde belirtilmediği ifade edildi. Tüketicilerin sözleşmeyi feshetmedikleri sürece varsayılan seçenek olarak daha yüksek ücretli plana geçirilmiş olmalarının da soruşturma konularından olduğu kaydedildi.
Tüketici Hakları Derneği ise başlatılan soruşturmanın, büyük teknoloji şirketlerinin rekabet ve tüketici hakları konusundaki yanlış uygulamalarını bir kez daha ortaya koyduğunu savundu. Usulsüzlüklerin tespit edilmesi halinde şirkete yüksek miktarda idari para cezası verilmesi bekleniyor. Ayrıca fazla ödeme yapan kullanıcıların ücretlerini geri alabilmeleri için hukuki girişimlerde bulunulacağı açıklandı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.