,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

"İslam ülkeleri Filistin davası için birleşmelidir"

"İslam ülkeleri Filistin davası için birleşmelidir"
İstanbul Sultanbeyli'de konuşan vatandaşlar; İzzeddin Kassam Tugayları tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonunda bozguna uğrayan işgalcilerin yaptığı zulme tepki göstererek, İslam ülkelerinin bir an önce birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Siyonist işgal çetelerinin yıllardır Filistin'de yaptığı katliam ve zulümlerin ardı arkası kesilmiyor. İşgalciler, bir yandan Müslümanları Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmaya çalışırken bir yandan da Gazze'yi adeta açık cezaevine çevirmiş durumda. 

HAMAS'a bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası bozguna uğrayan işgalci çeteler, havadan ve karadan Gazze'ye saldırmaya başladı.

İstanbul'da HÜDA PAR Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasına katılan vatandaşlar; HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının siyonist terör şebekesine karşı başlattığı Aksa Tufanı'na tüm Müslümanların destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, İslam ülkelerini Filistin davasında birleşmeye davet etti.

"Müslümanların bir adım atması lazım"

Abdusselam Çiçek

Müslümanların siyonistlerin saldırıları karşısında sessiz kaldığını belirten Abdusselam Çiçek, "Bugün Amerika ve Avrupa ülkeleri alenen israile desteklerini açıklıyor ve Müslümanlar susuyorsa ne diyebiliriz? Müslümanların bir adım atması lazım. Dua edelim, Müslümanların uyanışına vesile olsun." dedi.

"Bu bir imani meseledir"

Burak Tahtacı

Mescid-i Aksa'nın bir akide meselesi olduğunu vurgulayan Burak Tahtacı, "Kudüs ve Mescid-i Aksa; Allah'ın ayetlerinden bir ayettir. Bu yüzden bütün Müslümanların buralara imanlarına sarılır derecesinde sarılmaları lazım. Canla, başla, evlatlarıyla, mallarıyla kendilerini seferber ederek buralara bütün yardımlarını göndermeleri ve imanlarına sahip çıkmaları lazım. Bu bir imani meseledir, akide meselesidir." diye belirtti.

"Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım"


Güven Akyürek

Vatandaşlardan Güven Akyürek, "Kardeşlerimiz orada bombalar altında; çok sıkıntıdalar. Su yok, yiyecek yok, hastane yok; hiçbir şey yok. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmamız lazım. Onlara sahip çıkmazsak evlerimizde nasıl rahat ederiz. Tüm gavurlar birleşmiş ama Müslümanlar şu anda uykudadır, uyunamamışlar. İnşallah bu durum Müslümanların birliğine vesile olur." şeklinde konuştu.

"Bu operasyonun ardından nice operasyonlar olur ve Kudüs'ün özgürlüğüne vesile olur inşallah"

Erkan Akbulut

HAMAS'ın 'Aksa Tufanı' operasyonu nedeniyle sevinçli olduğunu belirten Erkan Akbulut, "İnşallah bu operasyonun ardından nice operasyonlar olur ve Kudüs'ün özgürlüğüne vesile olur. Biz ümmet olarak bu noktada tam ayaklanmamız ve Kudüs'e sahipi çıkmamız gerekiyor. Elimizden ne geliyorsa Filistin için hazır olmamız gerekiyor. Kudüs'ün özgürlüğüne vesile olmak için destek sunmamız gerekiyor." cümlelerini kullandı.

"Müslümanların onurunu, şerefini koruyorlar; Aksa Tufanı operasyonunu desteklememiz lazım"

Sebahattin Çiftçi

Kudüs'ün ümmetin meselesi olduğunun altını çizen Sebahattin Çiftçi ise, "Bugün Filistin'e, Mescid-i Aksa'ya, HAMAS'a destek olmamız gerekiyor. Maddi, manevi, askeri her yönden... Bu bir ihtiyaçtır. Müslümanların onurunu, şerefini onlar bugün koruyorlar. Bugün onlara destek vermezsek ve yüz üstü bırakırsak o da bizim eksikliğimiz. Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya gibi ülkeler bakıyorsunuz ki israile destek oluyorlar hatta soykırım yapacak derecede destek oluyorlar. Ne şekilde olursa olsun Aksa Tufanı operasyonunu desteklememiz lazım. Bütün imkanlarımızı bunun için seferber etmemiz lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55