,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

İstanbul'da çocuklar Gazze için yürüdü

İstanbul'da çocuklar Gazze için yürüdü
Peygamber Sevdalıları ve özgür Kudüs Platformu tarafından düzenlenen "Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" programı kapsamında bir araya gelen yüzlerce çocuk, ebeveynleri ile birlikte Filistinli yaşıtları için yürüdü.

 

Bağcılar'da düzenlenen yürüyüşe; İDEV, SALAH, TESSEP, İTTİHADUL ULEMA, Umut Kervanı, Kur'an Nesli Platformu ve Bağlantısız Hayat Derneği destek verdi.

Bağcılar Hazreti Ebubekir Camii'nde kılınan öğle namazına müteakiben cami önünde bir araya gelen yüzlerce çocuklar, aileleriyle birlikte kortej eşliğinde ellerinde taşıdıkları dövizler, HAMAS lehine ve işgaal rejimi aleyhine attıklrı sloganlarla Bağcılar Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda düzenlenen program, Hüseyin Pusmak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Hakan Özdemir'in  okuduğu "Ben Filstinli Çocuk" isimli şiirle devam eden programda, çocuklar adına basın açıklamasını okuyan Akif Kuyuldar, "Ey Gazzeli kardeşlerim! Ey ümmetin yetim kalmış kahraman evlatları! Acınız acımızdır ilkesinden hareketle bugün sizler için meydanlardayız. Her ne kadar birbirimizden uzakta olsak da kalplerimizin sizinle ve Filistin'deki tüm çocuklarla çarptığını, tüm öfkemiz ile vahşi düşmanınızın karşısında ve tüm sevgimiz ile yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Evlerinizi, okullarınızı ve hastanelerinizi yıkan, arkadaşlarınızı ve kardeşlerinizi öldüren, anne ve babalarınızı tutuklayan ve hiçbir kural tanımayan zalim bir düşmanın baskısı altındasınız ama yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen umutsuzluğa kapılmadığınızı ve Allah bizimledir dediğinizi de biliyoruz. Şunu unutmayın ki dünyanın dört bir yanındaki vicdan sahibi insanlar ve yüreği yanan Müslümanlar sizinle dayanışma içindedirler. Sizin için üzülüyor ve size destek olmak için çaba sarf ediyorlar." dedi.

"Bu karanlık günlerin sonunda güneş doğacak"

Gazzeli kardeşlerinin kendilerine çok şey öğetiğğini hatırlatan Kuyuldar, "Biliyor musunuz bize çok şey öğrettiniz! Allah'a güvenmeyi, umutsuzluğa kapılmamayı, sabretmeyi, arkadaşlarımızla beraber bir olmayı bize öğrettiniz. Şu an okula gidemediğinizi, oyunlar oynayamadığınızı, sevdiklerinizle dilediğiniz zaman görüşemediğinizi görüyoruz. Ve bu kötü düşmanın elinizden aldıklarını geri kazanacağınıza da inanıyoruz. Sizlerin ne kadar güçlü olduğunuzu görüyor ve size imreniyoruz. Sevgili Gazzeli kardeşlerim! Biliyorsunuz ama tekrar hatırlatmak istiyorum; Asla umutsuzluğa kapılmayın! Ne olursa olsun. Allahtan asla ümit kesilmez. Bizler ve sizler geleceğin büyükleri olarak hayal kurmayı ve geleceğe dair umutlar beslemeyi ve gelecek için durmadan çalışmayı ihmal etmeyelim. Çünkü; bugünün hayalleri yarının gerçekleri olacaktır İnşallah.  Yakın bir zamanda barış içinde yaşayacak, güzel bir gelecek inşa edeceksiniz.  Siz Gazze'deki çocuklar, gerçekten güçlüsünüz. Tüm zorluklar karşısında sabrediyor ve tüm dünyaya asil duruşunuz ile büyük dersler veriyorsunuz. Bu karanlık günlerin sonunda güneş doğacak ve söndürmeye çalıştıkları umutlar tekrar yeşerecektir. Hep beraber şehrinizin güzel sokaklarında neşe içinde koşturduğumuz, beraber Mescidi Aksa'da namaz kılacağımız günler çok yakın. Biz buna kalpten inanıyoruz." diye konuştu.

"Mescidi Aksa'yı özgürlüğe kavuşturan Selahaddin-i Eyyubi gibi özgürlüğünüz için çalışacağız"

Kuyuldar, "Dünya, size yapılan bu zulme karşı sessiz kalıyor. Bu da kötüleri daha da cesaretlendiriyor ama bizler İstanbul'da bir araya gelerek şöyle haykırıyoruz ve diyoruz ki, bizler sizlerin yanında olacak ve sizlere yapılan bu haksızlığa ve zulme sessiz kalmayacağız. Mescidi Aksa'yı özgürlüğe kavuşturan Selahaddin-i Eyyubi gibi özgürlüğünüz için çalışacağız. Ve size söz veriyoruz; Âlim olup bu davayı her yerde anlatacağız. Mühendis olup sizi koruyacak teknolojiler geliştireceğiz. Yazar olup dünyaya hikayenizi anlatacağız. Asker olup sizi kurtarmaya geleceğiz." şeklinde konuştu.

Program, Hüseyin Ortaç'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55