İstanbul merkezli 11 ildeki "change" operasyonunda 26 şüpheli tutuklandı

İstanbul merkezli 11 ildeki "change" operasyonunda 26 şüpheli tutuklandı
BMW marka araçlar üzerinde sahtecilik yapan suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 40 şüpheliden 26’sı tutuklandı, 11’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen “change” araç operasyonunda gözaltına alınan 40 şüpheliden 26’sı tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, “M3” kod adlı F.M’nin elebaşı olduğu suç örgütü üyelerinin özellikle BMW marka M serisi araçlar üzerinde sahtecilik ve usulsüz parça değişimi (“change”) yaptıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 40 şüpheliden 3’ü serbest bırakılırken, 37’si İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğince 26 şüpheli tutuklandı, 11 şüpheli adli kontrol şartıyla salıverildi.

Soruşturma kapsamında örgütün, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçlarından 50 ayrı eylem gerçekleştirdiği ve toplam 72 kişinin bu eylemlere karıştığı belirlendi.

21 Ekim’de İstanbul merkezli olarak Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Batman, Düzce, Kayseri, Kocaeli, Rize, Şırnak ve Van’da eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti.

Soruşturma kapsamında 4 şüphelinin cezaevinde bulunduğu, 5 kişinin ise yurt dışında firari durumda olduğu tespit edildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.