,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

İstanbul'da hekimler 8'inci kez "Sessiz Yürüyüş" eylemi yaptı

İstanbul'da hekimler 8'inci kez "Sessiz Yürüyüş" eylemi yaptı
​​​​​​​İstanbul'da çok sayıda hekim, Türkiye'nin 40 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirile "sessiz yürüyüş" eylemiyle işgal rejiminin soykırıma karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul il sağlık Müdürlüğü önünde toplanan doktorlar, ellerinde işgal rejimi aleyhine, Gazze lehine taşıdıkları dövizlerle sessiz bir şekilde Sultanahmet Meydanı'na kadar yürüdü.

Doktorlar adına basın açıklamasını okuyan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Ümit Çiçek, Terör devletinin Filistin topraklarında işlediği suçlar büyüyerek devam ediyor. Terörist israil, yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı, sadece Filistinli çocuklara değil, bütün çocuklara karşı suçludur. Nasıl ki hiçbir suç cezasız kalmaz, israil için de ceza günü hızla yaklaşmaktadır." dedi.

"Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya hazırız"

Hekimler ve sağlık çalışanları olarak işgal rejimine karşı 8'inci kez yürüdüklerini hatırlatan Çiçek, "Ülkemizde gündemin dağıtılıp Filistin'e desteğin azaltılmaya çalışıldığının farkındayız. Gazze halkı ise tam 91 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor. Uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi insanın temel ihtiyaçlarından hiçbirine sahip olmadıkları 91 gün. Sağlık hizmetlerine ulaşım gibi bizim için paha biçilemez bir hak, oradaki insanlar için ölümden önceki son durak. İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır ama hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir. Buradan devletimize ve uluslararası yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız.

Bununla birlikte israil tarafından tutuklanan ve türlü işkencelere maruz bırakılan 54'ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir şekilde kavuşmaları için ve yıkılan hastanelerin yeniden yapılması, güvenli bir şekilde işlev ggösterebilmesi için gereken bütün çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

"Sağlık çalışanlarını ve vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz"

Meslektaşlarının özgür, hastanelerin güvenli hale gelene kadar durmayacaklarını vurgulayan Çiçek,

Sessiz Yürüyüşümüz 8 haftadır Türkiye'nin her bölgesinden 40’tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ediyor. Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak İsrail. Sen kaybedeceksin, insanlık kazanacak. Filistin halkı kazanacak. Beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak. Yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak.

İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz! Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55