,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

İSİPAB Dönem Başkanı Şentop: Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini en güçlü şekilde lanetliyoruz

İSİPAB Dönem Başkanı Şentop: Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini en güçlü şekilde lanetliyoruz
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin, "İSİPAB olarak, İSİPAB’a üye parlamentoların temsil ettiği halklar adına, dönem Başkanı sıfatıyla en güçlü şekilde lanetliyoruz." dedi.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Dönem Başkanı olarak Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim’e yönelik yakma eylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şentop, İsveç’te, daha önce olduğu gibi yine Kur’an-ı Kerim’e karşı alçakça bir eyleme izin verildiğini ve bu eylemin gerçekleştiğini üzülerek öğrenmiş bulunduklarını söyledi.

Şentop, "Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma talebini, bu alçakça eylemin İsveç makamlarınca onaylanmasını ve bu menfur eylemin gerçekleşmesini İSİPAB olarak, İSİPAB’a üye parlamentoların temsil ettiği halklar adına, dönem Başkanı sıfatıyla en güçlü şekilde lanetliyoruz." dedi.

"Naziliğin güncel versiyonlarına kapı aralayacağı aşikârdır"

Başka ülkelerde insan haklarına, farklı yaşam biçimlerine saygı gösterilmesini beklerken, İsveç’te Müslümanların en temel değeri ve kimlikleri olan Kur’an’ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesinin tam bir iki yüzlülük olduğuna dikkat çeken Şentop, şunları kaydetti:

"İslam’ın en temel değerlerini ve Müslümanları pervasızca ve alçakça hedef alan bu provokatif girişimlere izin verilmesi, bir özgürlüğün kullanımı olarak asla nitelendirilemez.

İsveç makamları aldıkları bu kararla, Müslümanları ve onların inançlarını 'yok edilmesi gerekenler' şeklinde gösteren bu açık nefret suçunun ortağı haline gelmişlerdir. Bu karar, aynı zamanda insanları barış, huzur ve güven içerinde birlikte yaşatma konusunda İsveç makamlarının acziyetinin ve sağlıklı bir bakış açısından yoksunluğunun da göstergesi niteliğindedir.

Toplumları kutuplaştıran, ötekileştiren, birbirlerine karşı kışkırtan bu aşağılık ve iğrenç eylem, sadece bir nefret söylemi ve İslam düşmanlığı değil, bu boyutlarıyla, aynı zamanda insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu eylem Nazilerin Almanya’da ilk başta Yahudilerin değerlerine ve daha sonra kendilerine yaptıklarından farksızdır. Bu tür eylemlerin, önlenmediği ve faillerine en ağır cezalar verilmediği takdirde, öncelikle Avrupa’yı ve sonra tüm dünyayı ateşe veren, daha önce de Avrupa topraklarında yeşeren Naziliğin güncel versiyonlarına kapı aralayacağı aşikârdır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55