,
  • BIST 9995.47
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 29 °C

İstanbul'da Charlie Hebdo protesto edildi

İstanbul'da Charlie Hebdo protesto edildi
5 yıl önce Hazreti Peygamber'e hakaret içerikli karikatür yayımlayan ve 2 gün önce de aynı karikatürleri tekrar yayımlaması üzerine "Charlie Hebdo" dergisi, gerçekleştirilen basın açıklamasıyla protesto edildi.

 

Cuma namazının ardından Fatih Saraçhane Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına yüzlerce kişi Coronavirus tedbirlerine uyarak katılım sağladı.

Köklü Değişim adına basın açıklamasını okuyan Yazar Musa Bayoğlu, İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un söz konusu karikatür için "fikir özgürlüğü" nitelemesine tepki göstererek buna karşı sadece kınama mesajları yayınlamakla yetinen İslam ülkelerinin liderlerini de eleştirdi.

İstanbul'da Charlie Hebdo protesto edildi

"Fransa İslam'a karşı kamuoyu oluşturmak ve Müslümanlara baskı kurmak istiyor"

"Fransa bu davranışı ile hem Müslümanlara yönelik psikolojik baskıyı artırmak istiyor hem de fikir özgürlüğünün yanı sıra daha önce pek duyulmayan 'küfür özgürlüğü' yaymak istiyor." diyen Bayoğlu, "Küfür özgürlüğü kavramı ile Fransa, İslam'dan çıkan mürtedleri medyaya çıkarıyor, kitap yazdırıyor ve dinine sırt çevirmiş bir gençlik oluşturmak istiyor. Küfür özgürlüğü kavramını ilk olarak pazartesi günü Macron Beyrut'taki konuşmasında zikretmiş, sonra medya bu konuyu işlemişti. İşte küstah Fransa hem İslam'a karşı kamuoyu oluşturmak hem de Müslümanlara karşı baskı kurmak için bu hain planlarını devreye koyuyor." dedi.

"5 yıl önce çizilmiş karikatürleri bir kez daha yayımlamak İslam'a ve Müslümanlara meydan okumadır"

Bayoğlu, "Ey Müslümanlar! Ey Allah'ın kulları! Ey Resulullah'ın ümmeti! Allah'ın Nebilerine iftira ve hakaret; fikir özgürlüğü olabilir mi? Müslümanların kutsallarına saldırmak medeniyet olabilir mi? Şimdi size soruyorum: Ey Müslümanlar! Bu kâfirler tarafından tezgâhlanan kaçıncı alçaklık? Bu İslam ümmetini aşağılamak için hazırlanmış kaçıncı plan? Bu bir fikir özgürlüğü müdür? Yoksa bir meydan okuma mıdır? 5 yıl önce çizilmiş karikatürleri bir kez daha yayımlamak, İslam'a ve Müslümanlara saldırı değil midir? Evet, bu apaçık bir meydan okumadır. Bu 2 milyarlık İslam ümmetine açık bir meydan okuma ve açık bir aşağılamadır." diye konuştu.

İstanbul'da Charlie Hebdo protesto edildi

"Ne değerlerimize sahip çıkabiliyor ne de bunu yapanlardan hesap sorabiliyoruz"

Kısa süre önce İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakıldığını, şimdi de Resulullah'a hakaret içeren galiz karikatürün yeniden yayınlandığını hatırlatan Bayoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu ne acı değil mi? Ne ıstırap verici bir tablo? Neredeyse bir asırdır aynı acıyı, aynı ıstırabı ve aynı çaresizliği yaşıyoruz. Bugün bizim en kıymetlimize, adı anıldığında salat ve selam getirdiğimiz, yatarken doğrulduğumuz, elimizi kalbimizin üzerine götürerek sevgimizi gösterdiğimiz, anam babam sana feda olsun dediğimiz Peygamberimize dil uzatılırken, iftiralar atılırken bu yöneticiler ne yapıyor? Şöyle diyorlar: 'Kabul edilemez! Kınıyoruz! İfade özgürlüğü sınırlarını aşmıştır, ırkçılığı tetikler, düşmanca bir tavır, ahlaksızca, şeref yoksunu' vesaire vesaire… Ne değerlerimize sahip çıkabiliyor ne de bunu yapanlardan hesap sorabiliyoruz."

Basın açıklamasının sonunda Bayoğlu, "Macron 2 milyar Müslümanın tepkisine aldırış etmeden ülkesindeki düşünce özgürlüğünü savunabiliyor. Ama Müslümanların başındaki liderler kendi kutsallarını korumak için hiçbir şey yapmıyorlar. Acziyet içerisinde kınama mesajları yayınlamakla yetiniyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55