,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

İstanbul'da binlerce kişi Gazze için yürüdü

İstanbul'da binlerce kişi Gazze için yürüdü
Üsküdar'da binlerce kişi, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırı ve katliamları lanetlemek ve Filistin halkının yanında olduğunu ifade etmek adına "Filistin İçin Yürüyoruz" temasıyla yürüyüş düzenledi.

 

Siyonist çetenin saldırılarına tepki olarak tüm dünyada kitlesel gösteriler düzenleniyor.

İstanbul'da İHH'nın öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımları protesto etmek ve Gazze halkına destek vermek amacıyla Üsküdar'da bulunan Fıstıkağacı Metro Durağı'ndan Üsküdar Meydan'na yürüdü.

Yürüyüş güzergahı boyunca yol trafiğe kapatılırken, binlerce kişi güzergah boyunca direniş lehine işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

"Aslında imkansızı istemiyorlar, bizlerden 3 istekleri var; dua edin, gösteriler yapın, boykot edin"

Osman Atalay

Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında konuşan İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, "Bu halkın sabrına direnişine Gazze'ye Üsküdar’dan selam selam olsun. 72 gündür bombardıman devam ediyor. Gazze yerle bir oldu, gıdası, suyu ve ilacı tükeniyor. İsrail, Amerika ve İgiltere Gazze’de katliam yapmaya devam ediyor. Bunları hepimiz izliyoruz. 2008'den bu güne kadar Gazze 5'inci savaşını yaşıyor. 17 senedir Gazze dünyanın en büyük açık hava hapishanesi durumundadır. Bunu hepimiz biliyoruz. Peki, Gazze direnişi ve halkları dünya halklarından ne istiyor? 57 İslam ülkesi halkları ve devlet yöneticilerinden 2 konuda yardım istiyorlar. Aslında imkansızı istemiyorlar, bizlerden 3 istekleri var; dua edin, gösteriler yapın, boykot edin. israil mallarını tüketmemeye gayret edin. Sosyal medya kullananlar; bu konuda İngilizce, Arapça hangi dilleri biliyorsanız yani Gazze'nin katliamlarını ve ihtiyaçlarını dünya ile paylaşın diyorlar. Bizden çok büyük birşey istemiyorlar. İnsanlık adına Gazze için aslında çok küçük bir şeyler yapabiliriz. Gazze'nin devletlerden, hükümetlerden istedikleri ise sadece Mısır Refah Kapısı'ndan bize gıda, ilaç ve su girmesini sağlayın. İnsanı yardıma ihtiyacımız var diyorlar." dedi.

"Mukaddesatımıza el ve dil uzatılmasına razı olmayan Kassamlı kardeşleriniz, sadece 1200 kişi ile siyonist orduyu birkaç saat içerisinde darmadağın ettiler"

Süheyl Hindi

Programda bir konuşma gerçekleştiren HAMAS Siyasi Büro Üyesi Süheyl Hindi, "Sizlere Filistin'den, Gazze'den geldik, selam getirdik. Direnişin, gururun ve onurun yurdu olan, Ahmet Yasin'in yurdu olan, Ebu Ubeyde'nin yurdu olan, Yahya Sinvar'ın yurdu olan, ayakta durmanın ve direnmenin düşmana ve küffara karşı direnmenin yurdu olan Gazze'den geldik. Ebu Ubeydelerin Gazzesinden, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Abdülhamid Han'ın, Selahhadin'in yurdu olan Türkiye'ye ve İstanbul'a geldik. Onurun ve izzetin yurdu olan Türkiye'ye geldik. Sizler bu soğuk havada buraya geldiniz, hava soğuk olabilir ama biliyorsunuz ki Gazzedeki kardeşleriniz de aynı bu soğuk havada üzerlerine bombalar yağarken; gençler, çocuklar, kadınlar ve mücahit kardeşleriniz üzerinlerine bombalar yağarken, onlar bu mücadeleyi verirken sizler de onların yanında durduğunuzu ispat etmek için buraya geldiniz, hoş geldiniz. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına razı olur musunuz? Mescid-i Aksa'mızın avlularında Peygamber Efendimiz'e küfür ve hakaretler edilmesine razı olur musunuz? Allah'ın kitabına ihanet edilmesine razı olur musunuz? İşte bu nedenle tıpkı sizin gibi mukaddesatımıza el ve dil uzatılmasına razı olmayan Filisitinli kardeşleriniz, Kassamlı kardeşleriniz 7 Ekim sabahında sabah namazını eda ettikten sonra mücadeleyi yeniden başlattılar. Onlar sadece 1200 kişi ile siyonist orduyu birkaç saat içerisinde darmadağın ettiler. Zulme sessiz kalmadılar." ifadelerini kullandı.

Kitlesel basın açıklaması, okunan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55