,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

İskilipli Atıf Hoca şehadetinin 98. yıl dönümünde anıldı

İskilipli Atıf Hoca şehadetinin 98. yıl dönümünde anıldı
Cumhuriyetin kurulduğu ilk dönemlerde şapka inkılabı bahane edilerek idam edilen İskilipli Atıf Hoca, şehadetinin yıl dönümünde sevenleri tarafından hayır ve özlemle yad ediliyor.

İslam âlimi İskilipli Atıf Hoca, 4 Şubat 1926'da İstiklal Mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırıldı.

"Frenk Mukallitliği (taklitçiliği) ve Şapka" ismiyle yazmış olduğu eseri sebebiyle mazlumca bir şekilde katledilen İskilipli Muhammed Atıf Hoca, şehadetinin 98. yıl dönümü vesilesiyle Çorum’un İskilip ilçesinde bulunan kabri başında yad edildi.

Çorum merkez ve çevre illerden sabahın erken saatlerinden itibaren kafileler halinde gelenler, Atıf Hoca’nın kabri başında toplandı.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ankara İl Başkanı Av. Ahmet Karaarslan ile beraberindeki bir heyet ve Atıf Hoca’nın sevenleri, İskilip Atıf Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Saat 12’de Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, yapılan dua ile devam etti.

Program sonrası Atıf Hoca'nın kabri başında bir açıklamada bulunan Tarihçi Kenan Çelik, "İskilipli Atıf Hocanın mezarı başındayız, bugün kendisinin şahadet yıldönümüdür. 98 yıl önce bugün kendisi zulmen şehit edildi. Bu vesileyle İskilipli Atıf Hocaya ve tüm Atıf Hocalara Allah'tan rahmet diliyorum, onları hayır ve rahmet ile yad ediyorum. İskilipli Atıf Hoca ve Atıf Hocalar neden idam edildiler? Bunun tek bir nedeni vardı. İskilipli Atıf Hoca ve Atıf Hocaların şahsında İslami kimliği, İslami hayat tarzının İslam inancının idam edilmesi isteniyordu. Asıl hedef, İslami kimliğini idam etmek ve İslamı, sosyal hayatın dışına itmekti. Fakat onu yapanlar İskilipli Atıf Hoca ve onun gibileri şehit edenler, emellerine ulaşamadılar. Bunun en somut göstergesi her 10 yılda bir yapılan darbelerdir. Başta 28 Şubat darbesi olmak üzere bütün İslami kimliğe yönelik yapılan darbelerdir. Dolayısıyla İslami kimliği imha ve tavsiye edilmesi anlamındaki bu idamların amacına ulaşmadığını İskilipli Atıf ve onun gibi ulemanın aslında kazanan taraf olduğunun göstergesidir." dedi.

İslam düşmanlarının sinsi amaçlarının olduğunu belirten Çelik, "Amaçları İslami kimliğini idam etmek, imha etmek ve tasfiye etmektir. Peki bunun yerine neyi tesis etmek istiyorlardı. Aslında Batılaşma-çağdaşlaşma adı altında Türkiye'yi sömürgeleştirmek istiyorlardı. Gerek Osmanlının son dönemlerinde gerekse Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan hemen hemen günümüze kadar Batılaşma-çağdaşlaşma dediğimiz şey, Türkiye'nin sömürgeleştirilmesi projesi olacaktı. Dolayısıyla İskilipli Atıf ve onun gibileri de bu projenin önünde engel görüldüğü için zulmen katledilmiş, şehit edilmişlerdir. Bir kez daha onlara bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum. Mademki onlar İslami kimliğin imhası için şehit edildiler, öyleyse bize düşen de İslami kimliği daha fazla benimsemek ve onu daha güçlü bir şekilde ihya etmek ve dört elle sarılmaktır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55