,
  • BIST 10053.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

İslam alimleri işgal rejiminin mukaddesata saldırılarına tepki gösterdi

İslam alimleri işgal rejiminin mukaddesata saldırılarına tepki gösterdi
İşgalci siyonist rejimin, Filistin'deki cami baskınları ve Kur'an-ı Kerim'i ayaklar altına alan alçak saldırılarına karşı dünyanın farklı bölgesinden alimler tepki göstererek mukaddesata sahip çıkılması çağrısında bulundu.

 

Siyonist işgal rejiminin, Batı Şeria'daki mukaddesata saldırılarına gösterilen tepkiler devam ediyor.

Aralarında Filistin, Mısır, Eritre ve Doğu Türkistanlıların bulunduğu İslam coğrafyasının farklı ülkelerinden alimler, İLKHA'ya verdikleri röportajda, siyonist işgal rejimin İslami mukaddesata yönelik saldırılarına tepki göstererek Müslümanları birlik olmaya davet etti.

"Müslümanlar el ele verip kutsallarına sahip çıkmalı"

Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Heyeti Başkanı Muhammed es-Sağir, siyonist işgalcilerin saldırılarına karşı ümmetin birlik içinde olması gerektiği mesajını verdi.

Muhammed es-Sağir, "Batı Şeria'da Siyonistlerin postalları ve köpekleri ile kirlettiği Mescid-i Aksa da neler olduğunu hepimiz gördük. Onlar Kur'an-ı Kerim'e olan düşmanlıklarını bir kez daha gösterdiler.  İster Mescid-i Aksa ister Kur'an-ı Kerim olsun her defasında Müslümanların kutsallarına saldırıyorlar. Bunun için ümmet birlik içerisinde olmalı. Muhammet Gazalinin dediği gibi 'Bunların savaşı Kur'an-ı Kerim iledir.' Bundan dolayı ümmetin Batı Şeria'da olanlardan dolayı bir olup bunlara topluca cevap niteliğinde Mescid-i Aksa'ya giderek Müslümanların acılarını paylaşmalı, Mescid-i Aksa'nın etrafında nöbet tutan muhafızlar ile beraber olup destek vermeleri gerekiyor." dedi.

Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Heyeti Başkanı Muhammed es-Sağir

Avrupa pasaportuna sahip olanların, imkânları dahilinde bayram gününü Kudüs'te geçirmeleri ve Murabıtlarla beraber olmalarını tavsiye eden es-Sağir, "Siyonistler ile normalleşen ülkelerdeki Müslümanlar da bugünleri ibadetle geçirerek ümmetin kutsalı olan Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeli ve bağlılıklarını bir kez daha ilan etmeleri gerekiyor. Son olarak Müslümanların el ele verip kutsallarına sahip çıkmasını ve Rabbimizin bizden razı olmasını diliyorum."

"Tüm Müslümanları bu amansız saldırganlığa karşı tavır almaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz"

Doğusu batısıyla dünyadaki tüm Müslümanları, siyonist barbarlığa karşı tavır almaya ve harekete geçmeye çağıran Gazze İslam Üniversitesi İslam Hukuku Profesörü Mahmud Şevbeki ise, bu saldırganlığa karşı tüm dünya siyasetçilerinin daha ciddi tavır almalarını beklediklerini söyledi.

Bu saldırganlığın Filistin halkının üzerinden kalkması için ümmetin ciddi bir duruş sergilemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Şevbeki, "İslam düşmanı olan Yahudilerin Filistin'de, Mescid-i Aksa'da kutsallarımıza, mescitlerimize ve Rabbimizin kitabı olan Kur'an-ı Kerim'e olan saldırılarının karşısındayız. Siyonizm, Kur'an-ı Kerim'i yırtmakla kalbi Kur'an'a bağlı olan tüm Müslümanların kalbini yırtmıştır. Ama biz bu duruşumuzla, küçük-büyük, yaşlı-kadın-çocuk demeden kan akıtan ve Müslümanlara Mescid-i Aksa'da ibadetlerini Yahudilerin süngüleri altında, yasaklar ve savaş altında yapmaları dışında başka bir fırsat vermeyen bu siyonizme karşı dünyanın doğusundaki ve batısındaki tüm Müslümanları bu amansız saldırganlığa karşı tavır almaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca dünyanın tüm siyasetçilerinden de bu saldırganlığa karşı ciddi bir tavır almasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze İslam Üniversitesi İslam Hukuku Profesörü Mahmud Şevbeki

Filistin'deki Müslüman halkın maruz kaldığı haksız saldırılara dikkat çeken Şevbeki, "Filistin'de, Kudüs'te ve Kudüs çevresinde her gün camilere ve Müslümanların mülklerine saldırıyorlar. Ve topraklarını çaldıkları Filistin köylerinde ve kasabalarında evleri yıkıyor, arabaları ve mülkleri yakıyorlar. (Abbas) hükümeti de işi yerleşimcilere bırakarak onlara hareket etme alanı verip arazileri yağmalama fırsatı veriyor. Bu nedenle Filistin'de her gün ve her saat maruz kaldığımız bu rezil eylemin ve bu büyük saldırganlığın önlenmesinde milletimize büyük görevler düşüyor ve onları caydıracak bir şey bulamadığımız için mutlaka harekete geçilmelidir. Bu musibeti Filistin halkının üzerinden kaldırmak için bizim ve milletimizin ciddi bir duruş sergilemesi gerekiyor." dedi.

"Ümmet olarak siyonizme karşı öfkemizi dile getirmeli, Filistin halkına ve direnişlerine sahip çıkmalıyız"

Filistin Alimler Birliği Gazze Sorumlusu Dr. Mervan Ebu Ras, Gazze Şeridi'ndeki abluka nedeniyle sağlık sektörünün ciddi alarm verdiğine dikkat çekerek İslam ümmetini; Allah'ın Kitabına, camilere yapılan saygısızlıklara, kutsallara yapılan saldırılara ve İşgal altındaki Filistin'de yaşananlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Filistin'de yaşananları anlatan Ebu Ras "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı tüm yönleriyle abluka altında yaşıyor. Özellikle sağlık ablukası çok zarar veriyor. İlaçlar ve birçok tıbbi cihaz engelleniyor. Ekonomik gelişme engelleniyor. Gazze'deki Hükümet, çalışanların maaşları ödeyemiyor. Gazze'de maaşlar birikmiş durumda. Bunların hepsinin ana sebebi ise bu ablukalar. Gazze'de ekonomik durum çok kötü. Çünkü iş imkânı yok, yurt dışına seyahat etme ve ilaç temin etme sorunu var." diye konuştu.

"Ümmetin gerçekten bir ümmet olmasını bekliyoruz"

Filistin Alimler Birliği Gazze Sorumlusu Dr. Mervan Ebu Ras

Siyonist işgalcilerin Gazze'de, savaş ve çatışmalarda uluslararası çapta yasaklı silahları tüm gücüyle kullandığını hatırlatan Ebu Ras, "Gazze halkı çok kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen, saldırganlık karşısında sabırlı ve dimdik duracaklarına dair kendilerine söz verdiler. Yerleşimcilerin Kur'an'ı yırtmak ve halka saldırarak yüce kitabımız olan Kur'an'a saygısızlık etmek, insanların evlerini yıkmak, arabalarını yakmak, zirai ürünlerini yerinden sökmek, Mescid-i Aksa'ya saldırmak ve camilere saygısızlık gibi yeni cürümler işlemeye başladılar. Bütün bunlar, siyonistlerin Filistin halkını terörize etmek için başlattığı yeni bir tırmanıştır. Bu yaşananlar dünyadaki bütün Müslümanların duygularına bir provokasyondur." dedi.

İstanbul'un kalbinden ümmete seslenen Ebu Ras, "İslam ümmetini, Rabbimiz'in Kitabına, camilerimize yapılan saygısızlıklara, kutsallarımıza yapılan saldırılara ve ayrıca işgal altındaki topraklarımız olan Filistin'de olup bitenlere karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu savaş sadece Filistinlilerin savaşı değil, Filistin tüm ümmetindir. Ümmet üzerine düşen görevi yapmalı ve üzerine düşen rolü oynamalıdır. Daha önceki dönemlerde Kur'an'ı yırtıp yakmak veya Resulullah'a (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yapılan hakaretlere karşı bazı ülkelerde birçok öfke mitingi yapılırdı. Şimdi bunu tüm Müslümanların yapması gerekiyor. Ümmet olarak siyonizme karşı öfkemizi dile getirmeli, Filistin halkına, direnişlerine sahip çıkmalı, ümmetin gerçekten bir ümmet olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Siyonist işgalcilerin sömürgeciliği Filistin halkının yok edilmesine dayanıyor"

Siyonist işgalcilerin pak ve mübarek beldede işlemiş oldukları suçların ne aklen ne fikren ne de kanunen kabul edilecek şeyler olmadığının altını çizen Eritre Alimler Birliği Şura Heyeti Başkanı Dr. Celaleddin Muhammed Salih, işgalci barbarların, insanlığa hidayet kaynağı olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminin; yüksek insani değerlere, toplumsal barışa, devletlerin, yönetmeliklerin ve yasaların kabul ettiği hiçbir kurala uymadığını söyledi.

Eritre Alimler Birliği Şura Heyeti Başkanı Dr. Celaleddin Muhammed Salih

Siyonist işgalcilerin, yaptıkları saldırılarla insanların nefretlerini arttırdığına işaret eden Salih, "Onlar kültür düşmanlığı yapıyorlar, bir insan kültür düşmanlığı yaptığında dünya barışını ve toplumlararası barışı baltalamış, engellemiş ve krize sokmuş olur. Siyonist işgalcilerin sömürgeciliği Filistin halkının yok edilmesine dayanıyor, Filistin halkının varlığını kabul etmiyorlar. Siyonizmin her an dünya barışını bozan bir şey sunduğunu görüyoruz. Ve sadece Müslümanları değil, dünyadaki tüm barış severleri kışkırtıyorlar. Bunu yaparak, insanların kendilerine olan nefretini daha da derinleştiriyorlar. Müslümanlar bu duruma sessiz kalamazlar. Bu eylemler birer terör eylemidir. Terörizm ise tüm rejimlerde ve uluslararası alanda kınanan bir eylemdir." şeklinde konuştu.

Müslümanların bu büyük tehdidin farkında olmalarını isteyen Salih, "Müslümanların bunun üzerinde ciddiyetle durmaları ve siyonistler bu ciddiyetin farkına varıncaya kadar bu durumu kınayan gösteriler düzenlemeleri gerekir. Bu dava kolay bir dava değil, elden gelen her şeyi yapmak gerekiyor. Arap gençleri, Müslüman gençler gerek sosyal ağ üzerinden gerek yan yana gelerek yapılanları kınamaları gerekiyor." dedi.

"Hem Filistinli kardeşlerimizin yanında olalım hem de Doğu Türkistan'da yaşananları yakından takip edelim"

Doğu Türkistan Teşkilatlarının Uluslararası Birliği İçin İlişkiler Koordinatörü Muhammed Emin ise hem Filistin'de yaşananlara hem de Doğu Türkistan'da işlenen cürümlere dikkat çekti.

Emin, "Filistin'de meydana gelen, israil Yahudilerinin Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği baskıları, Kur'an'ı yakmaları, mescit ve camileri ayakları altına almalarını kınamak için buraya geldik. Gerçekten üzüldük, ama Filistinli kardeşlerimiz sabretsinler, inşallah ümmet Filistinlilerle beraberdir." dedi.

Doğu Türkistan Teşkilatlarının Uluslararası Birliği İçin İlişkiler Koordinatörü Muhammed Emin

İslam coğrafyalarında yaşanan benzer zulümlere dikkat çeken Emin, "Aynı şekilde dünyanın çeşitli yerlerinde İslam ümmetine gelen bu musibetler, bilhassa Doğu Türkistan'da meydana gelen musibetler devam etmektedir. Doğu Türkistan'da Kur'an yakılmaktadır, kardeşlerimizin, bacılarımızın hayatları Çinliler tarafından kısıtlanmaktadır." şeklinde konuştu.

Müslümanları yaşanan zulümlere karşı uyanık olmaya davet eden Emin, "Biz bu konuda ümmetin ulemaları olarak buraya geldik, kınadık, kınıyoruz. israilin yaptığı şeyler insanlık dışı şeylerdir. Tüm İslam aleminin, tüm Müslüman kardeşlerimizin Filistinli kardeşlerimizin yanında olmalarını ve Doğu Türkistan'da olup bitenleri yakından takip etmeleri ve Uygur kardeşlerine yardım etmelerini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55