,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 20 °C

İslam âlimlerinden Hindistan'da Peygambere hakarete tepki

İslam âlimlerinden Hindistan'da Peygambere hakarete tepki
Hindistan'da yönetimde olan parti yöneticileri tarafından Peygamber Efendimize ve Hazreti Aişe'ye yapılan hakaret, İslam âlimlerinin düzenlediği ortak basın açıklaması ile telin edildi.

Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti tarafından düzenlenen ve birçok İslam ülkesinden âlimin katılım sağladığı basın açıklamasında, yapılan hakaret telin edilerek 7 madde halinde başta âlimlere olmak üzere ülke yöneticilerine çağrıda bulunuldu.

Basın açıklamasını okuyan Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti Başkanı Şeyh Muhammed Sağir, "Bu bildiriyi imzalayan Âlimler ve davetçiler, Hindistan'da iktidardaki Partinin sözcüsü Bharatiya Janata tarafından İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ve müminlerin annesi Hazreti Aişe annemize atılan iftira ve kötülemenin söylemlerinin takipçisi oldu. Aynı zamanda, ümmetin bütün fertleriyle Resulullahın pak ırzını ve şahsı şerifini müdafaa etmek için ayaklanmasının ve aklıselim insanların kalkıp sefih insanlara hadlerini bildirecek uygun icraatlar alınmadıkça küresel çapta sıkıntılara sebebiyet verebilecek bu çirkin açıklamalarını reddetmesinin takipçisi de oldu." dedi.

Âlimlerin Hazreti Muhammed'e karşı yapılan hakareti en şiddetli şekilde reddedip kabul etmediğini, gönderilen herhangi bir peygamberin ve gönderilen herhangi bir kitabın kötülenmesini de kabul etmediklerini hatırlatan Sağır, 7 maddelik basın bildirisini şu şekilde aktardı:

1. Âlimler, bazı İslam ülkelerinin bu kötülemeleri reddetmek için aldıkları onurlu pozisyonlara çok değerli görüyor ve bu eylemleri reddetmek için daha etkili diplomatik önlemler talep ediyorlar. Onları Allah’ın önünde, sonra ümmetin ve tarihin önünde sorumluluklarını ve devletlerin siyasi, diplomatik ve ekonomik önlemlerinin etkili ve güçlü olduğunu hatırlatırız.

2. Âlimler, bu açıklamaları reddeden Müslüman Alimleri, dernekleri, fetva kurumlarını ve sosyal medyadaki medya kampanyaları, yapmaları gerekenlerin bir kısmını yaptıkları ve Peygamberimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'e karşı imanın en zayıfı da olsa ahlaksızlığı dille inkar ettikleri için kutuluyor.

3. Âlimler, Hindistan hükümetinden bu kötülemeler için açık bir resmi özür talep ediyor, bunu yapanlara karşı uygun önlemleri almalarını talep ediyor. İslam'ın Hindistan’a güzel ahlak vesilesiyle girip 8 asır hükmetmesinden ötürü Hindistan nüfusunun yüzde 15'ini oluşturan toplam 195 milyon kişiye saygı duymalarını talep ediyor.

4. Bu bildiriyi imzalayan Âlimler, İslam İş birliği Teşkilatı’nı bu kötülemeleri görüşmek üzere acil bir zirve toplamaya ve ilgili uluslararası otoriteler tarafından bu eylemleri suç haline getirmek için kabul edilecek bir yasa çıkarmaya ve bunları herhangi bir peygambere veya herhangi bir indirilmiş kitaba işleyen herkese adil bir ceza vermeye çağırıyor.

5. Âlimler, İslam Ümmetinin yeryüzünün Doğusundaki ve batısındaki vaizlere ve imamlara önümüzdeki cuma günü bu konuda vaaz okumaya, bu ahlaksızlığı inkâr etmeye, hükümetleri üzerinde baskı yapmaya ve bu kötülemelere karşı güçlü adımlar atmaya çağırıyor.

6. Âlimler, dünyanın her ülkesindeki Müslüman kitleleri bu kötülemeleri reddetmek ve Hindistan hükümetini geri adım atmaya ve Peygamberimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ve annemiz Hazreti Aişe annemize ve Hindistan'daki Müslümanlar hakkında işlediği suçtan ötürü özür dilemeye zorlamak için dünyanın dört bir yanındaki Hindistan büyükelçilikleri önünde gösteriler düzenlemeye çağırıyor.

7. Âlimler, gazetecileri, politikacıları, yazarları, düşünürleri ve gençleri bu medya kampanyasını körüklemeye devam etmeye ve Hindistan hükümetinin bu kötülemelerden dolayı özür dilemedikçe ve bu kötülemeleri suç sayacak kanun çıkarmadığı sürece durdurmamaya çağırıyor.

Âlimler yukarıda belirtilen hususlara dikkat çektikleri gibi şunların altını çiziyor: Dünyanın içinden geçtiği küresel zorluklar ışığında insanlığı yapması gerekenden uzaklaştıran bu iğrençliklere bir son verilene kadar peygamber efendimizin şahsına veya herhangi bir peygambere karşı yapılan bütün kötülemelere karşı duracağız.

Açıklama, Şuara Suresinin 227'inci ayeti olan 'Zulmedenler ise, nasıl her şeyi değiştirecek bir inkılâp ile sarsılıp devrileceklerini yakında bileceklerdir' ayeti ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55