,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

İstanbul'da "Özgür Filistin Mitingi" düzenlendi

İstanbul'da "Özgür Filistin Mitingi" düzenlendi
HÜDA PAR, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin; Filistin direnişine destek amacıyla İstanbul'da ortak düzenlediği "Özgür Filistin Mitingi" binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İşgal rejiminin saldırılarına tepki, Filistin direnişine destek amacıyla İstanbul Maltepe Miting Alanı'nda gerçekleştirilen "Özgür Filistin Mitingi"ne binlerce kişi katıldı.

Düzenlenen mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Peygamber Sevdalıları Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Gazze Hükümeti Genel Sekreteri Kemal Aboun, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, SDAM Başkanı Abdulkadir Turan ve birçok STK temsilcisi katılım sağladı.

Çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın gerçekleştiği mitinge katılanlar, sık sık tekbirler getirdi, direnişi destekleyen sloganlar attı. Mitingde, Kudüs ve Filistin için kaleme alınan eserleri seslendiren sanatçılara, katılımcılar da eşlik etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingin selamla konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, mitingin organizasyonunda emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

"Filistinli kardeşleriniz için direnişten başka bir çare kalmamıştır"

Gazze Hükümeti Genel Sekreteri Dr. Kamal Aboun, Filistin tarihini hatırlatarak, “Osmanlı Devleti düştükten sonra Filistin halkı büyük bir yokluğa mahkûm oldu. Biz Filistinliler de 75 yıldır her türlü katliama, soykırıma ve cinayete maruz kalıyoruz. 2023 yılında, siyonist hükümet kurulduktan sonra büyük bir zorlukla karşı karşıyayız. Mescd-i Aksa'yı yok etmek için uğraşıyorlar. Gördüğünüz gibi bütün mukaddeslerini çiğneyenler, Mescid-i Aksa'ya o kirli ayaklarıyla giriyor. Her türlü kötülüğü, işkenceyi Filistinli kadınlara ve çocuklara reva görüyorlar. Biz defalarca uyardık, tekrar tekrar uyardık, 'Kudüs, Mescd-i Aksa bizim kırmızıçizgimizdir' dedik ama dikkate almadılar. İşte tüm bunlardan sonra Filistinli kardeşleriniz için direnişten başka bir çare kalmamıştır. Direniş mensubu kardeşleriniz üzerine düşen görevi yerine getirerek, Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için yola çıktılar." dedi.

"Uluslararası hukuku hiçe sayan bir cinayet şebekesiyle karşı karşıyayız"

Filistin halkının yaşadıklarına dikkat çeken Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, "İsrail cinayetler esnasında sadece insanları değil, evleri, mescidleri, hastaneleri da hedef alıyor. Halkımız bir asırdan beri bu işgalcilerin saldırılarına direniyor; direnmeye de devam edecek. Elbette biz, 'ne için direniş yapıyorsunuz?' sorularını cevaplamak zorunda değiliz. Bir asırdır devam eden soykırımı, cinayetleri herkes görüyor. Özelliklede 2023 yılında ciddi bir zulme maruz kalıyoruz. Uluslararası huku hiçe sayan bir cinayet şebekesiyle karşı karşıyayız. Mazlumlar gerekçelerini sunmak için herhangi bir güce ihtiyaç duymaz. Bizim bugüne kadar yaşadıklarımız bizim gerekçemizdir. İşlemedikleri hiçbir suç kalmadı. Utanmadan da yalan söylüyorlar ve uydurmasyon görüntülerle kendilerini masum göstermeye çalışıyorlar. İşte bu yalanlara inanmaya hazır işbirlikçi Batı da bu insanlık suçuna destek veriyor. 16 yıldır Gazze ambargo altındayken Batı neredeydi. Batı'nın gerçek yüzü bu mudur?" şeklinde konuştu.

"Biz inancımızın gereği olarak buradayız"

Özgür Filistin Mitingi'nin önemine vurgu yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Sizin burada olmanız Filistin'deki mücahitlere büyük bir destektir. Merhum Erbakan Hocamız, 'Kudüs coğrafi bir mesele değil, imani bir meseledir' demişti. Biz inancımızın gereği olarak buradayız. Siz de bunu teyit etmek için buradasınız. Maalesef bütün dünya, özellikle Batı âlemi bu konuda bir şaşkınlığın içerisinde. Uçak gemileri gönderiyorlar. Kime karşı? Belli değil. Çünkü karşılarında uçaklarla, gemilerle saldıran kimse yok. Gözdağı vermek istiyorlar. Ama bu kesinlikle onların haklı olduğunu göstermiyor. Bu onların güçsüzlüğünü ortaya koyuyor. Bugün Amerika'da, İngiltere'de ve Avrupa'da gerçekleri gören milyonlarca insan var ve onlar ayağa kalkmış durumda. Kendi yöneticilerinin gerçekleri görmesini istiyorlar." değerlendirmelerinde bulundu.

"Böyle bir zulüm, böyle bir katliam böyle bir insanlık suçu işlenirken sessiz kalamayız, kalmayacağız"

Siyonistlerin, sadece Filistinlilere saldırmadığını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Siyonistler orada aslında insanlığa saldırıyorlar. Sadece emzikli bebeleri öldürmüyorlar, sadece beli bükülmüş ihtiyarları, sadece kadınları öldürmüyorlar. Onlar bütün insanlık değerlerini çiğneyerek aslında insanlığa savaş açmışlar, insanlığı öldürüyorlar. Dolayısıyla ben insanım diyen herkes bu zulme mutlak surette karşı çıkmalıdır, sesini yükseltmelidir. Böyle bir zulüm, böyle bir katliam böyle bir insanlık suçu işlenirken sessiz kalamayız, kalmayacağız.  'İki taraf var. İki taraf arasında tarafsızız, bizi ilgilendirmez'  diyemeyiz, demeyeceğiz. Biz tarafız, biz zulme karşıyız. Biz mazlumun yanındayız ve Allah'ın izniyle o zulüm yok oluncaya kadar da biz bunu haykırmaya devam edeceğiz. Yarın bir gün inşallah, Rabbim fırsat eder kanımızla, canımızla da Aksa davasının zafere ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hangi bedel gerekiyorsa onu ödeyeceğiz Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

"Bir açıkhava hapishanesi haline getirilen Gazze'de bütün Müslümanlar adına ayağa kalkan kardeşlerimize selam olsun"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "Mescid-i Aksa için kanlarını akıtan kardeşlerimize selam olsun. Bir açıkhava hapishanesi haline getirilen Gazze'de bütün Müslümanlar adına ayağa kalkan kardeşlerimize selam olsun. Bazı meseleler var ki konuşarak değil yaşayarak anlatılır. Rahmetli Mursi'nin döneminde Gazze Kapıları açıldığında oraya gitmiştik. Toplantılar sürerken Gazze semalarında İsrail uçakları gözüktü. Gazzeli kardeşlerimizle orada omuz omuzaydık. İsrail uçakları Gazzeyi bombaladı. Gazze'deki Şifa Hastanesini ziyaret ettik. Bugün olduğu gibi yine Şifa Hastanesinin üzerinde savaş uçakları vardı. Ama bizi orada Türkiye bayraklarıyla karşıladılar. Orada evladını kaybetmiş bir babayla kucaklaştık ağlaştık. Bunu yaşamayan orada neler olduğunu anlayamaz." şeklinde konuştu.

Mitingin sonunda, okunan duaya katılımcılar ellerini semaya açarak hep bir ağızdan "âmin" diyerek iştirak etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55