,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

İslam alimleri: Şeyh Yusuf el-Karadavi yeri doldurulamaz bir insandı

İslam alimleri: Şeyh Yusuf el-Karadavi yeri doldurulamaz bir insandı
Uluslararası İslam Alimleri mensupları, eski Dünya Müslüman Alimleri Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin vefatından duydukları teessürü bildirdi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen "Beytülmakdis Konuşmaları" adlı programa konuşmacı olarak katılmak üzere kente gelen Irak, Mısır, Sudan ve Libya'dan alimler, bugün vefat eden eski Dünya Müslüman Alimleri Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'ye Allah'tan rahmet diledi.

Irak Davetçiler ve İmamlar Birliği Başkanı Dr. Said Lafi, Mısır Uluslararası İslam Peygamberine Destek Birliği Başkanı Dr. Muhammed Sağir ve Sudan Alimler Birliği Başkanı Dr. Abdulhey Yusuf, vefat haberini öğrendikleri Şeyh Yusuf el-Karadavi'ye Yüce Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.

Irak Davetçiler ve İmamlar Birliği Başkanı Dr. Said Lafi, Şeyh Yusuf el-Karadavi'ye yüce Allah'tan rahmet dileyerek yeri doldurulamaz bir kayıp yaşadıklarını söyledi.

İslam alimleri: Şeyh Yusuf el-Karadavi yeri doldurulamaz bir insandı

Irak Davetçiler ve İmamlar Birliği Başkanı Dr. Said Lafi

"Bugün bu millet yeri doldurulamaz bir insanı kaybetti"

Dr. Lafi, "Cenab-ı Hak, müminler arasında Allah'ın birliğine inanan, bir kısmı ölmüş, bir kısmı da beklemekte olan insanlar olduğunu bildiriyor. Pek çok alim, Şeyhimizden helal ve haram hakkında bilgi alırdı. Allah, Yusuf el-Karadavi'ye rahmet etsin. Bugün bu millet yeri doldurulamaz bir insanı kaybetti. Alimlerin kaybı hakkında şöyle denir; 'Allah, ilmi yakalamaz ve onu koparmaz, fakat alimlerin ölümüyle yakalar.' Şeyh el-Karadavi Mescid-i Aksa'nın şeyhiydi. İnşallah onun bu endişesi, ümmetin birleşmesine ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna vesile olur." şeklinde konuştu.

"Ümmet bugün en büyük bilim adamını kaybetti"

"Beytülmakdis Konuşmaları" programı konuşmacılarından Mısır Uluslararası İslam Peygamberine Destek Birliği Başkanı Dr. Muhammed Sağir ise, bugün ümmetin büyük bir alimini kaybettiğini belirterek merhuma Allah'tan rahmet diledi.

İslam alimleri: Şeyh Yusuf el-Karadavi yeri doldurulamaz bir insandı

Mısır Uluslararası İslam Peygamberine Destek Birliği Başkanı Dr. Muhammed Sağir 

Dr. Sağir, "Bugün ümmet en büyük bilim adamını kaybetti. Ümmetin imamı, asrın imamı olan Şeyh el-Karadavi, birkaç gün önce 100 ciltlik ansiklopedisini tamamladı. Cenab-ı Hakk, iyi amellerinin karşılığını versin, derecesini kat be kat yükseltsin ve ilmiyle bizlere fayda versin." ifadelerini kullandı.

"El-Karadavi, büyük bir mücahit ve bilim adamıydı"

Şeyh Yusuf el-Karadavi'nin ilmi ve tahsili hakkında bilgiler aktaran Dr. Sağir, kendisinin asrın büyük mücahitlerden biri olduğunu söyledi.

Dr. Sağir, "Bugün ümmet, dinde sembolleşmiş büyük bir sembolünü kaybetmiştir. O, dili ve kalemiyle çabalayan büyük mücahitlerden biriydi. O, ansiklopedik bir bilgindi. O, hukukçu bir bilim adamıydı, sosyal savunucuydu ve insancıl bir profesördü. Allah'u Teala'dan bizi onun ekolünden istifade etmeyi, onun izinden gitmeyi nasip ederek onu, Hazreti Muhammed Aleyhisselam'la birlikte yaratılışın en yüksek derecelerine ulaştırmasını dilerim" temennisinde bulundu.

"Filistin'de olan olmayan cihat davalarının destekçisiydi"

İslam alimleri: Şeyh Yusuf el-Karadavi yeri doldurulamaz bir insandı

Sudan Alimler Birliği Başkanı Dr. Abdulhey Yusuf

Sudan Alimler Birliği Başkanı Dr. Abdulhey Yusuf, merhum Şeyh Yusuf el-Karadavi'ye rahmet dileyerek onun büyük bir mücahit ve cihat eden dava sahiplerini koruyan bir alim olduğuna dikkat çekti.

Dr. Abdulhey Yusuf, "Yüce Allah, Şeyhimizi, İmam Şeyh Yusuf'a merhamet etsin. Çünkü o hem diliyle mücahitti hem de kalemiyle mücahitti. Filistin'de olan ve olmayan cihat davalarının destekçisiydi. O, her konuda Müslümanların sözcüsüydü ve Allah'ın rahmetine mazhar oldu. Şüphesiz biz Allah'tan geldik ve şüphesiz O'na döneceğiz." dedi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55