,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

İşgalcilerle ticaretin devam etmesi Ticaret Bakanlığı'nın önünde protesto edildi

İşgalcilerle ticaretin devam etmesi Ticaret Bakanlığı'nın önünde protesto edildi
İşgalcilerin Filistin'e vahşi saldırıları devam ederken Türkiye ve işgal rejimi arasındaki ticari ilişkiler ise tartışılmaya devam ediyor. Bir grup, Ticaret Bakanlığı önünde toplanarak işgalcilerle ticaretin devam etmesini protesto etti.

 

İşgalci siyonistlerin Gazze'de iki aydan fazladır yaptığı vahşi soykırım ve saldırıları devam ediyor. Bu süreçte Türkiye ve işgal rejimi arasındaki ticari ilişkiler tartışılmaya devam ediyor.

Nowover Platformu öncülüğünde toplanan bir gurup aktivist, Ticaret Bakanlığ'ının önünde basın açıklaması ile durumu protesto etti.

Aktivistler adına basın açıklamasını Yusuf Şanlı okudu. İşgalcilerle ticarete tepki gösteren Şanlı, "Razı değiliz. Rıza da göstermeyeceğiz." dedi.

Şanlı, "Gözü dönmüş israil, emperyalistlerin desteğiyle on binlerce Filistinli kardeşimizi katletti! Katletmeye devam ediyor… Sessiz kalmayacağız, bugünde yarında haykırmaya devam edeceğiz… Bugün daha da aşikâr oldu ki Amerika ve israil, bölge ülkelerini siyasi ve ekonomik kıskaca almış, esir etmiş. İlk önce fertleri, sonra sivil toplumu, daha sonrada devletleri özgürleştirmeliyiz ki, bugün olmasa da yarınlarda zulmü durdurma iradesi gösterebilelim, yarınlarda güzel bir gelecek inşa edebilelim. Bugün haysiyetimiz yerlerde sürünüyor, acziyet içinde dururken bari alışverişi keselim. Fertler boykot ederek, devletlerde ticareti keserek, gemileri çıkartmayarak, anlaşmaları iptal ederek, ithalat ve ihracatı durdurarak yapabilir, yapmalıdır. 7 Ekim’den bu yana katledilen on binlerce cana ve eşi benzeri görülmemiş yıkıma karşı Türkiye hükûmeti hiçbir yaptırım kararı alıp uygulamadı." ifadelerine yer verdi.

"Zalim israil, çelik ihtiyacının yüzde 70’e yakınını Türkiye’den sağlıyor"

Yusuf Şanlı

Mevcut tablodan razı olmadıklarını belirten Şanlı, "Katil israilin petrol ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayan, Bakü’den çıkıp Türkiye’den israile sevk edilen petrol su gibi aktı, akıyor. Siyonistler, tank ve uçaklarına doldurdukları o petrolle kardeşlerimizi katlediyor; şehirlerini ve yuvalarını yakıp yakıyor. Zalim israil, çelik ihtiyacının yüzde 70’e yakınını Türkiye’den sağlıyor. Ülkemizden giden çelikle silah yapıyor. O çelik tank olup, top olup, uçak olup, mermi olup kardeşlerimizi katlediyor. Yuvalarını, bedenlerini, geleceklerini parçalıyor. Bu zulmü durdurmaktan acizsek, bari alet olmayalım." şeklinde belirtti.

"Filistin halkı gıdasız kalırken, Türkiyeli firmalar tarafından siyonistlere hala binlerce ton sebze-meyve taşınıyor"

Açıklamasının devamında Şanlı, şunları aktardı:

"Filistin halkı gıdasız kalırken, Türkiyeli firmalar tarafından siyonistlere Antalya ve Mersin’den hala binlerce ton sebze-meyve taşınıyor… Halkımızın alın terini yağmalayarak semiren kapitalistler, israille her türlü ekonomik münasebeti hız kesmeden devam ettirebiliyor. Zorlu Holding gibi israile enerji üretiminden tutun da Filistin halkından gasp edilen topraklarda inşaat yapmakla övünen Yılmazlar Grup’a kadar en az yüzü aşkın firma utanmadan katilleri büyütüp besliyor. Razı Değiliz… Buradan Türkiye hükümetine, Ticaret Bakanlığına, yetkililere sesleniyoruz. Türkiye halkı yapılan ticaretten kazanılan parayı kabul etmez, etmiyor, etmeyecek. israil ile gümrüklerin kapatılmasını, her türlü ithalat ve ihracatın, deniz ve hava sevkiyatının tek taraflı durdurulmasını, doğrudan devlet tarafından yapılan petrol sevkiyatının askıya alınmasını talep ediyoruz. Razı değiliz… Bizim adımıza bizim rızamızın olmadığı işlerin yapılmamasını talep ediyoruz. Yöneticilerden tutarlılık bekliyoruz. israil bir örgüt ise örgüt gibi muamele edin, israil bir terör odağıysa terörist olarak muamele edin. Daha önce yapılan bütün anlaşmalar bu mezalim karşısında, bu orantısız güç kullanımı karşısında, bu soy kıyımla, sivillerin çocukların pervasızca öldürülmesi karşısında hükümsüzdür."

"Amerika ve israile hizmet eden İncirlik ve Kürecik Üssü kapatılsın"

Son olarak Şanlı, "İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü toplantısında teklif edilen, Türkiye’nin de kabul oyu verdiği ambargo ve uçuşa yasak bölge maddelerini başka devletler uygulamasa da Türkiye tek taraflı uygulayabilir ve uygulamalıdır. Ek olarak; Amerika ve israile hizmet eden İncirlik ve Kürecik Üssü başta olmak üzere yüze yakın üssün kapatılması, bu topraklarda yaşayan milletin talep ve isteğidir hatta ve hatta milletin iradesine vekalet edenlere emridir. Son olarak; Millet adına irade kullanan yöneticilerden taleplerimiz ve onların yapacakları yanında Türkiye halkına çağrımızdır. Limanlara akın akın toplanıp israil ve Amerika’ya sevk edilen gemileri biz durduralım, uçakları kaldırtmayalım, akan suyu da esen rüzgarı da zamanı da durduralım… Çok geç kaldık, daha da gecikmeyelim. Aksi takdirde Gazzeli çocuklar bizden razı olmayacak." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55