,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

İslam Ğamri: Kur'an'ı başkalarına aktararak muhafaza edin

İslam Ğamri: Kur'an'ı başkalarına aktararak muhafaza edin
Mısır Cemaati İslami yetkililerinden İslam Ğamri, "İslam ümmetinin, Müslümanların sesini Allah’ın düşmanlarına duyurma vakti gelmiştir. Önce çocuklarınıza sonrada gayrimüslimlere öğreterek, ezberleterek ve aktararak Kur’an’ı yayın..." dedi.

Mısır Cemaati İslami yetkililerinden İslam Ğamri, Diyarbakır'daki Kur'an'a Saygı Mitingine gönderdiği mesajda, "İslam ümmetinin, Müslümanların sesini Allah’ın düşmanlarına duyurma vakti gelmiştir. Önce çocuklarınıza sonrada gayrimüslimlere öğreterek, ezberleterek ve aktararak Kur’an’ı yayın, bu şekilde Kur’an’ı muhafaza edin." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Mısır Cemaati İslami yetkililerinden İslam Ğamri de videolu bir mesaj gönderdi.

Mesajına besmele, hamd ve selam ile başlayan Ğamri, bazı İslam düşmanlarının Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarını hüzün dolu kalplerle hep birlikte izlediklerini söyledi.

Kur’an’a saldıranlara seslenen Ğamri,  "Gelin! Allah’a ve Resulüne icabet edin. 'Sizinle bizim aramızda ortak olan söze gelin. ( Al-i İmran-64)' Kur’an’ı Kerim'i düşünün, üzerinde tefekkür edin. Kur’an’da var olan şeylere yapabiliyorsanız cevap verin, konuşun. Kur’an’da var olan delil ve argümanlara karşı siz de delil ve argümanlarla cevap verin. Kutsalları yakmayın, onları kirletmeyin ve aşağılamaya çalışmayın. Dinimiz İslam, başkalarının kutsallarına zarar vermek bir yana, onların tanrılarına hakaret etmeyi dahi yasaklamıştır. Allah’u Teâlâ, 'Onların Allah'tan başka taptıklarına sövmeyin ki onlar da aşırıya giderek bilgisizce Allah'a sövmesinler.' (En'am-108)" diye konuştu.

Ğamri, "Onlardan Kur’an’ı okumalarını, içindekilerini düşünmelerini ve bizim delillerimize karşı delillerle bizimle tartışmalarını istiyoruz. Kutsalları baltalamaya başvurarak yapılan bu aşağılık harekete gelince, bu zayıfların başvurduğu bir hiledir, hiçbir delil ve argümanı olmayanların yaptığı aşağılık bir harekettir." diye ekledi.

"Kur’an’ı yayın, bu şekilde Kur’an’ı muhafaza edin"

İslam alemi ve Müslüman yöneticilere de çağrıda bulunan Ğamri, şöyle konuştu:

"İslam ümmetinin, Müslümanların sesini Allah’ın düşmanlarına duyurma vakti gelmiştir. Kutsallarınızın yardımına gelin! Önce çocuklarınıza sonrada gayrimüslimlere öğreterek, ezberleterek ve aktararak Kur’an’ı yayın, bu şekilde Kur’an’ı muhafaza edin.

Ey Müslüman halklar, haydi Müslümanların kutsallarına yardıma gelin! Bu alçakça davranışları reddederek sesinizi yüksek sesle duyurun. Dünya insanlarına, İslami hükümetlere seslenin. Uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunun: İslami kutsalların ve diğer kutsalların çiğnenmesini yasaklayan kesin yasalar çıkarsınlar ve kutsallar kırmızı çizgi olsun.

Onurlu bir duruş sergileyen hükümetlere sesleniyorum: Allah sizden razı olsun ama bundan daha fazlasına ihtiyacımız var. Bu yolda devam edin. İslami kutsallar, ümmetin sembolü, kimliğimizin simgesidirler. Pahalısıyla ucuzuyla bu kutsallarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapmalı, bedeli ne pahasına olursa olsun onları savunmalıyız.

Düşmanlarımıza da diyoruz ki; İslam ümmeti ölmedi ve ölmeyecektir. Alimleri, yöneticileri ve sevgili Peygamberi Muhammed  ve Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim için ayaklanan halklar var. Allah düşmanlarına bu ümmetin ölmediğini ve ölmeyeceğini ilan ediyorlar. Erkekleriyle, kadınlarıyla ve çocuklarıyla bu Kur'an-ı Kerim'i muhafaza edecekler.

Başarı Allah’tandır. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55