,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

İstanbul 2 No'lu Barosu, sözde siyasetçi Paludan hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul 2 No'lu Barosu, sözde siyasetçi Paludan hakkında suç duyurusunda bulundu
İstanbul 2 No'lu Barosu'nun çağrısıyla Çağlayan Adliyesi'nde bir araya gelen bir grup avukat, sözde siyasetçi Paludan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar adına açıklama yapan İstanbul 2 No'lu Baro Başkanı Yasin Şamlı; Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırı eyleminin, İsveç hukukuna, Türkiye'deki mevzuata ve İsveç'in de bağlı olduğu Avrupa müktesebatına göre suç olduğunu dile getirdi.

"Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar bu nur kıyamete kadar onların karanlık yüzlerini ortaya koymaya devam edecektir"

Açıklamasına Nisa Suresi'nin 174'üncü ayeti olan 'Ey insanlar şüphesiz size rabbinizden bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik' ayetiyle başlayan Şamlı, "Evet kitabımız, aklımız, yolumuz, alemleri ve her iki dünyamızı aydınlatan bir nurdur. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar bu nur kıyamete kadar onların karanlık yüzlerini ortaya koymaya devam edecektir. Bu zavallılara ancak acınır ve biz de acınıyoruz.'' dedi.

"Bu ırkçı, provokatif, kirli suç eylemi yalnız İsveç'in değil, bütün dünyanın güvenliğini, kamu düzenini bozmayı hedefleyen ve bu potansiyele sahip bir suçtur"

Kur'an-ı Kerim'e karşı İsveç'te yapılan saldırı eyleminin, İsveç hukukuna göre de Türkiye'deki mevzuata göre suç olduğunu belirten Şamlı, "İsveç'inde bağlı olduğu Avrupa müktesebatına göre suçtur. AİHS'ne göre ifade özgürlüğü kapsamına girmez. Yani AİHS'ne göre de suçtur. Bu ırkçı, provokatif, kirli suç eylemi yalnız İsveç'in değil, bütün dünyanın güvenliğini, kamu düzenini bozmayı hedefleyen ve bu potansiyele sahip bir suçtur. Bu suç dinlere karşı hakareti normalleştirme çabası nedeniyle de bütün dinlere, her dinin mensubuna ve bütün insanlığa karşı işlenmiş nefret ve insanlık suçudur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki İstanbul 2 No'lu Barosu olarak; milletimizin vicdanının sesi ve temsilcisi olarak, dünya kamu düzenini bozmaya yönelik bu kirli suç eyleminin faillerinin ve azmettiricilerinin hak ettikleri cezayı alması için ulusal ve uluslararası mecralarda hukuki süreç ve yargılamaların takipçisi olacağımızı buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

Şamlı konuşmasını Saff Suresi'nin, "Onlar, ağızları ile Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Ancak, gerçeği yalanlayan nankörlerin hoşuna gitmese de Allah, nurunu tamamlayacaktır." şeklindeki ayeti ile tamamladı.

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Yasin Şamlı ve beraberindeki grupta bulunan avukatlar, açıklama sonrasında sözde siyasetçi Paludan hakkında suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Başsavcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini gerçekleştiren sözde siyasetçi Rasmus Paludan hakkında, TCK'nin 216'ncı maddesinde düzenlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile resen belirlenecek sair suçlardan yakalama kararı çıkarılarak, dava açılması istendi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55